Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ "ΕΣΤΗΣΑΝ" ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜAΧΟΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: Μαζική δολοφονία μαθητών από ισλαμιστές «εξεγερμένους» 30 παιδιά νεκρά από επίθεση καμικάζι σε σχολείο

Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν χθες το απόγευμα στη Χομς της Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 39 ανθρώποι, εκ ων οποίων οι 30 ήταν παιδιά, καθώς η επίθεση έγινε έξω από δημοτικό σχολείο την ώρα που τελείωσε το μάθημα.
Οι δολοφόνοι που χτύπησαν σε συνοικία αλεβιτών μουσουλμάνων που πρόσκεινται στο καθεστώς Άσαντ και υποστηρίζουν το κοσμικό κράτος, αντιτιθέμενοι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό, είναι προφανώς οι «εξεγερμένοι» που με την υποστήριξη ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θέλουν «να απελευθερώσουν» τη Συρία… vathikokkino.gr

Σφοδρές μάχες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, που φλέγεται


Γράφει ο Θανάσης Αυγερινός στο www.newsbomb.gr
Οι ρωσόφωνοι αντάρτες δηλώνουν αποφασισμένοι να εξαλείψουν τις εστίες πυρός, από όπου εκτοξεύονται τυφλά χτυπήματα εναντίον κατοικημένων περιοχών της πόλης και να προστατεύσουν τον πληθυσμό. Βρεθήκαμε στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, Νοβορωσία για μερικά 24ωρα κι ενώ "γεννιέται" η επιθυμία να μείνεις εδώ για καιρό ώστε να γευτείς την άναρχη εξεγερτική ελευθερία του ένοπλου λαού, ετοιμαζόμαστε αναγκαστικά να αναχωρήσουμε πριν οξυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση και αποκλειστούν τα σύνορα. Κι αυτό τη στιγμή, που η εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία, μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ και πρακτικά δεν ίσχυσε ποτέ ολοκληρωτικά, παρά την κήρυξή της στις αρχές Σεπτέμβρη.

Με εισβολή μέσω της Τουρκίας οργανώνουν ανατροπή του Ασαντ! (του Γ.Δελαστίκ)

Με αριστουργηματικό τρόπο οι Αμερικανοί κατόρθωσαν τελικά να καταστήσουν πιόνι τους τον Ερντογάν στο σχέδιο των ΗΠΑ να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, με πρόσχημα τη δήθεν αντιμετώπιση των τζιχαντιστών - δηλαδή των μισθοφόρων των Αράβων... συμμάχων της Ουάσιγκτον! Σήμερα το τουρκικό κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει μαζικά κρισιμότατες προτάσεις της κυβέρνησης Νταβούτογλου. Αφενός θα δώσει άδεια η Αγκυρα στον εαυτό της να εισβάλει όποτε και όσες φορές θέλει στη Συρία και στο Ιράκ και να καταλάβει στρατιωτικά όσα εδάφη θελήσει για «ανθρωπιστικούς», υποτίθεται, λόγους, με την αεροπορική κάλυψη των ΗΠΑ, και αφετέρου θα εξουσιοδοτήσει η Εθνοσυνέλευση την κυβέρνηση να φέρει όσα ξένα στρατεύματα αποφασίσει στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου και αυτά να εισβάλουν εναντίον της Συρίας. 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΠΗ ΑΣΑΝΤ


Image
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ασυνήθιστο μήνυμα υποστήριξης προς τους στρατιώτες που είναι υπεύθυνοι για την προστασία ενός μικρού τουρκικού θυλάκου στη Συρία, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι οι τζιχαντιστές απειλούν την τοποθεσία.
"Επιτελείτε με επιτυχία την αποστολή που σας ανατέθηκε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς", δηλώνει ο στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ προς τους περίπου τριάντα στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι γύρωαπό τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, στο κείμενο αυτό το οποίο δημοσιοποιήθηκε την παραμονή της αργίας του Αΐντ.

Βουλγαρία: Εθνικό πένθος για τα 15 θύματα της έκρηξης στο εργοστάσιο εκρηκτικών


Image
Εθνικό πένθος κήρυξε για αύριο, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας με αφορμή την έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στο χωριό Γκόρνι Λομ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι.
“Δυστυχώς όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες από τις ειδικές ομάδες που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος αφήνουν λίγα περιθώρια για τον εντοπισμό επιζώντων” αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου. Η έκρηξη στο εργοστάσιο “Μιτζχούρ” είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 ανδρών και δύο γυναικών, ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Πυρασφάλειας, Νικολάι Νικόλοφ δήλωσε ότι οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων εξανεμίστηκαν.

Με εντολή Μιχαλολιάκου η τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη-Δούρου (Βίντεο)

Οσοι/σες παρακολουθήσατε το βίντεο περασμένης ανάρτησής μας για την δίκη, που αναβλήθηκε, του Κασιδιάρη, θα ακούσατε το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου να χαρακτηρίζει «άτυχη στιγμή», την επίθεση με χαστούκια και γροθιές που έκανε στην Λιάνα Κανέλλη.
Ερχετε όμως καπάκι ένα βίντεο και ένα δημοσίευμα που υπογράφει η Αντα Ψαρρά στην εφημερίδα των Συντακτών να αποδείξει ότι ο τραμπουκισμός του Κασιδιάρη ήταν προμελετημένος και έγινε με εντολή του αρχηγού του:
Χαστούκι με εντολή του Αρχηγού

Οι Τσιγγάνοι του Χαλανδρίου και ο εξευτελισμός της έννοιας του «διανοούμενου»

παιδιατου Γιώργου Αλεξάτου 
στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
«Διανοούμενος είναι αυτός που συντάσσεται με τους αποκλεισμένους»
Μισέλ Φουκώ
Ξεσάλωσε με άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, με αφορμή την υπόθεση της επιχείρησης κατεδάφισης του καταυλισμού των Τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο, την οποία απέτρεψε η αντίσταση που προέβαλαν. Ξεσάλωσε, χύνοντας το χαρακτηριστικό δηλητήριο της σκέψης ενός κόσμου τόσο απόμακρου από τους αδύναμους και καταφρονεμένους αυτής της κοινωνίας, όσο η έννοια του «διανοούμενου», όπως την προσδιόριζε ο Φουκό, με την πραγματική υπόσταση ανθρώπων σαν τον συγγραφέα Θεοδωρόπουλο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών

toixos
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταγγέλλοντας τις διώξεις αγωνιστών από τους κρατικούς μηχανισμούς και καλώντας σε αγώνα για την απόκρουση της πολιτικής που ποινικοποιεί τους λαϊκούς και αντιφασιστικούς αγώνες.

Οι σύντροφοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκονται σταθερά δίπλα και στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΩΝ αποδεικνύοντας τους σταθερούς και ουσιαστικούς πολιτικούς δεσμούς. 
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές
Να σταματήσει η δίωξη των 64 αντιφασιστών του Κερατσινίου

Πάτρα: Φασίστες έσπασαν τη μαρμάρινη επιγραφή για τους βασανισθέντες κατά τη Χούντα

Ντροπή και θλίψη αισθάνονται όσοι περνούν σήμερα από την οδό Κανακάρη στο κέντρο της Πάτρας, εκεί που πριν πολλά χρόνια, κατά την επταετία της Χούντας, στεγαζόταν η παλιά Ασφάλεια της πόλης και είχαν βασανιστεί δεκάδες πολίτες. - 
Βάνδαλοι αποφάσισαν να καταστρέψουν την μαρμάρινη επιγραφή που έχει τοποθετηθεί έξω από το χώρο από τους τοπικούς φορείς, για να διαβάζουν όσοι περνούν από το σημείο πως εκεί αγωνιστές είχαν βίαια προσαχθεί και βασανίστηκαν προσπαθώντας να προσπαθώντας να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Ο ΑΓΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ImageΣημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι  «Α/ΓΕΝ Αποστολάκης έδωσε τέλος στην φαρσοκωμωδία με την μετάθεση στελέχους με 34 χρόνια υπηρεσία ως “συριζαίου”. Ο Αποστολάκης με προσωπική του παρέμβαση έβαλε τέλος στις ανοησίες κάποιων που ζουν ακόμη στην δεκαετία του 1950 και πιστεύουν ότι μπορούν να λειτουργούν “εξωθεσμικά”. Το πιο …αστείο της υπόθεσης; Ο υπό μετάθεση … “συριζαίος” δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, απλά έπρεπε κάτι να βρεθεί για να φύγει από την θέση του και να τοποθετηθεί “εκλεκτός” συγκεκριμένων κύκλων»!

Η παραπάνω εξέλιξη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι καταγγελίες έχουν βάση, η δημοσιοποίηση τους είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να αναδειχτεί η σαπίλα της κομματικής χειραγώγησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και του άθλιου πελατειακού κράτους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Τρέμη προωθούσε τα άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter.

Η γνωστή δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη μετείχε σε εταιρεία management που είχε αναλάβει να προωθήσει την αγορά από την Ελλάδα, των πολεμικών αεροσκαφών Eurofighter.

Αυτό αναφέρει το περιοδικό HOT DOC αποκαλύπτοντας, ότι η Όλγα Τρέμη ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας «Quattro Management Στρατηγικής Επικοινωνίας ΑΕ», η οποία το 1999 υπέγραψε σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία EADS (European Aeronautic Defence & Space Company), για την προώθηση των Eurofighters.
Την εποχή εκείνη, η δημοσιογράφος παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την τηλεοπτική εκπομπή « Η τελευταία λέξη», ενώ είχε μόλις αποχωρήσει από τον μεγαλύτερο σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμό της χώρας Flash.


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Και ξαφνικά οι σειρήνες τσιρίζουν σε όλη την επικράτεια λόγω διεξαγωγής της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων», που οδεύει στην τελική της φάση. Πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο καθώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διεξάγει «την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», που απαιτεί μια τεράστια και ταυτόχρονα πανάκριβη κινητοποίηση σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των όπλων, με εκτόξευση των λειτουργικών εξόδων (π.χ. κατανάλωση καυσίμων, πυρομαχικών κλπ).
Να σημειώσουμε ότι η  άσκηση αυτή επαναλήφθηκε πέρσι για πρώτη φορά μετά από (5) χρόνια, καθώς είχε ματαιωθεί για οικονομικούς λόγους. Η εν λόγω άσκηση αποτελεί συνέχεια της κλιμάκωσης των πολεμικών προετοιμασιών όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όχι μόνο επιστρέφουν φουριόζες και επεκτείνουν την συμμετοχή τους σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, δηλώνουν παρόν στις κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αλλά και το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Παράλληλα η κυβέρνηση παραγγέλνει εξοπλισμούς 2 δις ευρώ, συνεχίζει να καταβάλλει το 2% του ΑΕΠ στον προυπολογισμό του ΝΑΤΟ, για το οποίο μόνο την τριετία 2011-2013 έχει πληρώσει 16 δις ευρώ!   

Η τρύπα των 100 εκατομμυρίων ευρώ- Άχρηστο το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter!

Περίπου 410 κομμάτια έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα. Αλλά τώρα η κοινοπραξία των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών συνταράσσεται από ένα ποιοτικό πρόβλημα. (Eleanor Silcock/ Eurofighter Jagdflugzeug GmbH)
Οι ειδικοί της αεροναυπηγικής αναρωτιούνται γύρω από το παζλ των αποκαλύψεων με τις μυστηριώδεις τρύπες στο μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter. Εδώ και δέκα χρόνια το μαχητικό είναι στην διαδικασία παράδοσης. Αλλά μόλις τώρα ανακάλυψε ο κατασκευαστής ένα σοβαρό λάθος στην άτρακτο αυτού του πολλών εκατομμυρίων μαχητικού αεροσκάφους. Για τον βιομηχανικό κλάδο αυτό έχει μεγάλες συνέπειες. Περίπου 410 κομμάτια έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα. Αλλά τώρα η κοινοπραξία των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών συνταράσσεται από ένα ποιοτικό πρόβλημα,.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ

Τα ΗΑΕ θα προμηθευτούν 4.500 αμερικανικά οχήματα MRAP

Το γραφείο εξαγωγών του Πενταγώνου (DSCA) στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014 ανακοίνωσε την επίσημη κοινοποίηση προς το Κογκρέσο για μια πιθανή επερχόμενη παροχή προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4.569 οχημάτων κατηγορίας MRAP από το απόθεμα του Αμερικανικού Στρατού. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος EDA. Το συνολικό κόστος της προτεινόμενης προσφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών, τεχνικής υποστήριξης και κατάρτισης, θα είναι περίπου 2,5 δις δολάρια.

Η παρέλαση των υπερασπιστών της Μόσχας - Πλάνα από φιλμ εποχής!



ImageΣαν σήμερα το 1941 ξεκίνησε η πολιορκία της Μόσχας απο τις δυνάμεις των ναζί. 
7 Νοεμβρίου 1941 οι Γερμανοί βρίσκονται   στα περίχωρα της Μόσχας προσπαθώντας να την περικυκλώσουν από παντού. Η κακή κατάσταση του εδάφους προκαλεί προβλήματα.
Η 7η  Νοεμβρίου είναι η  επέτειος της Οκτωβριανής επανάστασης. Ο  Στάλιν αποφασίζει να γίνει η  παρέλαση στην Κόκκινη πλατεία. Μια παρέλαση διαφορετική από όλες τις άλλες. Οι υπερασπιστές της Μόσχας εμφανίζονται στους δρόμους της Μόσχας ,παρελαύνουν , αποθεώνονται από τους απελπισμένους κατοίκους και αμέσως αναχωρούν για το μέτωπο που δεν απέχει μακρυά:μόλις 33 χλμ. από το Κρεμλίνο. 

Μέση Ανατολή: Ο κίνδυνος αλλαγής συνόρων είναι πια μεγάλος - Ανάλυση



Της Χριστίνας Σ. Φλάσκου ٭
ImageΑπό το 2010, όπου ξεκίνησε η αποκαλούμενη ʺΑραβική Άνοιξηʺ με την ʺΕπανάσταση του Γιασεμιούʺ στην Τυνησία, η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής έχει μετατραπεί σε μια σκακιέρα γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής διαμάχης. Οι εμφύλιοι πόλεμοι που διαδέχτηκαν τις αρχικές εξεγέρσεις των Αραβικών λαών για την ανατροπή των αυταρχικών καθεστώτων και η παρατεταμένη αποσταθεροποίηση της περιοχής, αποτέλεσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απροκάλυπτη προώθηση αντιμαχομένων συμφερόντων τοπικών, περιφερειακών και παγκόσμιων δρώντων και ενίσχυσης της επιρροής αυτών στη ʺΝέα Εποχήʺ για την περιοχή. Παράλληλα, η διαφαινόμενη αρχική επιδίωξη για εκδημοκρατισμό των Αραβικών χωρών γρήγορα αντικαταστάθηκε από το χάος και τώρα πλέον και από τη Τζιχαντιστική απειλή, θέτοντας ζήτημα παγκόσμιας ασφάλειας.

Φόβοι για τουρκική εισβολή στη Συρία μέσω προβοκάτσιας


Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Ξαναρχίζουν οι σκέψεις σε δυτικές διπλωματικές αποστολές ότι η Τουρκία βγάζει από το συρτάρι το σχέδιο προβοκάτσιας κατά του Μνημείου του Τάφου (τουρμπέ )του Σουλεϊμάν Σαχ στην Συρία που είναι το μοναδικό τουρκικό έδαφος - μικρής έκτασης - το οποίο βρίσκεται εκτός των συνόρων της Τουρκίας, ώστε να δικαιολογήσει μια χερσαία επίθεση και να παρασύρει όλη την Δύση.Και αυτή την φορά είναι η -πραγματική ή κατασκευασμένη - απειλή κατά του τάφου, όπως αυτή που έβλεπε η Άγκυρα πριν μερικούς μήνες και απειλούσε με εισβολή με σειρά δηλώσεων.Αλλά και τώρα φτιάχνει το ίδιο κλίμα ότι ο Τάφος του  Σουλεϊμάν Σαχ απειλείται ή και πολιορκείται από την τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση ISIL (ΙΚΙΛ).

Ο ρόλος της Nestlé σε δολοφονίες συνδικαλιστών εργαζομένων της στην Κολομβία

2e1ax_omniatv_entry_nestle_f_redcolombia_orgΤο ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας πρόκειται, να αποφασίσει κατά πόσο θα διερευνηθεί η σχέση ανώτατων διαχειριστών της Nestlé-της μεγαλύτερης με βάση τα έσοδα εταιρείας τροφίμων στον κόσμο- με τη δολοφονία ενός πρώην υπαλλήλου στην Κολομβία.
Παραστρατιωτικοί κακοποιοί βασάνισαν και σκότωσαν τον συνδικαλιστή ακτιβιστή Luciano Romero το 2005, λίγο πριν ο ίδιος καταθέσει στο Μόνιμο Λαϊκό Δικαστήριο για τις εταιρικές και συνδικαλιστικές πολιτικές της Nestle.

Εξέγερση των κρατουμένων στα κρατητήρια του Ελληνικού

Οι κρατούμενοι, μετανάστες χωρίς χαρτιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά και ζητάνε την απελευθέρωσή τουςΦωτ. αρχείου
Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέγερση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με τους κρατούμενους να φωνάζουν από τα παράθυρα των κρατητηρίων "freedom" και άλλα συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσής τους. Όλοι κρατούνται αποκλειστικά επειδή δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα (δε υπάρχουν ποινικοί κρατούμενοι μεταξύ τους). Οι περίπου 100 κρατούμενοι έχουν ανάψει φωτιές στο προαύλιο χώρο, ενώ τρεις κρατούμενοι, για τους οποίους έχει παρέλθει το 18μηνο κράτησης, έχουν σκαρφαλώσει στα κάγκελα των κρατητηρίων, έχουν περάσει θηλιές στο λαιμό τους και απειλούν να αυτοκτονήσουν. 
Στο σημείο βρίσκονται διαπραγματευτές, ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν τους απελπισμένους μετανάστες. Επιπλέον, παρούσα είναι ισχυρή αστυνομική δύναμη με μια διμοιρία των ΜΑΤ και δεκάδες άντρες της ΔΙΑΣ. 

Γιατί να σταματήσει στο Isis Όταν Θα μπορούσαμε να βομβαρδίσουν ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο;

A military plane
'Now we have a new target, and a new reason to dispense mercy from the sky, with similar prospects of success.' Photograph: ASAP/ECPAD/Corbis
Let’s bomb the Muslim world – all of it – to save the lives of its people. Surely this is the only consistent moral course? Why stop at Islamic State (Isis), when the Syrian government has murdered and tortured so many? This, after all, was last year’s moral imperative. What’s changed?