Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Θέλουν φρέσκο γυναικείο και ανδρικό κρέας για τα κανόνια τους! Έφεδροι και Μισθοφόροι αποτελούν διαφορετικές όψεις των σύγχρονων ιμπεριαλιστικών στρατών

Για τα ενεργειακά κοιτάσματα και τα κέρδη ντύνουν υποχρεωτικά την νεολαία στα χακί
Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η προπαγανδιστική επιχείρηση πειθούς της κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα υποχρεωτικής στράτευσης και των γυναικών. Από τη μια πλευρά προβάλλονται ζητήματα «ισότητας και ικανότητας» των γυναικών, επιδεικνύοντας τα ΜΜΕ περιπτώσεις εξαιρετικά ακραίων μιλιταριστών γυναικών που υπηρετούν σε θέσεις μόνιμου-μισθοφορικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και φασιστριών που συχνά στρατολογούνται σε διάφορα εφεδρικά σώματα των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ παράλληλα θίγεται το ζήτημα των εθνικών κινδύνων και της λειψής επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου.  
Στις παραπάνω περιπτώσεις προσθέτουν το παράδειγμα του κράτους Δολοφόνου Ισραήλ, τρομοκράτη και κατακτητή του Παλαιστινιακού λαού, όπου θίγεται το ζήτημα της ιδιαιτερότητας της παρουσίας εφέδρων –ανδρών και γυναικών- συστηματικά και μακρόχρονα στις Ένοπλες Δυνάμεις του.
Πρόσφατα όμως την συζήτηση αυτή ήρθε να αναζωπυρώσει η είδηση για την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο θα κρίνει εν τέλει αν οι γυναίκες επαγγελματίες οπλίτες του Στρατού Ξηράς μπορούν να καταταγούν και σε επιχειρησιακές - τεχνικές θέσεις και όχι μόνο σε ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης, όπως προέβλεπε ο νόμος που ίσχυε μέχρι το 2007. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δυο γυναίκες, οι οποίες υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις την διετία 2005-2006 επειδή κρίθηκαν ακατάλληλες λόγω φύλου καθώς οι ειδικότητες αυτές προβλέπονταν μόνο για άνδρες. Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄αριθμ. 162 και 163/2015 αποφάσεις του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 1 του νόμου 2936/2001 με την οποία προβλέπεται η κατάταξη των γυναικών Επαγγελματιών Οπλιτών μόνο σε ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης και ο αποκλεισμός τους από το σύνολο των επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων. Ωστόσο, λόγω σπουδαιότητας το θέμα θα κριθεί από την Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου.
Σύντομα το γεγονός αυτό έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους γνωστούς μιλιταριστικούς και εθνικιστικούς κύκλους, όπως επίσης και τα καθεστωτικά μέσα θέτοντας ζήτημα στράτευσης των γυναικών και μάλιστα την ανάληψη πολεμικών καθηκόντων. Με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής όπως είναι αναμενόμενο να πρωταγωνιστούν σε όλα αυτά.
Προκύπτει επομένως η ανάγκη να φωτίσουμε τις εθνικές και διεθνείς τάσεις ακόμη μεγαλύτερης πολεμικής εμπλοκής των γυναικών στους βάρβαρους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, καθώς αναδεικνύονται κοινές τάσεις αλλά και ιδιαιτερότητες στους σύγχρονους στρατούς, που προφανώς αλληλοδιαπλέκονται.
Το πρώτο που μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι ότι καταγράφεται μια διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων των ιμπεριαλιστικών χωρών να εμπλέξουν τις γυναίκες στρατιωτικούς «στη γραμμή μάχης». Σύμφωνα με την αρθρογραφία την άποψη ότι πρέπει να επιτρέπεται και στις γυναίκες που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες να μετέχουν σε θέσεις μάχης, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον, επισημαίνοντας ότι βάσει σχεδιασμού αυτό ενδέχεται να είναι εφικτό σε δύο χρόνια από σήμερα. "Η αξιοποίηση του δυναμικού θα πρέπει να καθορίζεται από την ικανότητα και όχι το φύλο", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις και σχεδιασμοί ως προς την εκπαίδευση των γυναικών. Η διάθεση των στρατιωτικών Αρχών εκφράστηκε σε συνέχεια της διάθεσης αλλαγής πολιτικής που έως σήμερα ήθελε τις γυναίκες να "κρατούν" μη μάχιμους ρόλους στην στρατιωτική ζωή. Η πλειονότητα των γυναικών υπηρετούν ήδη ως πιλότοι μαχητικών, ή σε ναυτικές θέσεις, ωστόσο δεν αξιοποιούνται στο πεζικό και στο σώμα τεθωρακισμένων, και άρα στην πρώτη γραμμή μάχης.
Και στην άλλη μεριά όμως του Ατλαντικού προωθούνται αντίστοιχα μέτρα: «Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να επιτρέψει επισήμως στις γυναίκες να υπηρετούν σε θέσεις μάχης στην πρώτη γραμμή, σε ένα μέτρο που αναμένεται να ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να επιτρέψει την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων,  αίροντας μία ακόμη διάκριση στους κόλπους του αμερικανικού στρατού, έπειτα από την κατάργηση πέρυσι του νόμου "Don't Ask, Don't Tell", που υποχρέωνε τους ομοφυλόφιλους μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να αποκρύπτουν την σεξουαλική τους ταυτότητα. Η απόφαση ελήφθη από τον απερχόμενο υπουργό Αμυνας Λίον Πανέτα, έπειτα από εισήγηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεΐ. Οι επιμέρους στρατιωτικές υπηρεσίες θα έχουν περιθώριο μέχρι το 2016 να ζητήσουν εξαίρεση από την εφαρμογή του μέτρου, εάν θεωρούν ότι οι γυναίκες που υπηρετούν σε αυτές πρέπει να αποκλεισθούν από ρόλους στην πρώτη γραμμή του πυρός. Η απόφαση λαμβάνεται έπειτα από πολεμικές συγκρούσεις 11 ετών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κατά τις οποίες 84 γυναίκες σκοτώθηκαν από τα εχθρικά πυρά, αριθμός που αντιστοιχεί στο 2% των συνολικών απωλειών. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι γυναίκες δε μπορούν να υπηρετήσουν σε μία μονάδα του πεζικού ή να οδηγήσουν άρμα μάχης. Τριακόσιες χιλιάδες γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, το 12% του συνολικού αριθμού των δυνάμεων των ΗΠΑ που συμμετείχαν στους δύο αντιδημοφιλείς πολέμους, όπου οι γραμμές του μετώπου δεν είναι σαφώς καθορισμένες και όπου η τακτική του μη συμβατικού πολέμου πλήττει αδιακρίτως θέσεις μάχης και μη. Η απόφαση "αντανακλά την πραγματικότητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΧΧΙ αιώνα", δήλωσε ο γερουσιαστής Καρλ Λέβιν, πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Άμυνας».
Επίσης αντίστοιχες αποφάσεις λαμβάνουν  ο Καναδάς και η Αυστραλία. Γιατί όμως προχωρούν σε αυτές τια αλλαγές τώρα;
Οι λόγοι είναι πολιτικοί και οικονομικοί. Αφενός οι στρατοί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών σε μια προσπάθεια να μειώσουν το λειτουργικό κόστος προωθούν τη μείωση του μισθοφορικού προσωπικού και επιχειρούν να καλύψουν τα κενά είτε με τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των γυναικών «στην πρώτη γραμμή», είτε με ένταξη των εφέδρων στα επιχειρησιακά τους σχέδια. Εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές στην εφεδρεία του με σκοπό την καλύτερη κατανομή του προσωπικού και την κάλυψη των κενών στην επάνδρωση των μονάδων του υλοποιεί ο Στρατός της Βρετανίας, όπως αποκαλύπτει το defence-point.gr. Μερικές από αυτές τις αλλαγές ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Βρετανό υπουργό άμυνας, τον Philip Hammond. Ας σημειωθεί ότι οι εφεδρικές δυνάμεις πλέον μετονομάζονται από Περιοχικός Στρατός (Territorial Army – TA) σε Εφεδρεία Στρατού (Army Reserve). Οι αλλαγές στις εφεδρικές δυνάμεις επιβλήθηκαν από τη μείωση της οροφής της ενεργού δύναμης του Στρατού της Βρετανίας από 102.000 άτομα σε 82.000 (περίπου 20%). Με βάση τη δομή του 2007 ο Περιοχικός Στρατός είχε δύναμη 36.500 άτομα. Σύμφωνα όμως με τον Hammond ουδέποτε διέθετε το προβλεπόμενο προσωπικό και υλικά, δεν μπορούσε να υποστηρίξει την υλοποίηση της στρατιωτικής στρατηγικής της χώρας και ούτε να αναλάβει τους ρόλους και τις αποστολές που προβλέπονται στο σχέδιο «Στρατός 2020». Για την αποκατάσταση αυτών των ελλείψεων και αδυναμιών, ο Hammond ανακοίνωσε την αύξηση της ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗΣ δύναμης της εφεδρείας από 19.000 σε 30.000 άτομα. Ταυτόχρονα, οι εφεδρικές δυνάμεις ενσωματώνονται οργανικά στις μάχιμες βρετανικές δυνάμεις.
Καθώς αντίστοιχα μέτρα και για τους ίδιους ακριβώς λόγους λαμβάνονται στις ΗΠΑ, αξίζει να δούμε ότι ενώ μειώνεται ο πολεμικός προυπολογισμός, αυξάνονται όμως τα κονδύλια που κατευθύνονται στους ιδιωτικούς στρατούς, με αφορμή αυτή τη φορά την επέκταση της δράσης του ISIS. Βιώνουμε δηλαδή μια ανακατανομή κονδυλίων μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών στρατών, όπου οι επαγγελματίες στρατιώτες του USA ARMY, που απολύονται λόγω περικοπών καταλήγουν μισθοφόροι στη BLACKWATER! Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον -μειωμένο σε σχέση με πέρυσι - αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 585 δισ δολαρίων για το 2015, με 300 ψήφους υπέρ έναντι 119 κατά. Το αντίστοιχο ποσό για τη χρήση 2014 ήταν  615 δισ δολάρια. Η νομοθετική ρύθμιση πάει τώρα στη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει να διατεθούν επιμέρους 521,3 δισ  δολάρια για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και 63,7 δισ  δολάρια για τις έκτακτης ανάγκης επιχειρήσεις στο εξωτερικό-  στο Αφγανιστάν και το Ιράκ). 
Παράλληλα, όπως αναφέρει το onalert.gr επιπλέον άνδρες ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας θα προσλάβει η αμερικανική κυβέρνηση με σκοπό να τους αποστείλει στο Ιράκ, για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών. Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ στέλνουν μισθοφόρους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αντί για δικούς τους στρατιώτες. Για τον σκοπό αυτό η αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτή την στιγμή βρίσκονται στο Ιράκ περίπου 1.750 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ αναμένονται άλλοι 1.300.  Ωστόσο η παρουσία των μισθοφόρων στο Ιράκ ξυπνά άσχημες μνήμες. Το 2007 είχαν σταλεί στη χώρα μισθοφόροι της εταιρείας Blackwater, οι οποίοι συνέδεσαν το όνομά τους με εκτελέσεις και δολοφονίες αμάχων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι μισθοφόροι για το Ιράκ θα προσληφθούν, απευθείας, από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι ΗΠΑ ήδη έχουν αναπτύξει δυνάμεις μισθοφόρων στο Ιράκ, κυρίως στο ιρακινό Κουρδιστάν. Το 2008 βρίσκονταν στο Ιράκ 163.000 μισθοφόροι.  Το 2013 έφταναν τους 6.000 άνδρες.
Άρα σημειώνονται δύο κινήσεις επιφανειακά αντίθετες, αλλά στην ουσία έχουν κοινό παρανομαστή. Οι ΗΠΑ αποσύρουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους και ταυτόχρονα ιδιωτικοποιούν ακόμη περισσότερο τη πολεμική τους παρέμβαση στη Μέση Ανατολή –ενώ η δράση των μισθοφόρων ελαχιστοποιεί τις κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και αυξάνει τα κέρδη των ιδιωτικών στρατών. Ταυτόχρονα, στέλνουν στην πρώτη γραμμή γυναίκες στρατιώτες με υπολογισμένο κίνδυνο δολοφονίας ή σύλληψης τους από τους τζιχαντιστές και καταλαβαίνουμε όλοι τη θύελλα της δυτικής προπαγάνδας που καιροφυλακτεί. Απαιτώντας τελικά την άσκηση ακόμη μεγαλύτερης και πιο ενεργούς πολεμικής επεμβατικής πολιτικής. 
Σε άλλες γωνιές του πλανήτη προωθείται η υποχρεωτική στράτευση των γυναικών. Νόμο που θεσπίζει την υποχρεωτική στράτευση και για τις γυναίκες, ενέκρινε το κοινοβούλιο της Νορβηγίας, μια εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε, μάλιστα, ιστορική η υπουργός Άμυνας Ίνε Έρικσεν Σοράιντε. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δεκαετίες επιτρεπόταν στις γυναίκες να εντάσσονται εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ η πρώτη εκπαιδευτική σειρά στρατεύσιμων θηλυκών οπλιτών θα κληθεί το καλοκαίρι του 2016. Η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στις δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας να «στρατολογήσουν το καλύτερο στρατιωτικό προσωπικό με το μεγαλύτερο κίνητρο», έκρινε η Έρικσεν. Η Νορβηγία με το νόμο αυτό γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα ή κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που επεκτείνει εν καιρώ ειρήνης την υποχρεωτική στράτευση για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από το φύλο τους. Οι γυναίκες στη Νορβηγία είχαν δικαίωμα να υπηρετούν στο στρατό σε εθελοντική βάση από το 1976, ενώ σήμερα φθάνουν το 10% των στελεχών των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων.
Γιατί όμως το αστικό καθεστώς της Νορβηγίας προβαίνει σε αυτές τις αποφάσεις;  Νομίζουμε ότι το πρόσφατο άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο  «Αυτόν τον Βόρειο Πόλο ποιος θα τον πάρει;», αποκαλύπτει την πηγή των αιτιάσεων των Σκανδιναβικών χωρών για την «ρωσική απειλή» και την απαίτηση τους για είσοδο στο ΝΑΤΟ ή βελτίωση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Διαβάζουμε λοιπόν:
«Καναδάς Ρωσία, ΗΠΑ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα τμήματα εκείνα της Αρκτικής που εφάπτονται των συνόρων τους κι από σήμερα στην κούρσα μπήκε επισήμως η Δανία των 5,6 εκατομμυρίων, διακινδυνεύοντας κατά μέτωπο διπλωματική σύγκρουση με τους «μεγάλους» της περιοχής. «Το γεγονός ότι αυτές οι χώρες έχουν δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να καθορίσουν τα εξωτερικά όρια των συνόρων τους, είναι ενδεικτικό του πόσο σημαντική έχει γίνει η Αρκτική» λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, Ρόμπ Χιούμπερτ. «Το μεγάλο παιχνίδι τώρα έχει αρχίζει και κινείται βόρεια».  Η Δανία κατέθεσε τo αίτημα της στα Ηνωμένα Έθνη, διεκδικώντας μια έκταση περίπου 900.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων πέρα από τις ακτές της Γροιλανδίας, αυτόνομο έδαφος της Δανίας. Είχε προηγηθεί η Νορβηγία για μια έκταση που υπερκαλύπτει αυτή που διεκδικεί η Δανία, ενώ ο Καναδάς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προτίθεται να υποβάλει ανάλογο αίτημα αφού ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των αποδεικτικών δεδομένων που χρειάζεται. Το διακύβευμα είναι οι τεράστιες ανεκμετάλλευτες δεξαμενές πετρελαίου, φυσικού αερίου και μεταλλευμάτων που κρύβονται στο βυθό της Αρκτικής, που σύμφωνα με μελέτη της Ουάσιγκτον μπορεί  να αντιστοιχούν στο 30% των παγκοσμίων ανεξερεύνητων αποθεμάτων φυσικού αερίου και στο 13% του πετρελαίου. Η χώρα που έχει κάποια διεκδίκηση στην Αρκτική πρέπει να υποβάλει το αίτημα της μέσα σε 10 χρόνια από τότε που θα επικυρώσει στην διεθνή συνθήκη του ΟΗΕ για τον Νόμο της Θαλάσσης. Και η Νορβηγία και η Ρωσία το έχουν κάνει, ενώ ο Καναδάς άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα επικυρώσει τη Συνθήκη». 
ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ –ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΕΝΟΠΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 18
Πιστεύουμε ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι είναι η ισότητα στον πόλεμο και στο θάνατο, στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα που ωθούν τα αστικά κατεστημένα να οδηγούν άνδρες-γυναίκες στα στρατόπεδα, να τους ντύνουν υποχρεωτικά στα χακί, για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα κέρδη τους. Αυτό συμβαίνει εξάλλου και στο Αιγαίο όπου τα Επιτελεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καμουφλάροντας με τις μελέτες τους τις κυβερνητικές προθέσεις, ταυτίζονται πλήρως με την ναζιστική Χρυσή Αυγή και απαιτούν Στράτευση Ανδρών-Γυναικών στα 18 και για 18 μήνες. Οι συνήθεις διαρροές των Επιτελείων  επαναφέρουν  «πρόταση» του ΓΕΕΘΑ για υποχρεωτική στράτευση στα 18 για τους άνδρες (χωρίς αναβολές κατάταξης για λόγους σπουδών κ.τ.λ.) και για προαιρετική στράτευση γυναικών, σχέδια που εξετάζονται εδώ και χρόνια από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Εδώ και μήνες λέγεται ότι τέτοια σχέδια έχουν καταστρωθεί κατ' αρχάς στο ΓΕΣ, με τις ίδιες πηγές να εμφανίζουν ως λόγο τους προβληματισμούς της στρατιωτικής ηγεσίας για την ελλιπή επάνδρωση των μονάδων του Στρατού Ξηράς, την υπογεννητικότητα κ.τ.λ. Κατά καιρούς, μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις και για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Σε αυτό το πλαίσιο, διαχέεται ότι στο ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει στο σχέδιο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, με κίνητρο ακόμα και την παραπέρα μείωση της θητείας κατά άλλον ένα μήνα, καθώς υπολογίζεται ότι με την κατάργηση των αναβολών και την αντιμετώπιση της ανυποταξίας, ενδεχομένως να υπάρξει τέτοια δυνατότητα. Επιπλέον, η πρόβλεψη για προαιρετική στράτευση γυναικών στοχεύει στην κάλυψη υπηρεσιών της Αθήνας και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, απελευθερώνοντας έτσι αριθμό προσωπικού που θα μπορέσει να προωθηθεί σε μονάδες της μεθορίου. Κίνητρο κατάταξης για τις γυναίκες θα είναι κάποια επιπλέον μόρια για πρόσληψη στο Δημόσιο. Επιπλέον, ο χρόνος της θητείας τους, που θα είναι από 12 μήνες και πάνω, να «μετράει» ως συντάξιμος χρόνος και να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Στο ΥΠΕΘΑ εκτιμούν ότι λόγω των ποσοστών ανεργίας, θα υπάρξει ενδιαφέρον από νεαρές γυναίκες για να καταταγούν, έστω και χωρίς μισθό.
Επιδιώκουν την πολιτική και αγωνιστική λοβοτομή της νεολαίας-Αναζητούν φθηνό κρέας για τα κανόνια τους
Γιατί όμως τώρα; Απέχο­ντας πολύ από την εποχή που τα γκάλοπ έδιναν ως πιο δη­μοφιλείς θεσμούς το στρατό και την Εκκλησία, σήμερα η νεολαία θεωρεί την υποχρεωτική στράτευση αποκρουστική, επικίνδυνη, έναν πραγματικό βραχνά καθώς νοιώθει ότι αποτελεί ένα διάστημα σοβαρής οικονομικής και ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης, μια περίοδο μετατροπής τους σε κρέας στα κανόνια του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, εμπλοκής τους σε άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ. Και φυσικά η κρατική δολοφονία των Πεζοναυτών στο Βόλο, αλλά και του επίσης Πεζοναύτη Κρόκου από ανατροπή Μ113, τους δικαιώνει.
 Γι’ αυτό η κυβέρνηση και το σύνολο του αστικού κατεστημένου οδηγεί κοπα­διαστά από το λυκειάρχη στο στρατοπεδάρχη, με πρόσχημα τα κενά επάνδρωσης λόγω αναβολών, επιβάλλοντας ταυτόχρονα το αισχρό πρόστιμο των 6000 ευρώ για Ανυποταξία.
