Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο τρομοκράτης με την αναμνηστική φωτογραφία του Σαρκοζί

Ο τρομοκράτης με την αναμνηστική φωτογραφία του ΣαρκοζίΉταν μια μέρα τον Ιούλιο του 2009, όταν ο Αμεντί Κουλιμπάλι συνάντησε τον Γάλλο Πρόεδρο. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων ήταν τότε ο Νικολά Σαρκοζί. Αυτός δέχτηκε δέκα νεαρούς Γάλλους, με τους οποίους ήθελε να μιλήσει για την πολιτική του στην αγορά εργασίας. Ο Κουλιμπάλι, τότε 27 ετών και εργαζόμενος στην Coca-Cola, ήταν ένας από αυτούς τους νεαρούς. Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση. Από την συνάντηση με τον Σαρκοζί ο ίδιος έμεινε εντυπωσιασμένος, είχε αναφέρει κατά το χρόνο.
Πεντέμισυ χρόνια αργότερα ο Κουλιμπάλι είναι στο επίκεντρο των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα βίντεο που θέλει να δείχνει τον απαγωγέα και δολοφόνο Αμεντί Κουλιμπάλι πριν την τρομοκρατική πράξη στο παριζιανό παντοπωλείο. Σε αυτό το βίντεο αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση - για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους. Προφανώς έχει διαπράξει ένα τουλάχιστον ακόμη έγκλημα.
Το βίντεο που έχει κάνει την εμφάνισή του σήμερα Κυριακή, σχεδόν ταυτόχρονα με την μεγαλύτερη πορεία στην μεταπολεμική ιστορία του Παρισιού, ο Αμεντί Κουλιμπάλι που φέρεται να πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά την διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού των ομήρων, δίνει πληροφορίες για τον εαυτό του και την αποστολή του. Οι αρχές στην Γαλλία διερευνούν την αυθεντικότητα του σχεδόν επτάλεπτου βιντεοκλίπ.  

Ο Κουλιμπάλι είχε λάβει την Παρασκευή σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ πάνω από μια ντουζίνα ανθρώπους σε ομηρία, από τους οποίους ο ίδιος πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις. Επίσης, ευθύνεται για το θάνατο μιας αστυνομικού στην Μοντρόνγκ. Πιστεύεται επίσης ότι ο 32 ετών τρομοκράτης έχει διαπράξει άλλη επίθεση: Οι αρχές στο Παρίσι του καταγράφουν μία ακόμη επίθεση την Τετάρτη το βράδυ στην Φοντενέ-ω-Ροζές, νότια του Παρισιού πριν. Το θύμα σε αυτή την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά.

Το βίντεο έχει επεξεργαστεί και δείνχει διαφορετικές σκηνές σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Στην αρχή δείχνει πώς ο Κουλιμπάλι αθλείται με τρέξιμο και κάμψεις για το τζιχάντ. Πάνω από τις εικόνες έχει τοποθετηθεί ένα απόσπασμα από το Κοράνι - σούρα 8,60, όπου γράφεται: «Και διατηρείτε σε ετοιμότητα, για αυτούς, ότι μπορείτε να  επιστρατεύσετε από την δύναμη και σε ετοιμοπόλεμα άλογα, προκειμένου να τρομάξετε τους εχθρούς του Αλλάχ και τους εχθρούς σας, και εκτός από αυτούς και άλλους, τους οποίους εσείς δεν γνωρίζετε».

Ο Κουλιμπάλι ποζάρει σε παραδοσιακό μουσουλμανικό ένδυμα μπροστά από ένα άσπρο σεντόνι και μια αφίσα με αραβικούς χαρακτήρες, αργότερα με στολή μάχης και αλεξίσφαιρο γιλέκο, στη συνέχεια με ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν με ένα τυφέκιο.

Στα γραπτά διαβάζουμε ότι «ο στρατιώτης του Χαλιφάτου με το μαχητικό όνομα Αμπού Αμπντάλα αλ-Μπασίρ Ιφρίκι έχει εκτελέσει έναν μπάτσο» στις 8 Ιανουαρίου στην Μοντρόνγκ.

Όρκος πίστης στο χαλίφη

Όπως και πριν, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV, στο βίντεο ο Κουλιμπάλι εξηγεί ότι έχει «συντονίσει» τις επιθέσεις του με τους αδελφούς Σερίφ και Κουασί στο CharlieHebdo. «Οι αδελφοί της ομάδας μας έχουν κάνει το CharlieHebdo», είπε. «Εγώ έκανα κάτι εναντίον της αστυνομίας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερο».

«Απευθύνομαι πρώτα στο χαλίφη των μουσουλμάνων, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι», είπε, αναφερόμενος στον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και το Ιράκ. «Έχω δώσει όρκο πίστης στο χαλίφη από την ανακήρυξη του χαλιφάτου», είπε ο τζιχαντιστής.

Ο τρομοκράτης τονίζει ότι οι επιθέσεις ήταν «απολύτως νόμιμες, αν κοιτάξουμε τι κάνουν», και πρόσθεσε: «Εσείς επιτίθεστε στο χαλιφάτο, εμείς σε εσάς». Η Γαλλία συμμετέχει με αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η οικογένεια του Κουλιμπάλι κατάγεται από το Μάλι, όπου η Γαλλία ανέκοψε με στρατιωτική δράση την προέλαση των ισλαμιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στο τέλος του βίντεο ο Κουλιμπάλι καλεί τους υποστηρικτές του τζιχάντ να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, και να ξεκινήσουν με επιθέσεις.

Ο δράστης είχε δηλώσει πριν από τον θάνατό του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων, ότι η επιλογή ενός εβραϊκού παντοπωλείου δεν ήταν τυχαία. Τώρα τα εβραϊκά σχολεία και οι συναγωγές στη Γαλλία είναι αναγκαίο να προστατευτούν από το στρατό. Οι εγκαταστάσεις είναι να λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της εβραϊκής οργάνωσης CRIF, Ρότζερ Κουκιερμάν, μετά από μια συνάντησή του με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Εάν είναι απαραίτητο, ο στρατός θα αναλάβει να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις.

Η Γαλλία, μετά την μουσουλμανική, έχει και την μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη. Περίπου 550.000 Εβραίοι ζουν εδώ. Πέρυσι ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών υπερδιπλασιάστηκε.
http://www.defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου