Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ 40 ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τη  Δευτέρα 19/1 στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, φαντάροι του 1ου τάγματος βγήκαμε μαζικά παραπονούμενοι (περίπου 40 άτομα) στην αναφορά για το ζήτημα των εκλογικών αδειών .
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στις 29/12 μας κάλεσαν να υπογράψουμε υπεύθυνες δηλώσεις για το αν επιθυμούμε να ψηφίσουμε στον τόπο καταγωγής μας ή αν θέλουμε να ενταχθούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Όλα αυτά με την ενημέρωση ότι 23/1 θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε με συλλογική άδεια και μετά με ατομικά φύλλα πορείας θα πηγαίναμε στις μονάδες μας.
Την Παρασκευή  εμφανίστηκε ξαφνικά μια λίστα η οποία αναίρεσε όλα τα παραπάνω . 
Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά: οι φαντάροι των οποίων η μονάδα μετάθεσης δεν είναι εκεί που ψηφίζουν ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ με δικά τους έξοδα να πάνε να ψηφίσουν και να γυρίσουν στην Σπάρτη ξανά .
Για παράδειγμα ένας φαντάρος από Θεσσαλονίκη με μετάθεση στον Έβρο πρέπει να ανέβει Θεσσαλονίκη να κατέβει Σπάρτη για να ανέβει πάλι Έβρο με ατομικά έξοδα, τουλάχιστον 70 ευρώ και ταλαιπωρία (προφανώς υπάρχουν και χειρότερα…). Ή φανταστείτε την ταλαιπωρία και το τεράστιο κόστος που πρέπει να επωμιστεί ένας φαντάρος από την Κρήτη...
Μας λένε πως αν δε φύγουμε από το στρατόπεδο να πάμε να ψηφίσουμε με δικά μας έξοδα θα υποστούμε τις κυρώσεις την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία από εμάς δεν έχει φράγκο στην τσέπη .
Και σαν να μην έφτανε αυτό μας ανακοίνωσαν το εξής προκλητικό: ότι όσοι έχουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους φεύγουν με ατομικό φύλλο πορείας και πληρωμένα τα έξοδα , χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουν Σπάρτη…
Μας λένε δηλαδή ξεκάθαρα ότι για να αποφύγεις έξοδα και ταλαιπωρία πρέπει να σαι γονατιστός και υποταγμένος σε ένα οποιοδήποτε βύσμα (πολιτικό-στρατιωτικό-θρησκευτικό) .
Εμείς σήμερα σε όλο αυτό τους είπαμε ΟΧΙ .
Και σταθήκαμε αξιοπρεπώς ο ένας φαντάρος δίπλα στον άλλο για να διεκδικήσουμε το εξής :
·         Εκλογική άδεια στις 23/1 και ατομικό φύλλο πορείας  με τα έξοδα πληρωμένα
·         Να σταματήσει τώρα η κοροιδία στους φαντάρους
·         Η ψήφος είναι δικαίωμα μας ,καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους φαντάρους
·         Να πάρει τώρα θέση το ΓΕΣ
Εμείς καλούμε στους συναδέλφους φαντάρους στην περίπτωση που δεν αναλάβει το ΓΕΣ την τεράστια ευθύνη του, να πάνε να ψηφίσουν και μετά να απευθυνθούν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να τους καταβάλλουν το κόστος επιστροφής στις μονάδες.

Διαφορετικά να μην φύγουν από τα Φρουραρχεία. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

10 σχόλια:

  1. Ήταν πολύ τυχεροί που δεν τους πέρασαν στρατοδικείο για στάση...Παραπονούμενοι άνω των για 5 ίδιο λόγο θεωρείται στάση (ΣΚ 20-1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκαναν θέμα αυτό με την εκλογική άδεια, λες και ο Στρατός δεν τους παρέχει τόσες διευκολύνσεις γενικότερα. Εκέι κολλήσανε. Δεν κοιτάνε που τους έχουν στα ώπα ώπα και έχει γίνει κολλέγιο πλέον, ρίχνουν το δηλητήριό τους κατά του Στρατού μας. Βάση του ΣΚ 20-1 θεωρείται στάση το ομαδικό παράπονο και πρέπει να τιμωρηθούν. Αλλά έτσι είναι. Κάποιοι έχουν βαλθεί να διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Ε δεν θα τους περάσει. Υπάρχουν οι αρνητές στράτευσης, που μισούν οτιδήποτε Ελληνικό και απεχθάνονται το χακί, και υπάρχουν και οι Εθνικόφρονες, αυτοί που αγαπάμε το Στρατό και θέλουμε να τον προστατέψουμε. Και δεν είμαι φασίστας. Έλεος πια με αυτόν το φασισμό. Έλληνας είμαι πατριώτης, που θέλω την Πατρίδα μου ελεύθερη και ανεξάρτητη και έναν Στρατό εγγυητή αυτών. Αυτά είναι τα πιστεύω μου. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    2. Βλέπουμε ότι έχει μεγάλη εμπειρία. Μιλάς δηλαδή για το κολέγιο του ΚΕΕΜ που πρόσφατα μόλις υπήρξαν στις δύο σειρές κατάταξης καταγγελίες για κατσαρίδες στο φαγητό!
      ή για το ξενοδοχείο το ΚΕΝ Μεσολογγίου...
      ή για το ΚΕΤΘ όπου βγαίνει καταγγελία κάθε μέρα για ρατσιστική-εθνικιστική προπαγάνδα, ελλείψεις στο φαγητό και την ανύπαρκτη θέρμανση;
      ή για τα καψόνια στην 124 ΠΒΕ;
      Για ποιο Στρατό μιλάς;
      Μήπως είσαι αγκαλιά με τις ιδεοληψίες σου;

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ???ΜΑΛΛΟΝ..ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ..

      Διαγραφή
  2. (διόρθωση) Ήταν πολύ τυχεροί που δεν τους πέρασαν στρατοδικείο για στάση...Παραπονούμενοι άνω των 5 για τον ίδιο λόγο θεωρείται στάση... (ΣΚ 20-1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή λες σε έναν άνθρωπο που τον πληρώνεις 8,7 μηνιαίως και τον βάζεις να πληρώσει τόσα λεφτά για να ψηφίσει ότι είναι πολύ τυχερός που δεν τιμωρήθηκε γιατί διαμαρτυρήθηκε.
      Μήπως είναι λίγο αυταρχικό όλο αυτό; Λίγο ολοκληρωτικό μήπως;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20 Ιανουαρίου 2015 - 10:26 π.μ.
      mallon dn exeis katalavei to fasistiko kathestos tou stratou. gia aytous einai logiko ayto.... KATW TO KRATOS

      Διαγραφή
    3. Στο Στρατό δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, έτσι είναι. Δεν μπορεί να υπάρχει απείθεια και ανυπακοή. Ο Στρατός λειτουργεί με κάποιους κανόνες, δεν είναι όπως έξω που σαν πολίτης δικαιούσαι βεβαίως να διαμαρτυρηθείς για κάτι. Ο Στρατός σέβεται τη Δημοκρατία, ορκίζεται υπακοή σε αυτήν, όμως δεν γίνεται να λειτουργεί δημοκτρατικά. Και είναι λογικό. Υπάρχει ιεραρχία. Αλλιώς διαλύεται. Όσο και να το επιθυμείτε κύριοι, ο Στρατός μας δεν διαλύεται. Το να υπακούς σε κάτι στη ζωή σου ή να σου επιβάλλουν κάτι δεν θεωρείται φασισμός. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    4. Ναι στον Στρατό μπορούν οι αξιωματικοί να λαμβάνουν άδεια για να συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές τους διαδικασίες, αλλά οι σκλάβοι φαντάροι δεν επιτρέπεται να αντιδρούν στη παγίδα που τους έστησαν στο ΚΕΕΜ.
      Αφού δεν ντρέπεστε...

      Διαγραφή
  3. Και σε όλα αυτά????? ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ...ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΝΑ......"ΕΜ ΜΑΣ @#$@! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΜ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ", είναι "ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ" το να μπω σ εκλογικο καταλογο να ψηφισω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή