Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΝΕΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ...

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

ImageMάχη σημαιών στα όρια του κουρδικού Κομπάνι της Συρίας οι αγωνιστές του οποίου ήδη το ελέγχουν σχεδόν ολοκληρωτικά και με την βούλα των Αμερικανών! Η Τουρκία που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε ...κόνξες για βοήθεια - αν δεν σαμποτάριζε- την άμυνα των Κούρδων, έσπευσε χθες λίγες ήμερες μετά τα ευχάριστα νέα του τερματισμού των συγκρούσεων στο Κομπάνι, να αναρτήσει μια τεράστια τουρκική σημαία στο σημείο μηδέν των συνόρων, στη συνοικία Μουρσιτπινάρ της επαρχίας Σουρούτς της Σανλιούρφα. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε ιστός ύψους 40 μέτρων στον οποίο οι στρατιώτες ανέβασαν την τουρκική σημαία διαστάσεων 8 Χ 12 μ. 

Δεν είναι μόνο η μεγαλομανία και η αλαζονεία της Άγκυρας για την επιλογή της θέσης και του μεγέθους της σημαίας-. Παρόλο που είναι φυσικό να βάλουν σημαία στα σύνορά τους - και μάλιστα μπορεί να υπήρχε κάποια και πριν τις τελευταίες συγκρούσεις - περισσότερο ήθελαν με την τωρινή τους επιλογή τεράστιας σημαίας,να... σκεπάσουν την σημαία της Οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας YPG που είχαν τοποθετήσει οι Κουρδοι αγωνιστές με την επικράτησή τους σε ένα μικρό ύψωμα... Για να γίνει κατανοητό το όλο σκηνικό , να θυμίσουμε ότι το κουρδικό Κομπάνι είναι ακριβώς στα όρια των τουρκοσυριακών συνόρων. 

View image on TwitterView image on Twitter
@Xantl @TarekFatah The Turkish inferiority complex towards Kurds, Turk Army raised a large flag opposite Kobane today

Να θυμίσουμε ότι την ανακοίνωση ότι οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 90% του Κομπάνι έκανε πριν μερικές ημέρες ο αμερικανικός στρατός.Οι κουρδικές δυνάμεις "ελέγχουν περίπου το 90% της πόλης του Κομπάνι" ανακοίνωσε η κεντρική στρατιωτική διοίκηση του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή (Centcom). "Ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι μακριά από τον τερματισμό του αλλά η αποτυχία των τζιχαντιστών στο Κομπάνι στερεί από το Ισλαμικό Κράτος έναν από τους στρατηγικούς στόχους του", πρόσθεσαν στην ανακοίνωσή τους .


"Το Κομπάνι απελευθερώθηκε, συγχαρητήρια στην Ανθρωπότητα, στο Κουρδιστάν, στον λαό του Κομπάνι", έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Πόλατ Καν, εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής που προασπίζει την πόλη.

Τον περασμένο Οκτώβριο σημαία των τζιχαντιστών κυμάτιζε σε μια πλευρά του Κομπάνι Τότε ένας αξιωματικός του τουρκικού στρατού είχε δηλώσει στο στο πρακτορείο Reuters ότι η μαύρη σημαία έχει υψωθεί σε ένα 4-όροφο κτίριο στα περίχωρα της πόλης. Ωστόσο οι Κούρδοι υπερασπιστές άντεξαν,απέκρουσαν τις επιθέσεις και τελικά επικράτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου