Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ότι σπέρνεις, θερίζεις...για έκρηξη αντισημιτισμού κάνουν τώρα λόγο οι εβραίοι της Γερμανίας



Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γερμανίας κατήγγειλε σήμερα την "έκρηξη αντισημιτικού μίσους" που εκφράζεται στο περιθώριο των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.
Σε πολλές γερμανικές πόλεις οι διαδηλωτές που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα, όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
"Παρακολουθούμε επί του παρόντος μια ολέθρια και βίαιη έκρηξη μίσους εναντίον των Εβραίων, κάτι που μας σοκάρει και μας αφήνει κατάπληκτους. Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν δυνατόν να ακούσουμε αντισημιτικά συνθήματα στους δρόμους της Γερμανίας, να τα φωνάζουν με τον πιο εμετικό και πρωτόγονο τρόπο", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντίτερ Γκράουμαν, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της χώρας.
Ο Γκράουμαν εκτιμά ότι "οι Εβραίοι απειλούνται και πάλι στη Γερμανία και κάποιες φορές πέφτουν θύματα επιθέσεων, οι συναγωγές μπαίνουν στο στόχαστρο".
Πηγή: imerisia

Κοινό μέτωπο Φατάχ - Χαμάς κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντώνται για πρώτη φορά από την έναρξη - την 8η Ιουλίου - της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, αποφάσισαν «να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις και τις επαφές».
Ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς και ο επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ ζήτησαν να τερματιστεί «η ισραηλινή επίθεση» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και την άρση του αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα, στη διάρκεια συνάντησής τους στη Ντόχα του Κατάρ, όπως δήλωσε κορυφαίος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντώνται για πρώτη φορά από την έναρξη - την 8η Ιουλίου - της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, αποφάσισαν «να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις και τις επαφές» στο εξωτερικό προκειμένου να συμφωνηθεί εκεχειρία, πρόσθεσε ο Σάεμπ Ερεκάτ.

Το FBI ωθούσε μουσουλμάνους να κάνουν επιθέσεις!


Image
Το FBI «ενθάρρυνε, ώθησε και κάποιες φορές πλήρωσε» Αμερικανούς μουσουλμάνους για να τους υποκινήσει να διαπράξουν επιθέσεις στη διάρκεια μυστικών επιχειρήσεων μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σε περισσότερες από 500 υποθέσεις τρομοκρατίας που έφτασαν στα αμερικανικά δικαστήρια από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, «το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBIέβαλαν στο στόχαστρό τους αμερικανούς μουσουλμάνους σε καταχρηστικές, μυστικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις διείσδυσης, βασιζόμενα στη θρησκευτική και εθνοτική τους ταυτότητα», καταγγέλλει στην έκθεση αυτή το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Κολούμπια.

Ανατροπή: Μαχητικό της Ουκρανίας έριξε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών;

Ανατροπή: Μαχητικό της Ουκρανίας έριξε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών;
Ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς των τελευταίων ημερών για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από την ανατολική Ουκρανία η αποκάλυψη των Ρώσων ότι με βάση δορυφορικές φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους φαίνεται ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος SU – 25 της Ουκρανίας πετούσε πολύ κοντά εκείνη την στιγμή. «Έχουμε στην κατοχή μας όλα τα στοιχεία» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των των επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας Αντρέι Κατοπόλοφ για να συμπληρώσει:

Η ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία του αγοριού από τη Γάζα

"Θέλω τον πατέρα μου, φέρτε μου τον πατέρα μου!".
 Λίγο μετά μπήκε μέσα το τελευταίο αγόρι της παραπάνω φωτογραφίας. Το κουβάλησε ένας νοσηλευτής στη μονάδα εντατικής θεραπείας δίπλα ακριβώς από τα επείγοντα. 
Εκείνος επέμενε κλαίγοντας "Θέλω τον πατέρα μου, φέρτε μου τον πατέρα μου!". *Aπό το ημερολόγιο του γιατρού Belal Dabour στο νοσοκομείο στη Γάζα.

 Την Πέμπτη το βράδυ, 17 Ιουλίου, ήταν η σκληρότερη μέρα από τότε που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί της Γάζας από το Ισραήλ. Δεκάδες άνθρωποι έφταναν στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας, όπου είχα βάρδια εκείνο το βράδυ. Μερικοί έφταναν κατακρεουργημένοι σε κομμάτια, μερικοί αποκεφαλισμένοι και μερικοί αν και ακόμη ανέπνεαν και ήταν ζωντανοί ήταν παραμορφωμένοι και δεν αναγνωρίζονταν. Oι πολίτες είχαν πληρώσει το βαρύ τίμημα των αδιάκριτων επιθέσεων του πυροβολικού. 

Οι Ισραηλινοί χρησιμοπιούν αέριο Σαρίν στην Γάζα. Φωτογραφίες βομβαρδισμών!

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζας, όπου λαμβάνει από χθες χώρα η εισβολή των Ισραηλινών στην αυτοδιοικούμενη περιοχή των Παλαιστινίων.
Μέχρι στιγμής πάνω από 270 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τον Ισραηλινό στρατό, 2000 έχουν τραυματιστεί,  ενώ από την εισβολή και μετά 2 Ισραηλινοί φαντάροι είναι νεκροί.
Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, επιβεβαίωσε ότι ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί χημικά αέρια και αέριο Σαρίν πιο συγκεκριμένα, και δεν ξεχνάμε ότι η χρήση χημικών ήταν η αιτία της παρολίγον επέμβασης των Δυτικών στη Συρία. Για άλλη μία φόρα, η διεθνής ευαισθησία είναι αλα καρτ!

Ντονέτσκ: Οι Ουκρανοί σκορπούν τον θάνατο – Φόβοι για πολλού νεκρούς (βίντεο)

Ντονέτσκ: Οι Ουκρανοί σκορπούν τον θάνατο – Φόβοι για πολλού νεκρούς (βίντεο)
Οι τοπικές αρχές στο Ντονέτσκ εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανών που ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Τανκ «χτύπησε» νοσοκομείο στη Γάζα-Εντείνονται οι προσπάθειες για εκεχειρία(Video)



Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Στην Αίγυπτο βρίσκονται τη Δευτέρα ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Την Τετάρτη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Εν τω μεταξύ, στη Δυτική Όχθη βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική απεργία σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τους δεκάδες νεκρούς στην συνοικία Σετζάγια.

Ρίχνουν βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα

Την είδηση ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου στις κατοικημένες περιοχές της Γάζας, την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, κάνει το γύρο του κόσμου. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, με βάση τα εγκαύματα που έχουν εντοπίσει σε θύματα που καταφθάνουν στα νοσοκομεία. 

War crime: video shows sniper killing of wounded Gaza civilian

A video has emerged of the targeting and killing by a sniper of a Palestinian civilian in Gaza City’s Shujaiya neighborhood where Israeli shelling killed dozens of civilians and caused massive destruction early on Sunday morning.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΤΣΕΣ

10569821_679609598788751_200823013_oOnly yesterday we reported on protests against the War on Gaza that had flooded the streets of Jerusalem with thousands of protesters. Jews and Muslims marched side-by-side in support of civilians in Gaza, and yet the vast majority of the corporate, mainstream media completely ignored this story.
Later yesterday, Neo-Fascist Kahanist members of the “Jewish Defense League” (classified as “a right-wing terrorist group” by the FBI in 2001), showed up in Haifa to form a right-wing violent demonstrations against an anti-war protest where Israeli Defense Forces veterans read testimonies of their service in the Israeli army.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛEΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Για την επιτυχία της κοινωνικής βαρβαρότητας που συνεχίζει να προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  με τους διεθνείς συμμάχους της (Ε.Ε.-ΔΝΤ), της απαλλαγής του κεφαλαίου και του κράτους από κάθε κοινωνική υποχρέωση και της αποστέρησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας από κάθε δικαίωμα, απαιτείται και το αντίστοιχο πλαίσιο τρομοκράτησης και ποινικής καταστολής κάθε αντίστασης, απαιτείται η πολιτική φίμωση κάθε φωνής που κραυγάζει για ελευθερία. Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται κριτική και αμφισβητήσεις. Για αυτό καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, στον συνδικαλισμό και στη διαδήλωση, στο πανεπιστημιακό και πολιτικό άσυλο, περιφρονεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο, τείνει να απαγορέψει στον κόσμο της εργασίας τον οικονομικό και πολιτικό αγώνα.

Μιλιταριστές και φιλο-Ναζί υπαρεσπίζουν τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο! Γιατί; Και γιατί τόσο συχνά; Μήπως η δικαιοσύνη καλύπτει τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο;

ImageΠληθαίνουν τα περιστατικά ταύτισης λόγων και επιθυμίας ακραίων πράξεων αυταρχισμού μεταξύ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωσταράκου, των μιλιταριστικών και φιλοναζιστικών εντύπων. Δεν είναι δύσκολο να σχηματιστεί η εικόνα ενός μαύρου μπλοκ που δρα στη βάση της θεωρίας των συγκοινωνούντων δοχείων, το οποίο έχει δαιμονοποιήσει την αμφισβήτηση και την συλλογική διεκδίκηση, απαιτώντας την άμεση πάταξη της όποιας απόχρωσης Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι το ίδιο μέτωπο, στο οποίο περίοπτη θέση έχουν οι Ναζί εγκληματίες, το οποίο κατέκρινε κάθε κίνηση εκσυγχρονισμού –όπως το υπουργικό email για την έκφραση παραπόνων των υφισταμένων. Ένα άθροισμα αντιδραστικών και συντηρητικών δυνάμεων  το οποίο υπερθεματίζει για την αποκλειστικότητα της υπηρεσιακής οδού και προβάλλει το πατερναλιστικό πρόσωπο της ηγεσίας, ακόμη και όταν αυτή ταυτίζεται με κυβερνητικές επιλογές  που ορθώνουν αξεπέραστα αδιέξοδα στο προσωπικό.

49 χρόνια απ' την δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα - Μοναδικά οπτικά-ηχητικά ντοκουμέντα σε βίντεο

Σαν σήμερα, μετά τη νύχτα της 21ης Ιούλη 1965 δολοφονήθηκε από τους ένστολους πραιτοριανούς της ιουλιανής εκτροπής ο νεολαίος αγωνιστής, και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Σωτήρης Πέτρουλας.
Ηταν 15 Ιούλη 1965. Η άρνηση του βασιλιά να υπογράψει την αποπομπή του φιλοβασιλικού Πέτρου Γαρουφαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδήγησε στην  παραίτηση του πρωθυπουργού Γ.  Παπανδρέου.
Λίγες ώρες μετά, ο βασιλιάς διορίζει την πρώτη κυβέρνηση των αποστατών υπό τον Γ. Αθανασιάδη-Νόβα. Από εδώ και εμπρός ξεκινά η μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση μετά τον Εμφύλιο που θα κρατήσει περίπου 70 ημέρες.
 Έξι μέρες αργότερα δολοφονείται ο αριστερός φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας. Γεννημένος στο Οίτυλο της Μάνης ο Πέτρουλας, εμβληματική μορφή της αριστεράς και της αριστερής αμφισβήτησης της πολιτικής γραμμής της ΕΔΑ της εποχής, έχασε τη ζωή του στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα συνθήκες –πολλοί υποστηρίζουν ότι είχε στοχοποιηθεί και στραγγαλίστηκε- σε μια από τις μαχητικές λαϊκές διαδηλώσεις

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ-Ταξιαρχία «Γκολάνι»

Μια από τις επίλεκτες ταξιαρχίες του ισραηλινού Στρατού, η «Ταξιαρχία Γκολάνι», είχε σημαντικές απώλειες στο πεδίο της μάχης, αφού 13 στρατιώτες της σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γάζα. Άλλες πέντε απώλειες είχε «Ταξιαρχία Γκιβάτι» και σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους και οι ηλικίες τους (τρεις 21 ετών, δύο 28 κι ένας 32)

Οι επτά από αυτούς σκοτώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν επλήγη από φορητό αντιαρματικό εκτοξευτή, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν παγίδα της Χαμάς με στόχο να οδηγήσει άρμα μάχηςαυτο
σχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (IED). Άλλοι έξι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους τραυματίες του πληγέντος οχήματος. Άλλοι 52 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν. Συνολικά 18 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 68 τουλάχιστον έχουν τραυματιστεί, οι 11 σοβαρά, από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρίσι: Επεισόδια σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων(ΒΙΝΤΕΟ)

Παρίσι: Επεισόδια σε διαδήλωση υπέρ των ΠαλαιστινίωνΟι πολίτες βγήκαν στους δρόμους παρά την απαγόρευση 

Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία υπέρ των Παλαιστινίων συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας σήμερα στο Παρίσι αφού αψήφησαν την απαγόρευση που είχαν επιβάλει οι αρχές για μια προγραμματισμένη διαδήλωση κατά των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν βοήθεια από τη Δύση - «Η Γάζα δεν είναι Χαμάς»

Οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν βοήθεια από τη Δύση - «Η Γάζα δεν είναι Χαμάς»
Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι Παλαιστίνιοι από το πρωί τα σπίτια τους στην πόλη της Γάζας, μετά από μια νύχτα βομβαρδισμών με στόχο κυρίως την ανατολική συνοικία Σετζάγια. Οι περισσότεροι φεύγουν με τα πόδια, ενώ ανταποκριτές του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP αναφέρουν ότι στο δρόμο κείνται τουλάχιστον 20 νεκροί σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Τα ασθενοφόρα είναι αδύνατον να πλησιάσουν αυτή την περιοχή λόγω των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών. 

Neighborhood Ravaged on Deadliest Day So Far for Both Sides in Gaza

Ασφαλιστικά μέτρα στο ΕΔΑΔ Στρασβούργου για την αναστολή ή την οριστική παύση λειτουργίας της Βάσης της Σούδας!

59900
Κι ενώ ήδη, ο τριήμερος αποκλεισμός της Βάσης για το θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας εν πλω στη θάλασσα της Μεσογείου, έχει αρχίσει, ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται, μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στη λειτουργίας της Βάσης της Σούδας. Σύμφωνα με το σκεπτικό πίσω απ’ αυτή την κίνηση έχει παραβιαστεί η Συνθήκη του Άαρχους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και καλούνται οι δικαστικές αρχές να κλείσουν οι εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας ώστε να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω. 

ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Ο χρήστης International Solidarity Movement πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
These photos show how international activists and municipality workers were walking through Shajiya, now a complete disaster zone, attempting to find injured people. Bombed out ambulances can clearly be seen. Two photographs show a young man in a green t-shirt, first as he is walking, trying to find his family. The second as he is lying on the ground. The Israeli military shot him, and then continued to shoot him while he was on the ground, ensuring that no one could assist him, and ensuring that they killed him.

Από την Κολχίδα έως τη Βραζιλία


Μια θεατρική παράσταση ενός μηνός, απαρτισμένη από δεκάδες μονόπρακτα, ήταν το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ίσως το πιο πολιτικοποιημένο της ιστορίας, αν συνεκτιμήσουμε τις αντιρρητικές διαδηλώσεις που δεν έπαψαν ούτε κατά τη διάρκειά του. 

Στο κέντρο του περιθωρίου Mετανάστες και σκλάβοι

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
Του Περικλή Κοροβέση

Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Την περασμένη χρονιά είχαμε πάνω από πενήντα εκατομμύρια πρόσφυγες. Είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανάμεσά τους 25.000 ασυνόδευτα παιδιά, που είχαν χάσει και τους δυο γονείς τους. Εκτός από τα πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες από την Παλαιστίνη, που αποτελούν τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό, έχουμε Αφγανούς, Σύρους και Σομαλούς. Χώρες που τις θερίζει ο πόλεμος. Μονάχα η Συρία είχε δυόμισι εκατομμύρια πρόσφυγες. Οι πλούσιες χώρες της Δύσης, ο υποτιθέμενος «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», όχι μόνο δεν έστερξε να βοηθήσει αυτούς τους ικέτες αλλά δημιούργησε ισχυρά μεταλλαγμένα φασιστικά κόμματα, που χτίζουν τη δύναμή τους με το μίσος και τη βία προς τους αδύνατους.