Τι και αν υποσχέθηκαν αρχικά 6μηνη θητεία ή αργό­τερα έθεσαν προϋπόθεση της μει­ωμένης θητείας την πρόσληψη άλ­λων 15.000 Επαγγελματιών Οπλι­τών; Τώρα και άλλους 1000 Μισθοφόρους ΟΒΑ σχεδιάζουν να προσλάβουν και το Ισραήλ των Βαλκανίων απαιτεί νεαρούς φαντάρους να σβήνουν φωτιές και να αντιμετω­πίζουν πλημμύρες στον ένα χρόνο απλήρωτης εργασίας, να συμμε­τέχουν σε αποστολές εκτός συνό­ρων και ασκήσεις του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού, δίπλα στους ο­λοένα αυξανόμενους μισθοφό­ρους και να καταστέλλουν εργατικές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, θέλουν τις γυναίκες να τους δουλεύουν τσάμπα στις διάφορες διοικητικές θέσεις, ώστε να μεταφέρουν τους άνδρες στη παραμεθόριο και στη πρώτη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού! Τέλος, το μπόνους-μόρια ως δέλεαρ της υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών αποτελούν συνέχεια της δωρεάν εργασίας των εκπαιδευτικών, όπου αντί να κάνουν προσλήψεις προσφέρουν μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς σε εθελοντές-εκπαιδευτικούς που θα δεχτούν νε εργαστούν αμισθί!
Η κυβέρνηση ετοιμάζει τον στρατό της «Ελλάδας της ΑΟΖ, της “Νέας Μεγάλης Ιδέας” των ενεργειακών κοιτασμάτων και της αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Μεσόγειο», τον πολεμικό μηχανισμό στήριξης των ιμπεριαλιστικών τους βλέψε­ων. Η ανασυγκρότηση του ελληνι­κού στρατού που έχει αρχίσει α­πό τη δεκαετία του ’90 με το στρατηγό Παραγιουδάκη εντο­πίζει τη δράση του στο τρίγωνο Καύκασος – Βαλκάνια – Αιγαίο -Μ. Ανατολή. Περιοχή που συγκε­ντρώνει το ενδιαφέρον όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, πεδίο σφοδρών ανταγωνισμών και πο­λεμικών αναμετρήσεων, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ενέργειας και διέρ­χονται οι αγωγοί, αλλά και ο πλούτος μεταξύ Ανατολής-Δύσης! Έτσι λοιπόν μετράμε χιλιάδες μέ­λη των Ενόπλων Δυνάμεων σε α­ποστολές εκτός συνόρων και οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς δυνάμεις απαιτούνται για τις αποστολές στα Βαλκάνια, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία και όπου χρειαστεί. Το 40% του Στρατού Ξηράς από το 2009 πρέπει να εμπλέκεται άμεσα στις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.
Είναι αδίστακτοι. Γνωρίζουν ότι η στράτευση στα 18 θα αυξήσει τις αυτοκτονίες. Επιπλέον θα εξαφανιστούν οι έφεδροι επιστή­μονες που εφαρμόζουν τα όποια μέτρα αντιμετώπισης του κύματος των αυτοκτονιών, η ωριμότητα της ηλικίας είναι συχνά συμπαραστά­της στους νεότερους. Δεν τους νοιάζει. Προέχει να βρουν τους φρουρούς των αγωγών, τους μπράβους στα χακί των εφοπλι­στών, τους αναλώσιμους της Ελλάδας – «ηγεμονικής δύναμης στα Βαλκάνια».
Απρόσβλητες μένουν οι πελα­τειακές σχέσεις: σε θέσεις εικονικής θητείας συνεχίζουν να κατευθύνονται τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ-νεολαίας ΠΑΣΟΚ, διατηρούνται εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα – Κέ­ντρα Εκπαίδευσης που υφίστα­νται για να εξυπηρετούν ψηφοθη­ρικές ανάγκες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιούν 6.000 φαντάρους ως υπηρέτες των αξιωμ­ατικών στις στρατιωτικές κατα­σκηνώσεις για ένα ολόκληρο εξάμηνο, 5 εκατ. ευρώ έδωσαν για να εγκαταστήσουν κάμερες για τη φύλαξη των στρατοπέδων, που αύξησαν αντί να μειώσουν τις υπηρεσίες, αφού παρακολουθούν τους σκοπούς.
Τέλος, τους έχει ανησυχήσει το κλίμα αμφισβήτησης, η ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στο στρα­τό. Καθημερινά φαντάροι βγαίνουν παραπονούμενοι, διεκδικούν τα  δικαιώματά τους, δημιουργούν συλλογικότητες, δημοσιεύουν επιστολές διαμαρτυρίας, καταγγέλλουν αυθαιρεσίες, υποχρεώ­νουν διοικήσεις μονάδων και το υπουργείο Εθνικής Άμυ­νας σε υποχώρηση. Ξέρουν ότι σε μεγάλο βαθ­μό αυτό οφείλεται στους φοιτητές αγωνιστές των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Όχι μόνο αντιστάθηκαν στις αντιδραστικές τους μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια αλλά συνε­χίζουν να κάνουν τα ίδια και στα στρατόπεδα. Η κυβέρνηση αντεπιτίθεται, θέλει τη ρεβάνς από τη νεολαία. Με τη στράτευση στα 18 επιδιώκει την πολιτική και αγωνιστική λοβοτο­μή της. Για ένα παρόν χωρίς δι­καιώματα. για ένα μέλλον χωρίς όνειρα. Εξάλλου η Δίκη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων με την οποία επιδιώκεται η απαγόρευση της υπεράσπισης των στρατευμένων και η αντίστοιχη της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ από το βαθέως κράτος, σχετίζεται άμεσα με τις παραπάνω εξελίξεις.
Ουσιαστικά η Στράτευση στα 18 θέλει να βάλει την ζωή της νεολαίας σε νέα καλούπια. Είναι συνέχεια των επικίνδυνων αναδιαρθρώσεων στη μαθητική και φοιτητική ζωή που παράγουν ένα ρομποτάκι, που στα 18 θα ντύνεται στα χακί και θα μετατρέπεται σε στρατιωτάκι ακούνητο-αγέλαστο, και με τον νέο αντεργατικό νόμο θα του στερούν κάθε εργασιακό-συνδικαλιστικό δικαίωμα. Μια ζωή σκλάβος σε στρατιωτικό νόμο, με την έννοια της αμφισβήτησης, της αντίστασης, της συλλογικής διεκδίκησης εκτός του «εθνικού πλαισίου του SUCCES STORY» από ένα διαρκές κράτος έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.   
Η Στράτευση των Γυναικών δεν είναι Ισότητα. Είναι έκφραση του Κοινωνικού εκφασισμού και του άγριου κοινωνικού ανταγωνισμού που συστηματικά καλλιεργεί το αστικό καθεστώς εξουσίας και η κυβέρνηση. Είναι μια ακόμη έκφραση του εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων και της νεολαίας –Έλληνες εναντίον μεταναστών, Δημόσιο κατά Ιδιωτικού Τομέα κλπ- ώστε όλοι να τραβιόμαστε προς τα κάτω, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας την ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες και τα κέρδη τους. Δε θα πάει η κόρη του Βενιζέλου και Σαμαρά, των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των εργολάβων και των τραπεζιτών στον Στρατό. Από τη φτώχεια και την κοινωνική απελπισία θα στρατολογήσουν υποσχόμενοι μόρια για να σε κομματιάζουν στα Πεδία Βολής, όπως του Βόλου!   
Το αγωνιστικό μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε δεν θα παλέψει μόνο ενάντια στη στράτευση στα 18, αλλά για τη μείωση της θητείας, τη βελτίωση των συν­θηκών, ενάντια στις αγορές ό­πλων, τις αποστολές εκτός συνό­ρων, σε ΝΑΤΟ – Ευρωστρατό. Θα διεκδικήσει ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Θα σταθεί δίπλα στα κοινωνικά κινήματα και στον κόσμο της εργασίας και θα ξεκαθαρίσει:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.
Με ενδιαφέρον περιμένουμε τις θέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ΥΠΕΘΑ, καθώς, αφενός ο Π.Καμμένος απαιτούσε το 2012 αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, ενώ ο ίδιος ο Α.Τσίπρας στην αρχική επίσκεψη του στο Πεντάγωνο δεν το είχε αποκλείσει.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου