Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ… ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ!!!

Εβρος: 4χρονο κορίτσι βρέθηκε δίπλα στον νεκρό πατέρα τηςΕβρος: 4χρονο κορίτσι βρέθηκε δίπλα στον νεκρό πατέρα της Παρέμεινε κοντά του επί ώρες για να προφυλαχθεί από την παγωνιά. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ;
Τελικά η ελπίδα κράτησε μόνο το βράδυ των εκλογών.
Το επόμενο πρωινό έφερε τη διάψευση, τη προσγείωση στην σκληρή ταξική αστική πολιτική που άλλαξε κουμανταδόρο, αφού στη θέση των Σαμαρά-Βενιζέλο ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Διαδοχικά τα πλήγματα στην όποια προσδοκία. Ιδιαίτερα όμως στον κρίσιμο τομέα «Άμυνας-Ασφάλειας» ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να αποδείξει με τον πλέον ωμό τρόπο την συνέχεια του αστικού κράτους.  
Μια από τις πιο αποκαλυπτικές τοποθετήσεις ήταν αυτή του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση σχετικά με τον φράχτη του Έβρου, που δήλωσε ότι δε θα πρέπει να αφαιρεθεί.
Δεν υπάρχει όμως αγωνιστής που να μη θυμάται την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Τείχος του Αίσχους στον Έβρο που άρχισε να κατασκευάζεται επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή για να υπερασπιστεί την Ευρώπη Φρούριο. Πριν από τέσσερα χρόνια το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ είχε επισημάνει ότι ο φράχτης στον Έβρο αποτελεί ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Επίσης την ίδια χρονιά ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας είχε πει ότι η κυβερνητική πολιτική είναι υποκριτική και απάνθρωπη σημειώνοντας ότι το σχέδιό της είναι εντελώς ατελέσφορο αλλά κυρίως παράνομο και έξω από κάθε συμβατική υποχρέωση της χώρας μας. Επίσης η ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξένησε δημοσίευμα με τίτλο «Ξεκίνησε η κατασκευή του απάνθρωπου φράχτη στον Έβρο» ενώ και η νυν αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει ταχθεί κατά του φράχτη. Την περιοχή όπου βρίσκεται ο φράχτης είχε επισκεφτεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε δηλώσει πως θα πρέπει να παραμείνει εξηγώντας ότι έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και «οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός» προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο διευθυντής του ραδιοσταθμού ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 έφτασε να τον χαρακτηρίσει μαλ…!
Οι παραπάνω επισημάνσεις που αφθονούν σε σειρά σαιτ-blog, συνοδευόμενα από πολύ αιχμηρά σχόλια για την αυταρχική αυτή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ που τείνει να ξεπεράσει τους Σαμαρά και Καρατζαφέρη, αφορούν μια προκλητική τρομοκρατική κυβερνητική επιλογή που έπεται των δηλώσεων Πανούση ο οποίος υπερασπίζει την εμφάνιση των αστυνομικών με οπλισμό απέναντι σε κάθε κοινωνική διαμαρτυρία και εκδήλωση.  Επίσης, ο Παπουτσής είναι αυτός που πρεσβεύει την άποψη περί «συμμετοχής των πολιτών στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας», μετατρέποντας τις γειτονιές σε γκέτο χαφιέδων και χώρο δράσης εθελοντικών κατασταλτικών σχηματισμών πολιτών παραλλαγές των Πολιτοφυλακών που απαιτούσαν και οργάνωναν οι φασίστες το 2012 για να επιβάλλουν τον αστικό Νόμο και την Τάξη που απειλούνταν από τα κοινωνικά κινήματα της εποχής!
Ο Πανούσης υπήρξε επίσης βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, όταν σχηματίστηκε η ελεεινή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, η πρώτη κυβέρνηση που κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο, διατάζοντας την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία να σταθεί ένοπλη και με εντολές να δράσει αν χρειαστεί εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012.
Πετώντας επομένως στο κάλαθο των αχρήστων όλες τις επιπόλαιες αναλύσεις για την προηγούμενη διακυβέρνηση που μιλούσαν «περί αυταρχικής εκτροπής από την ομαλότητα της αστικής δημοκρατίας»  πιστεύουμε ότι αναδεικνύεται η συστηματική θωράκιση του νέου αστικού καθεστώτος εξουσίας, φωτίζονται πλευρές του κράτους του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού  που έχει ανάγκη ο καπιταλισμός της εποχής μας. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία της εποχής.
Να επομένως τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που έχουν αποφασιστεί-ψηφιστεί σε εθνικό-ευρωπαϊκό και νατοϊκό επίπεδο. Δικαιώνοντας όλους αυτούς που περιέγραφαν την πραγματική ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τι σημαίνει η ταύτιση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Οι ασύμμετρες απειλές είμαστε εμείς, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία, είτε γεννηθήκαμε εδώ, είτε καταλήξαμε εδώ, κυνηγημένοι από τους δικτάτορες που στηρίζουν οι  ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι πολυεθνικές, εξαιτίας των εμφυλίων πολέμων, της πείνας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Σε ένα ατελείωτο δράμα προσφυγιάς το οποίο υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, συμμετείχαν τα ελληνικά στρατεύματα ως δύναμη κατοχής και επέμβασης, πάντα για το συμφέρον των εφοπλιστών, των εργολάβων, των τραπεζών και των βιομήχανων.
Ο Πανούσης δεν είναι μόνος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει ότι θα πορευτεί στο δρόμο αστικής κερδοφορίας που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και απαλλαγμένη από το ακροδεξιό προφίλ Σαμαρά-Βενιζέλου, προχωρώντας σε  κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις,  θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου, εντός και εκτός συνόρων, εμπλεκόμενη σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Παρά τις προβαλλόμενες δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ (είναι το τίμημα της άρνησης συνεργασίας του ΚΚΕ ή της μη αυτοδύναμης κυβέρνησης), ο ΥΕΘΑ Καμμένος βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον ΥΠΕΞ Κοτζιά και τον ΥΦΕΘΑ Τόσκα (γνωστή η πολιτική τους σχέση στα πλαίσια του «Πράττω»), και οι δυο άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, εκφραστές της πολιτικής που κινείται με όρους «Εξ Ανατολάς Εχθρού», αντιμετώπισης του «αλβανικού και σκοπιανού αλυτρωτισμού», σταθερής συμμετοχής σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Απαιτώντας την εμβάθυνση της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και την επέκταση του επιθετικού άξονα Ελλάδας-Κύπρος-Ισραήλ με την Αίγυπτο των Πραξικοπηματιών Στρατηγών, συμμάχους των ΗΠΑ-Ισραήλ, εχθρούς του ηρωικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Ο όποιος αντι-εθνικισμός και αντιμιλιταρισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει θαφτεί πολύ βαθιά. Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια διαβεβαιώνει ο Α.Τσίπρας. Το αποδεικνύει με την επικοινωνία του Θ.Δρίτσα, τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, με την ηγεσία του στρατού και της αστυνομίας, λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls που έδιναν ξεκάθαρη πρωτιά στη Κουμουνδούρου. Οι δηλώσεις Π.Καμμένου στην παράδοση-παραλαβή του ΥΠΕΘΑ αποκαλύπτουν ότι κόμβοι της κυβερνητικής πολιτικής είναι η συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» είτε με τους Δυτικούς Συμμάχους, είτε στο πλαίσιο συμφωνιών που είχαν υπογράψει προηγούμενες κυβερνήσεις  (Κ.Καραμανλή) με την Ρωσία.
Με αναδρομικά και επιδόματα οι νέοι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος-Τσόκας επιδιώκουν να ενσωματώσουν τους στρατιωτικούς, χτίζοντας κοινωνικές συμμαχίες, αναδεικνύοντας τους ως τον καθοριστικό παράγοντα στις Ένοπλες Δυνάμεις που καλούνται να παίξουν αναβαθμισμένο ρόλο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους: στον πόλεμο κατά των μεταναστών, τον ανταγωνισμό με την Τουρκία, τον αναβαθμισμένο ρόλο στην Νέα καπιταλιστικής ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων, στην καταστολή των μελλοντικών κοινωνικών εξεγέρσεων.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα καλούνται να σταθούν άμεσα αντιμέτωπα με αυτές τις επιλογές. Σημαντική συνιστώσα του το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, καλώντας σε Άρνηση συμμετοχής των φαντάρων και στελεχών σε όλα αυτά.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία
Απαιτούμε να γκρεμιστεί τώρα το Τείχος του Αίσχους και να παύσει οποιαδήποτε συμμετοχή του Στρατού στη δίωξη των μεταναστών. Να κλείσουν τώρα τα κολαστήρια στρατόπεδα συγκέντρωσης, να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα των  μεταναστών και να αναγνωριστεί το δικαίωμα Πολιτικού Ασύλου σε όσους το έχουν ανάγκη. Να κλείσουν οι βάσεις, να ανατραπεί η συμμαχία με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ και να διαλυθεί ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου