Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

econ_ukraine52__02__614x365ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κάλπες στήνει την Κυριακή 26 Οκτώβρη το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου. Ολιγάρχες, νεοφιλελεύθερα γεράκια, μαριονέτες των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ακροδεξιοί και φασίστες, θα κονταροχτυπηθούν για τις 450 θέσεις του ουκρανικού κοινοβουλίου, που αναμένεται να είναι το πιο ακροδεξιό κοινοβούλιο, όχι απλά στην ιστορία της Ουκρανίας αλλά σε ολόκληρη την ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης.

CATCH 22: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ

alt

ΤΟ ΚΑΤΣ-22 του ΤΖΟΤΖΕΦ ΧΕΛΕΡ

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΗ περιπέτεια της συγγραφής ενός από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, Κατς-22 του Τζότζεφ Χέλερ 

Συμπληρώνεται μισός αιώνας αυτό τον Οκτώβριο από την κυκλοφορία του Κατς -22 αλλά η έμπνευση για το βιβλίο ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, για την ακρίβεια το καλοκαίρι του 1945. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Το Κατς -22 –για όσους το αγνοούν είναι ένα από τα κορυφαία αντιπολεμικά μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα, για την αμερικανική λογοτεχνία πιθανότατα το κορυφαίο. Η έμπνευση λοιπόν για ένα τέτοιο βιβλίο δεν μπορεί παρά να έρθει –επώδυνα- μέσα στις φλόγες –κυριολεκτικά- του πολέμου. 
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ;
altΟ Τζότζεφ Χέλερ υπηρετούσε σε βομβαρδιστικό των Ηνωμένων Πολιτειών και συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις στο γαλλικό έδαφος προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Καθοριστική εμπειρία πάντως ήταν εκείνο το αυγουστιάτικο απόγευμα του 1945 όταν σε μια αποστολή του σμήνους στο οποία ανήκε. Ήταν η δεύτερη εκείνης της ημέρας, 15 Αυγούστου, με σκοπό να καταστρέψουν στρατιωτικές θέσεις των Γερμανών σε μια περιοχή της Γαλλίας κοντά στο Σεν Τροπέ. Εκείνο το απόγευμα συνέβη κάτι που χαράχτηκε στη μνήμη του για πάντα. 


ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

Προβολή ταινίας "Το μπλόκο της Κοκκινιάς"
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου στις 2:00 μ.μ.
Θα γίνει προβολή της ταινίας στο στέκι του ΦΣ ΗΜΜΥ δίπλα από τη βιβλιοθήκη της σχολής με αφορμή την επέτειο της αντίστασης κατά του ναζισμού.

Τους θέλουμε πίσω ζωντανούς! Κινητοποίηση στο προξενείο του Μεξικού στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 29/10

Τους θέλουμε πίσω ζωντανούς!


​Στις 26 του Σεπτέμβρη, στην πόλη Ιγουάλα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού, αστυνομικές δυνάμεις που συνεργάζονται με δολοφόνους των τοπικών καρτέλ, άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών φοιτητών της αγροτικής παιδαγωγικής σχολής (Νορμάλ) “Raúl Isidro Burgos” της Αγιοτσινάπα. Ο τραγικός απολογισμός της αστυνομικής βαρβαρότητας: 6 νεκροί (φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής) και 43 αγνοούμενοι φοιτητές που είχαν συλληφθεί/απαχθεί από την αστυνομία και το στρατό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. 
Οι 43 φοιτητές δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις γονιών, συγγενών, καθηγητών και μεγάλου αριθμού αλληλέγγυων ώστε να βρεθούν ζωντανοί, καθώς και τις υποτιθέμενες αντίστοιχες ενέργειες των δημοτικών αρχών της Πολιτείας του Guerrero.

Η καλπάζουσα πολιτικοποίηση του Εμπολα

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Καταπέλτης για την αντίδραση του βιομηχανικού Βορρά στην επιδημία του Εμπολα ήταν ο Κόφι Ανάν σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC. «Αν η κρίση είχε πλήξει κάποια άλλη περιοχή του πλανήτη, η αντιμετώπισή της θα ήταν, πιθανότατα, πολύ διαφορετική», δήλωσε ο Γκανέζος πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, για να προσθέσει: «Η διεθνής κοινότητα αφυπνίστηκε μόνον όταν η ασθένεια έφτασε στην Αμερική και την Ευρώπη».
Εξίσου απογοητευμένος εμφανίστηκε ο διάδοχός του, Μπαν Κι Μουν, διαπιστώνοντας ότι οι εκκλήσεις του ΟΗΕ για τη δημιουργία ειδικού ταμείου με στόχο την αντιμετώπιση του φονικού ιού πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων. Το σχετικό ρεπορτάζ του BBC ήταν αποκαλυπτικό ως προς την υποκρισία των μεγαλόσχημων «φιλανθρώπων», οι οποίοι εμφάνιζαν ως «δωρεές» ποσά που είχαν ήδη διατεθεί για άλλους σκοπούς, χωρίς να έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί.

Από τους γερμανοτσολιάδες στη χούντα (φωτο)

Η αληθινή ιστορία της δεκαετίας του ’40 εξηγεί τη σημερινή υποστήριξη προς τους εγχώριους ναζί. Βίος και πολιτεία του στρατηγού Επιτήδειου, πατέρα του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Μια απορία διατυπώνεται συχνά τα τελευταία χρόνια: πώς είναι δυνατό μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας να ψηφίζουν μια χιτλερική οργάνωση, όταν ο ελληνικός λαός υπέφερε τόσα και τόσα από τη ναζιστική κατοχή στα χρόνια του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου; Η έκπληξη κορυφώθηκε στη διάρκεια των τελευταίων εκλογών, όταν δύο απόστρατοι στρατηγοί και κάμποσοι ακόμη αξιωματικοί του ελληνικού στρατού δεν δίστασαν να κατέβουν ως υποψήφιοι της οργάνωσης, επικαλούμενοι έναν «εθνικισμό» που δεν έχει κανένα πρόβλημα να τιμά (και να ταυτίζεται με) τον πιο βάναυσο κατακτητή που γνώρισε τούτη η χώρα.

Φριτς Σούμπερτ. Ο ναζί που έκανε ολοκαυτώματα στην Κρήτη και τη Μακεδονία

Οι Σουμπερίτες έβγαζαν τα νύχια ή τα μάτια των χωρικών για να τους αναγκάσουν να προδώσουν τους αντάρτες ή χάραζαν το σώμα τους με συρμάτινες βούρτσες και μετά άλειφαν τις αιμορραγούσες πληγές με αλάτι
Οι «Σουμπερίτες» και οι «Πουλικοί» ήταν δύο ένοπλα τάγματα με λιγοστούς αλλά αδίστακτους Έλληνες εθελοντές, που πρόδωσαν την πατρίδα και υπηρέτησαν στον γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, έπαιρναν εντολές από τη Βέρμαχτ, φορούσαν γερμανικές στολές και διακρίθηκαν για τη βιαιότητα και τη σαδιστική συμπεριφορά τους σε βάρος αμάχων συμπατριωτών τους.

Πήραν το όνομά τους από τους επικεφαλής τους,τον Γερμανό επιλοχία Φριτς Σούμπερτ και τον απότακτο Έλληνα συνταγματάρχη Γεώργιο Πούλο.

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ;


Ο καθηγητής σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ Γ.Μαργαρίτης αναφέρεται σε ονόματα γνωστών επιχειρηματιών που συνεργάστηκαν με τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Βόρεια Κύπρος: οι τ/κ εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση απόσυρση των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας!

Χασάν Κανάι, Ιλκνούρ Τουρκμέν και Μετέ Γκίρνε - Βόρεια Κύπρος
ImageΟι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σταμάτησαν στις 7 Οκτώβρη κι από τότε η πλειοψηφία των ΜΜΕ και των κομμάτων στο Βορρά κατηγορούν τον Αναστασιάδη και τον καλούν να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων, σαν να μην είχε κανένα λόγο για να αποχωρήσει.
Την ίδια ώρα ο Έρογλου [1] προωθεί διάφορα σενάρια και κατηγορεί τον Αναστασιάδη ότι ήθελε να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις γιατί δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία του «πάρε – δώσε» πράγμα που ενδεχομένως να ισχύει, ωστόσο η κυβέρνηση της βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το τι έχει συμβεί.

ΓΙΑΤΙ ΕΞΟΝΤΩΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;


Ο καθηγητής σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ Γ.Μαργαρίτης εντοπίζει τα οικονομικά αίτια του ολοκαυτώματος αλλά και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;




Ο καθηγητής σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ Γ.Μαργαρίτης αναφέρεται στους οικονομικούς δοσίλογους που έμειναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους.

Αστυνομικοί σε αλλοδαπούς: "Πιείτε νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας"

Εκατοντάδες καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών για συμμετοχή σε περιστατικά ρατσιστικής βίας και σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Τι αποκαλύπτει το πόρισμα Ντογιάκου
"Έδιναν σε μουσουλμάνους να φάνε...χοιρινό για να μείνουν νηστικοί", "τους έλεγαν να πιουν νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας", "αστυνομικοί απειλούσαν αλλοδαπούς ότι θα τους σφάξουν με σπασμένο μπουκάλι μπίρας", "με πένσα πίεζαν το δάχτυλο αλλοδαπού εργαζομένου", "τους φόρεσαν κράνη και τους χτυπούσαν τα κεφάλια στον τοίχο", "με ψαλίδι έκοψαν το μουστάκι αλλοδαπού", "τον άφησαν όλη την ημέρα στον ήλιο", "τον πέταξαν στον ακάλυπτο", "τύφλωση από δακρυγόνο", "οπαδός της Χρυσής Αυγής, πολιτικός υπάλληλος της υπηρεσίας Ασύλου".

Α. Χατζηστεφάνου: 28η Οκτωβρίου - και αν λέγαμε «ΝΑΙ»;

Μερικές σκέψεις του Χατζιδάκι, αλλά και του Ζαχαριάδη, για την εθνική επέτειο και δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα για την πραγματική σημασία του αντιφασιστικού αγώνα από το 1940 μέχρι σήμερα, στα οποία η ομάδα δημιουργών του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. επιχειρεί να δώσει απαντήσεις με ένα νέο εγχείρημα.
«Στις 28 Οκτωβρίου με κάθε είδους εκδήλωση, αγωνιστείτε για το εθνικό ξεκίνημα»
ΕΑΜ
Του Αρη Χατζηστεφάνου
«Γιατί είπε το “ΟΧΙ” ο Μεταξάς, αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού;» αναρωτιόταν ο Μάνος Χατζιδάκις, σε μια από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές. Και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα έδινε μόνος του την απάντηση: «Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά… Oι πιέσεις, οι Αγγλοι, τα ανάκτορα κτλ. Μπορεί κανείς να ερωτηθεί και αν λέγαμε ΝΑΙ; 

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: οργισμένες αντιδράσεις από αντιστασιακούς για τις στρατιωτικές τιμές σε πραξικοπηματίες καταδρομείς του '74

Σε ανάρτηση του tvxs.gr με τίτλο «Σκληρή κριτική στην κυπριακή κυβέρνηση από αντιστασιακούς για τιμές σε καταδρομείς του '74» διαβάζουμε:
“Αγανάκτηση και αποτροπιασμό εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών για την απόφαση της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη να αποδώσει πολιτειακές και στρατιωτικές τιμές στους καταδρομείς «που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974 όταν επιτέθηκαν κατά του Προεδρικού Μεγάρου για να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Μακάριο». Αναφέρει, δε, ότι «στην Κύπρο συντελέστηκε στις 15 Ιουλίου 1974 η μεγαλύτερη προδοσία στην σύγχρονη ιστορία» και πως «κάποιοι έκαναν την προδοσία, που έχουν και όνομα και επίθετο». «Δυστυχώς» συνεχίζει «η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ που στέγασε τους πραξικοπηματίες επιχειρούν να εξισώσουν τους θύτες με τα θύματα και να διαγράψουν το προδοτικό ρόλο της ΕΟΚΑ Β’».  

ΕΣΤΙΑ ΑΝΟΜΙΑΣ-ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Ο Νίκος Αργυρίου από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στην Εστία Ανομίας του plateiaradio για το μακελειό στον Βόλο από έκρηξη όλμου.
Ανθρώπινο λάθος ή κρατική δολοφονία;
στο μικρόφωνο της πλατείας Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης
Ο Νίκος Αργυρίου από το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος στη Εστία Ανομίας του plateiaradio για το μακελειό στον Βόλο από έκρηξη όλμου. Ανθρώπινο...
PLATEIARADIO.GR
Μου αρέσει!http://www.plateiaradio.gr/%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

“Δε θέλουμε να ζήσουμε με τους φασίστες!”: η φωνή των κατοίκων του Ντονμπάς (δύο βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)


Υποτιτλίσαμε τη συγκεκριμένη συνέντευξη ενός απλού πολιτοφύλακα του Λουγκάνσκ και δύο ντόπιων γυναικών, όχι γιατί πρόκειται για κάποιο αποκαλυπτικό μανιφέστο αλλά διότι είναι ενδεικτική του πώς προσλαμβάνει ο απλός λαός του Λουγκάνσκ αυτό που γίνεται στην περιοχή του. Πέρα από τις συνεντεύξεις των ηγετών του αγώνα θεωρούμε ότι έχει σημασία να ακούγεται ο  λόγος των “ανώνυμων” μαχητών, των αντιφασιστών που πήραν τα όπλα εναντίον της χούντας των ολιγαρχών. Προσέξτε ειδικά μετά το 3:45 πώς θέτουν οι πρωταγωνιστές του βίντεο το ζήτημα της επιβίωσης και της ελεύθερης, αξιοπρεπούς διαβίωσης.



Χάθηκαν 40 εκατομμύρια κι ένας απόρρητος φάκελος! Αρχίζει η δίκη για τον ηλεκτρονικό πόλεμο


Του Χρήστου Καπούτση
ImageΠερισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ έδωσε ως προκαταβολή το Ελληνικό Δημόσιο στην ιδιωτική εταιρεία SONAK (Θ. Λιακουνάκος) , προκειμένου ο Στρατός να αποκτήσει ένα σύγχρονο σύστημα Ηλεκτρονικού πολέμου. Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε το 2001, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου. Σήμερα, μετά από 13 χρόνια, ο Στρατός δεν έχει παραλάβει ούτε «βίδα», ένας ογκώδης φάκελος με ΟΛΑ τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης «χάθηκε» , ενώ ο Στρατός μας, δεν διαθέτει ένα αναγκαίο σύστημα για τις επιχειρησιακές του ανάγκες. 
Σε λίγες μέρες, 19 κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών ο πρώην Α/ΓΕΣ και μετέπειτα Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός ε.α. Γεώργιος Αντωνακόπουλος , οι πρώην γενικοί διευθυντές της ΓΔΑΕΕ Ε. Βασιλάκο και Γιώργος Κολύρη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SONAK Hλίας Αρκουμανέας, καθώς και ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος, θα δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, για την πολύκροτη υπόθεση του Συστήματος Ηλεκτρονικού πόλεμου του Στρατού (ΗΣΣ).

Οι πολιτικοί πρόγονοι των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Μέρες που είναι ας θυμηθούμε τους πολιτικούς προγόνους των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Θα χρησιμοποιήσουμε αποσπάσματα από το πολύ καλό βιβλίο του  Τάσου Κωστόπουλου: «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη». (Ένα μέρος του βιβλίου του υπάρχει στην ιστοσελίδα μας).

Το παρακάτω επεισόδιο συνέβη στην βουλή τον Απρίλη του 1950 κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Πλαστήρα, και είχε πρωταγωνιστή τον βουλευτή του Λαϊκού κόμματος Κων/νο Παπαδόπουλου ο οποίος προηγούμενος έδρασε σαν επικεφαλής του «Εθνικού Ελληνικού Στρατού». Πριν πάμε όμως στα κατορθώματα αυτού του ναζί, πολιτικού προγόνου των Χρυσαυγιτών να δούμε ποιος ήταν ο «ΕΕΣ» αντιγράφοντας από το βιβλίο του  Βασίλη Κ. Μπουφίδη «Το Οδοιπορικό του Βασίλη»:

Από το ΧΟΡΑ και το ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ Barbaros τίποτα δεν έμαθαν Ελλάδα και Κύπρος


Image
Γράφει ο 
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος*

Η Ελλάδα και η Κύπρος φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία από τη δεκαετία του 1970 με τα ερευνητικά σκάφη τα οποία αποτελούν το «έξυπνο» εργαλείο της στρατηγικής προώθησης των τουρκικών διεκδικήσεων πρώτα στο Αιγαίο και στην συνέχεια στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς στην Άγκυρα τέθηκε σε ισχύ διάταγμα που εξουσιοδοτεί την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία περιλαμβάνεται τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν μνήμες «Χόρα», «Σισμίκ» «Malene Ostervold» και «ΠίριΡέις».

Μια από τις μεγαλύτερες ιταλικές διαδηλώσεις κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων του Ρέντσι

Χιλιάδες Ιταλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, και ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ρώμης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές δαπανών στις δημόσιες υπηρεσίες και τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, που προωθεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Το συνδικάτο μετέφερε τα μέλη του στην Ρώμη χρησιμοποιώντας, μεταξύ των άλλων, 2.500 λεωφορεία, ένα πλοίο, δέκα τρένα και ένα αεροπλάνο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες εργαζομένων από όλες τις μεγαλύτερες ιταλικές επιχειρήσεις στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες, λόγω απολύσεων που έχουν εξαγγελθεί.

Αγνωστοι διάλογοι για το Μακεδονικό Tου Σταύρου Τζίμα

«...Την ώρα που τρώγαμε στο Νταβός ο Μητσοτάκης μού έδωσε ένα σημείωμα, ένα μικρό χαρτάκι που έγραφε ότι "το μάξιμουμ που μπορεί να γίνει με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα γι’ αυτό το θέμα, είναι το Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια. Ή παρένθεση ή παύλα. Αυτό είναι το μέγιστο που θα μπορούσε να αποδεχθεί η Ελλάδα". Το έγραψε σ’ ένα λευκό χαρτί και μου είπε: "Δώστο στον Γκλιγκόροφ. Αν δεν αλλάξετε όνομα δεν μπορεί να υπάρξει λύση"».

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ONALERT.GR ΣΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ"


Ναυπηγεία Ελευσίνας: Όταν ο εργαζόμενος (;) έρχεται κοντά στο "κεφάλαιο"


ImageΝομίζαμε ότι μόνο στην γνωστή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια” το “κεφάλαιο” είχε έρθει τόσο κοντά με τον εργαζόμενο. Λάθος κάποιος -ενικός γιατί πρέπει να είναι ο μοναδικός- εργαζόμενος στην Ελευσίνα έχει τα ίδια αισθήματα που είχαν αναπτύχθηκαν μεταξύ του εργάτη Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της βιομηχάνου Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Με επιστολή του προς το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ο εργαζόμενος (;)  μας κατατάσσει σ΄ αυτούς που “παίζουμε το δικό μας παιχνίδι” χωρίς να μας εξηγεί ποιο είναι αυτό; Να …αγοράσουμε τα Ναυπγεία ,να επιβάλλουμε το δικό μας ιδιοκτήτη ,αναμένουμε σε νεότερη επιστολή του να μας εξηγήσει.