Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ISIS

Μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπέλυσαν οι ιρακινές δυνάμεις κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική επαρχία του Ιράκ, Άνμπαρ. Στόχος των Ιρακινών είναι η ανακατάληψη της πόλης Χιτ, την οποία, εδώ και μήνες, ελέγχουν οι τζιχαντιστές.
Ο ιρακινός στρατός ανακατέλαβε πόλη στα βόρεια της ΒαγδάτηςΣτο πλευρό των τακτικών ιρακινών δυνάμεων μάχονται και πολιτοφύλακες διαφόρων σιιτικών φυλών της περιοχής. Οι μάχες διεξάγονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως έπεσε μαχόμενος ένας Ιρακινός συνταγματάρχης.
Τις ιρακινές δυνάμεις υποστηρίζουν από αέρος αμερικανικά  αεροσκάφη και των συμμάχων τους. 
Οι τζιχανστιστές, πάντως, έχουν κατορθώσει να επιβραδύνουν την προέλαση των αντιπάλων τους, με σαμποτάζ. 
Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ιρακινών δυνάμεων στην περιοχή, στρατηγό αλ Μουχαμαντί,οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν σφοδρές αντεπιθέσεις κατά των αντιπάλων τους, αναχαιτίζοντας με τον τρόπο αυτό, την προέλασή τους. Κατάφεραν μάλιστα να παγιδεύσουν και 450 φιλοκυβερνητικούς σουνίτες πολιτοφύλακες, τους οποίους και πολιορκούν κοντά στην πόλη Ραμάντι. Στην πόλη αυτή εξάλλου της επαρχίας Άνμπαρ, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν νέα βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας τέσσερις Ιρακινούς αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου