Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΤΘ: 40 ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑ..

Η εκπαίδευση τελείωσε. Ο στρατός ξεκάθαρα –δια στόματος χαμηλόβαθμων στην ιεραρχία- προσπάθησε να μας προετοιμάσει για την επόμενη μέρα του στρατού.
«Καλοί πολίτες». Δηλαδή υπάκουοι στην εργοδοσία και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Γιατί εκεί που οι εθνικιστές κορώνες για την αγάπη προς την πατρίδα δεν έπιαναν τόπο, έπαιρνε την θέση της η προσαρμογή στην πραγματικότητα. «Δηλαδή στην δουλειά σας αύριο θα αργείτε να πάτε;» […] «Στο αφεντικό σας τόσο συχνά θα ζητάτε ιατρεία;» […]«Να λέτε και ευχαριστώ με το φαί που σας δίνουμε, έτσι όπως είναι η κατάσταση έξω», ήταν τα λόγια στελεχών!
Το πνεύμα των λόγων των ανωτάτων, στο πλαίσιο της εποχής της «αόρατης απειλής».
Εθνικισμός και μισαλλοδοξία, «ο εχθρός παραμονεύει», «πρέπει να είμαστε σε πολεμική ικανότητα», «σε όλο τον κόσμο γίνεται πόλεμος, θα χτυπήσει και την χώρα μας», «οι γείτονες εξοπλίζονται».

Ιράκ: Δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι από την πόλη Χιτ λόγω των μαχών με το Ι.Κ.

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/841934/638/399/0x0000000000bfef83/2/irak-ektopismenoi-amaxoi.jpg
Έως και 180.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες που διεξάγονται στην πόλη Χιτ και τα περίχωρά της, στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ, η οποία κατελήφθη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Νωρίτερα οι τζιχαντιστές κατέλαβαν στρατιωτική βάση που είχε εγκαταλειφθεί από τον ιρακινό στρατό σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων δυτικά της Χιτ, σύμφωνα με αξιωματικό του στρατού και τρία μέλη μιας σουνιτικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζει την κυβέρνηση της χώρας.
Οι ισλαμιστές άρπαξαν τρία θωρακισμένα οχήματα και τουλάχιστον πέντε άρματα και κατόπιν πυρπόλησαν τη βάση.

Ντοκουμέντο:Οι τζιχαντιστές σκορπούν το θάνατο με χημικά στο Κομπάνι!!! Τεράστια αποθέματα χημικών έχουν περιέλθει στην κατοχή του ISIS από τα αποθέματα της Συρίας και του Ιράκ

isis-used-chemical-weapon-against-kurdish-fighters-2
Καταφέυγοντας σε μία ακραία εγκληματική ενέργεια και μία αποτρόπαια πράξη, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με έκθεση διεθνών εμπειρογνωμόνων, φαίρονται να έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των κούρδων μαχητών στο Κομπάνι. Συγκεκριμένα, το Ισλαμικό Κράτος που έχει καταλάβει τα  σχεδόν τα δύο τρίτα του Κομπάνι, φέρεται να χρησιμοποιεί αέριο μουστάρδας (παράγοντας blister) εναντίον των Κούρδων μαχητών.

ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΡΕ ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ: ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΕΝΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ…

Πραγματικά, παρατηρώντας όλο αυτό το ακροδεξιό κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο ηγούνται Σαμαράς –Βενιζέλος, το οποίο απαρτίζουν οι προσωπικότητες των Βούλτεψη, Ντινόπουλου, Γιακουμάτου, Μητσοτάκη, Παπακώστα, Γεωργιάδη, Λοβέρδου και στηρίζουν Λαζαρίδης-Μπαλτάκος-Βορίδης- Πλεύρης-Τζιαμτζής κλπ. δε μπορείς να διανοηθείς που είναι ο πάτος του λαϊκισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και της ρατσιστικής προπαγάνδας.  
Υπάρχει βεβαίως ένας, φίλος του πρωθυπουργού, μόνιμος κάτοικος των καθεστωτικών ΜΜΕ, συμπαθών και αυτός τους ΝΑΖΙ δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που θεωρεί «παραστρατημένα παιδιά της γαλάζιας παράταξης», ηγετική φυσιογνωμία του φιλοπόλεμου και εμετικά αντιδραστικού ΔΙΚΤΥΟΥ 21, που έχει τα φόντα να ξεχωρίσει.

Κομπάνι: Οι Κούρδοι μαχητές ανεκατέλαβαν θέσεις

Image
Οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη νύχτα δύο θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Κομπάνι, με την εξτρεμιστική οργάνωση να διατηρεί τον έλεγχο επί σχεδόν της μισής πόλης, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το ΙΚ που εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση στις 16 Σεπτεμβρίου εναντίον του Κομπάνι απειλεί να καταλάβει την πόλη αυτή, αλλά έρχεται αντιμέτωπο με τη λυσσαλέα αντίσταση των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της μεγαλύτερης κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία.
"Οι YPG πραγματοποίησαν αντεπίθεση στο νότιο τομέα του Κομπάνι και ανέκτησαν δύο θέσεις που τελούσαν υπό τον έλεγχο του ΙΚ σκοτώνοντας 13 τζιχαντιστές", σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ταυτόχρονα τα αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν σήμερα τουλάχιστον δύο νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του ΙΚ στην ανατολική και νότια πόλη. Η πρώτη επιδρομή έγινε τα ξημερώματα, η δεύτερη προς το μεσημέρι και έπληξε το κέντρο του Κομπάνι.

Δραματική έκκληση για τον μικρό Νταβίντ που είχε παρασύρει και εγκαταλείψει υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Πηγή: Δραματική έκκληση για τον μικρό Νταβίντ που είχε παρασύρει και εγκαταλείψει υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού

Σοκαρισμένη είχε μείνει το καλοκαίρι του 2012 η ελληνική κοινή γνώμη, στο άκουσμα της είδησης πως μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού είχε παρασύρει και εγκαταλείψει μια μητέρα με τα δίδυμα παιδιά της.
Δραματική έκκληση για τον μικρό Νταβίντ που είχε παρασύρει και εγκαταλείψει υπαξιωματικός του Πολεμικού ΝαυτικούΚαι οι τρεις (φωτό άρθρου) είχαν διασωληνωθεί, ενώ σοβαρότερη όλων ήταν η κατάσταση του μικρού Νταβίντ που τώρα είναι εννέα ετών, καθώς είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα άκρων και γνάθου, αλλά έφερε και τραύματα στο πρόσωπο και τη στοματική κοιλότητα. Αποτέλεσμα των τελευταίων, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», είναι ο εννιάχρονος να μην μπορεί μέχρι και σήμερα να μιλήσει ή να σιτιστεί κανονικά. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο μικρός Πολωνός, που έμεινε διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 12 ημέρες, παρουσιάζει μεγάλο οστικό έλλειμμα στην στοματική κοιλότητα και χρειάζεται συνεχή και επώδυνα χειρουργεία, που έχουν ήδη καθυστερήσει.

Αντισυνταγματικό κρίνουν το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ” 4Ο πανεπιστημιακοί

1738142_0
«…Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο ανατρέπονται αδικαιολόγητα, είτε επιλεκτικά με βάση το είδος του εγκλήματος που τελέστηκε είτε με βάση αόριστα και απολύτως υποκειμενικά αξιολογικά στοιχεία -επί το δυσμενέστερο- το καθεστώς κράτησης και οι συνθήκες διαβίωσης της συντριπτικής πλειονότητας των κρατουμένων στα ελληνικά καταστήματα κράτησης…»

Τα ΜΑΤ προστατεύουν το Πανεπιστήμιο από τους… φοιτητές!

ματ προπυλαια
Είχαν αφηνιάσει επί χρόνια όλοι εκείνοι που ζητούσαν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Για να παταχθεί η εγκληματικότητα», έλεγαν οι άθλιοι υποκριτές, που παριστάνουν τους ανήξερους σχετικά με το σε ποιους χώρους και ποιες περιοχές θεριεύει το έγκλημα. Είναι οι ίδιοι που λένε πως τιμούν μεν το Πολυτεχνείο, αλλά θέλουν να τελειώνουμε και με το «πνεύμα της Μεταπολίτευσης», όπως χαρακτηρίζουν τη διεκδίκηση δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η ίδρυση του πρώτου κομμουνιστικού εθελοντικού τάγματος στην περιοχή του Ντονμπάς είναι γεγονός.

https://solidarityantifascistukraine.files.wordpress.com/2014/10/reddonbass.jpgΣτην ιδρυτική διακήρυξη του τάγματος αναφέρεται:
“Εμείς οι αντιπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και παραστρατιωτικών οργανώσεων που τοποθετούμαστε σε κομμουνιστικές και αριστερές-πατριωτικές αρχές, διακηρύσσουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Συντονιστικού Συμβουλίου. Η πραγματοποίηση των στόχων που τέθηκαν κατά την εξέγερση στην Ανατολική Ουκρανία: η πάλη ενάντια στη φασιστική χούντα και την ολιγαρχία, η πραγματική δημοκρατία, βρίσκεται αντιμέτωπη τώρα με κάποια αντίσταση. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ολιγάρχες όλων των αποχρώσεων προσπαθούν να αρχίσουν να ελέγχουν τις εξελίξεις στη ΛΔ Λουγκάνσκ και τη ΛΔ Ντονιέτσκ. Δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί ο “Μαχνοβισμός” κι οι κοινές συμμορίτικες ξεχωριστές ομάδες, κανείς δεν γνωρίζει ποιος έφτιαξε τα συντάγματα των υπαρχουσών λαϊκών δημοκρατιών, τα οποία έχουν απομακρυνθεί σημαντικά από τους στόχους των επαναστατικών γεγονότων στο Ντονμπάς. Δυστυχώς, έως σήμερα, δεν έχει επίσης διαμορφωθεί η ιδεολογική και κοινωνικο-οικονομική πολιτική της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών. Η δουλειά του Συμβουλίου θα κινηθεί στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

Η Μάχη της Ηλεκτρικής-Κερατσίνι(Αρχείο ΕΡΤ)




ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ-"ΔΩΡΕΑΝ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ABRAMS: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σε σημερινή του ανάρτηση  το fox2magazine αποκαλύπτει ότι “τέλος στo λαϊκίστικο δεκανίκι των 400 δωρεάν μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1 Abrams από το απόθεμα του Αμερικανικού Στρατού έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μ. Κωσταράκος: «Η προμήθεια δεν είναι δωρεάν. Θα μας στοιχίσει 1,9 δισ. ευρώ και γι' αυτό από την πλευρά μας έχει απορριφθεί»”.
Nα θυμίσουμε ότι την αμερικανική προσφορά είχε αποδεχτεί τόσο ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, όσο και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και είχαν κάνει σειρά ενεργειών για να επιταχύνουν την παραλαβή τους από τον Ελληνικό Στρατό. Επίσης και στο συγκεκριμένο ζήτημα εκφράστηκε η συμμαχία ΝΔ-Χρυσής Αυγής, με τους ΝΑΖΙ εγκληματίες να απαιτούν με ένταση τα πανάκριβα και επικίνδυνα μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα, αδιαφορώντας για το κόστος που θα φόρτωναν στον εργαζόμενο λαό μας, τους κινδύνους που θα έθεταν τα πληρώματα των τανκς, έχοντας μοναδική τους έννοια να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ελληνικής και αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας.

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ

Απίστευτα γεγονότα σημειώνονται στο ΚΕΝ Αυλώνα, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Ταξίαρχο διοικητή. Ένας διοικητής που έχει συνδέσει την παρουσία του στο ΚΕΝ Αυλώνα με ακραία περιστατικά εθνικιστικής και μισαλλόδοξης προπαγάνδας, άθλιες συνθήκες και επιθετική συμπεριφορά.
Τα πρόσφατα περιστατικά, κατά τη διάρκεια των οποίων στο στόχαστρο του μπήκαν οι μουσουλμάνοι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι μας,  δε μας θυμίζουν απλώς το μαύρο ακροδεξιό παρελθόν της Ελλάδας μετά τον Εμφύλιο. Αλλά είναι άμεσα συνυφασμένα με τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό που σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο επιδιώκει την εξαφάνιση κάθε αμφισβήτησης και διαφορετικότητας. Είναι ενδεικτική η στάση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των ΗΠΑ-Ε.Ε που στηρίζουν την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ της Ουκρανίας, οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την επιβολή των Μνημονίων και την εξαφάνιση κάθε διαφορετικότητας. Βυθίζοντας έναν ολόκληρο λαό στο αίμα και τον εμφύλιο σπαραγμό!  

Τον λογαριασμό εξυπηρέτησης της Βουλγαρίας θα τον πληρώσει η Ελλάδα - με το πανάκριβο Eurofighter

Τον λογαριασμό εξυπηρέτησης της Βουλγαρίας θα τον πληρώσει η Ελλάδα - με το πανάκριβο Eurofighter  (Luftwaffe)
Το ενδιαφέρον της Βουλγαρίας για απόκτηση ματαχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από χώρες της Ευρώπης που λειτουργούν το μαχητικό αυτό, δεν είναι νέο. O Μπόρις Μπορίσοφ, πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, τάχθηκε τώρα ανοιχτά κατά της απόκτησης μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, στις οποίες αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή».
Η ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Βουλγαρία σε μόνιμη βάση, στο πλαίσιο μιας αποστολής αστυνόμευσης από το ΝΑΤΟ του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας, είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζεται εδώ και κάποιο διάστημα στην Βουλγαρία, για να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία.

Στο δρόμο για τον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο

Στο δρόμο για τον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο (Getty Images)
Σε μια βροχερή μέρα, το φθινόπωρο του 2009, εξήντα εμπειρογνώμονες του χώρου της οικονομίας και της άμυνας και ασφάλειας συναντώνται σε μια μυστική τοποθεσία για να εκτελέσουν ένα τολμηρό πείραμα: την προσομοίωση ενός πολέμου! Με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: χωρίς στρατεύματα, χωρίς πολεμικά πλοία και χωρίς άρματα μάχης ή μαχητικά αεροσκάφη. Αντ 'αυτού: νομίσματα, μετοχές, ομόλογα και παράγωγα. Τα πεδία μαχών είναι οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, και ο στόχος του αναίμακτου στρατιωτικού πειράματος δεν είναι τίποτα λιγότερο από την καταστροφή ενός κράτους με την ισχύ του χρήματος.

Η Τσεχία ανέλαβε την εναέρια αστυνόμευση στην Ισλανδία

Πέντε μαχητικά αεροσκάφη Saab Gripen της Πολεμικής Αεροπορίας της Τσεχικής Δημοκρατίας έφθασαν στο αεροδρόμιο Keflavik στην Ισλανδία στις 10 Οκτωβρίου, όπου θα παραμείνουν για τις επόμενες εννέα εβδομάδες στο πλαίσιο της αποστολής του NATO για την διασφάλιση της κυριαρχίας του εναέριου χώρου της Ισλανδίας.
Περί τα 70 άτομα προσωπικό, ιπτάμενο και εδάφους, από την 21η Τακτική Αεροπορική Βάση στο Caslav, έχουν ήδη αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο Keflavik από τις 6 Οκτωβρίου, με ένα Airbus A319CJ να έχει αναλάβει την υποστήριξη για την αποστολή, που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Μέγα "φάουλ" ΓΕΣ με μετάθεση γυναίκας λοχία που γύρισε από άδεια μητρότητας


Image
Η γραφειοκρατία και η αδιαφορία στην εξουσία. Καταστροφικός συνδυασμός σ΄ όλο τον κρατικό μηχανισμό, ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παραδείγματα πολλά και εντοπίσαμε το πιο πρόσφατο. Η ιστορία μιας εγκύου στρατιωτικού είναι χαρακτηριστικό.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΘΑ υπ’αριθ. Φ.411/253437/Σ.2358/1 Ιουλ 2013/ΓΕΕΘΑ/Β΄ΚΛ/Β1 (ΦΕΚ Β΄1631/1-7-2013) στην παρ.4 εδ.α΄ του άρθρου 4, «….Οι γυναίκες στελέχη των ΕΔ που επιστρέφουν από άδεια κύησης − τοκετού, τοποθετούνται στον τόπο προτίμησής τους, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση σύμφωνα με τους ΠΟΥ του οικείου Κλάδου, άλλως σε όμορη περιφερειακή ενότητα, όπου και δύνανται να παραμείνουν για πέντε (5) έτη, εφόσον το επιθυμούν, υπό την επιφύλαξη της διάταξης του άρθρου 5 § 1 α (γ) του νόμου 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄167), που αφορά στην απόκτηση των απαιτουμένων προσόντων για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ-


Image
Το πως παρουσιάζεις ένα γεγονός ,οι λέξεις που χρησιμοποιείς για να το περιγράψεις μπορούν να το διαστρεβλώσουν απολύτως. Οι δημοσιογράφοι το γνωρίζουμε καλά αυτό και θα πρέπει να το αποφεύγουμε. Το ίδιο βέβαια θα έπρεπε να ισχύει και για τους πολιτικούς. Οι στρατιωτικοί διαπιστώνουν τις τελευταίες εβδομάδες μια συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί η -μερική έστω- συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ ως παροχή …αυξήσεων στους μισθούς τους! Ο στόχος προφανής. 
Όσο πιο πολλές φορές ειπωθεί η λέξη “αύξηση” τόσο πιο πολύ θα “εγγραφεί” στον “εγκέφαλο” των πολιτών που εύκολα θα ακολουθήσουν την πορεία του “κοινωνικού αυτοματισμού” που χαράσσει η κυβέρνηση. “Εσείς μην μιλάτε πήρατε κι αυξήσεις”, είναι το επιδιωκόμενο να ακουστεί.

Λίγα λόγια για την κοπέλα της διάσημης φωτογραφίας...

marina ginestaΗ διάσημη φωτογραφία της Marina Ginesta, της 17χρονης αντιφασίστριας του Ισπανικού Εμφυλίου, είναι τραβηγμένη από το ξενοδοχείο Colon με θέα τη Βαρκελώνη στις 21 Ιουλίου του 1936.  To όπλο που κρατάει στον ώμο της έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Oviedo στην Ισπανία, το οποίο προμήθευε με οπλισμό τον ισπανικό στρατό. Εργαζόταν ως μεταφράστρια για έναν σοβιετικό δημοσιογράφο της εφημερίδας Pravda κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου και αρχικά ήταν ενεργό μέλος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας. 

Ο Σαμαράς αθωώνει τον παρ’ ολίγον δολοφόνο της Α. Κουτσουμπού;

της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου
Τρεις ημέρες πριν την εκδίκαση του παρ” ολίγον θανάσιμου τραυματισμού του στελέχους του ΕΕΚ και αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα Αγγελικής Κουτσουμπού στις 6 Δεκεμβρίου 2009 από αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, μοιάζει να έχει βγάλει απόφαση…
«Άλλη ανακούφιση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι και οι αυξήσεις που δίνονται στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τους οποίους τιμούμε γιατί κάνουν το καθήκον τους υποδειγματικά και στις πιο δύσκολες συνθήκες και δίνουν σε όλους παράδειγμα αφοσίωσης για την πατρίδα […]. Καταλαβαίνω ότι και η ασφάλεια του πολίτη είναι για κάποιους ανυπόφορη έννοια. Θεωρούν μεγάλη κατάκτηση αυτό που παντού αλλού θεωρείται κατάντημα: να καταλαμβάνουν ομάδες κουκουλοφόρων πανεπιστήμια και δημόσια κτήρια ή να καίνε ατιμώρητα το κέντρο της πόλης. Κι όταν συλλαμβάνονται; Να βρίσκουν τον μπελά τους οι αστυνομικοί. Μ’ αυτές τις τριτοκοσμικές γελοιότητες τελειώσαμε οριστικά».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έδιωξαν τους Τούρκους και άνοιξαν τα σύνορα του Κουρδιστάν (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έδιωξαν τους Τούρκους και άνοιξαν τα σύνορα του Κουρδιστάν (βίντεο)
Αυτό που έγινε σήμερα στην Νίσιβη (Nusaybin) δεν έχει ξαναγίνει ούτε στην ιστορία της Τουρκίας ούτε στην ιστορία του Κουρδιστάν.
Οι Κούρδοι που ζουν στην Τουρκία κατέλαβαν το φυλάκιο των Τούρκων στα σύνορα με την Συρία, έδιωξαν τους στρατιώτες και άνοιξαν τα σύνορα.
Οι Κούρδοι της Τουρκίας και οι Κούρδοι της Συρίας πια δεν διασχίζουν σύνορα.
Στο συγκλονιστικό βίντεο καταγράφονται αυτές οι κοσμοϊστορικές στιγμές.