Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ελεγκτής βασανίζει 9χρονο πρόσφυγα για ένα εισιτήριο

Αποτροπιασμό προκαλούν βίντεο που δείχνουν ιδιωτικό φρουρό του σιδηροδρομικού σταθμού στο Μάλμε της Σουηδίας, να κακοποιεί βάναυσα ένα 9χρονο προσφυγόπουλο. Αφορμή του περιστατικού, το γεγονός ότι το παιδί που φιλοξενείτο στη χώρα με πρόγραμμα ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών, πήρε το τρένο χωρίς να βγάλει εισιτήριο. Ο μεγαλόσωμος ελεγκτής έχει κάτσει κυριολεκτικά πάνω στο παιδί και του χτυπάει το κεφάλι στην τσιμεντένια αποβάθρα, την ίδια στιγμή που συνάδελφος του ξυλοφορτώνει τον 12χρονο φίλο του.
Όπως φαίνεται στα βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ο ελεγκτής έχει ακινητοποιήσει τον 9χρονο Μαροκινό έχοντας κάτσει πάνω του και πιέζοντας το πρόσωπο και τα άκρα του. Στη συνέχεια ο φύλακας του σταθμού φαίνεται να τραντάζει το παιδί με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπάει με δύναμη στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια του βασανιστηρίου του το παιδί κλαίει, ικετεύει και προσεύχεται
Σε δεύτερο βίντεο, ο συνάδελφος του ελεγκτή ακινητοποιεί με χτυπήματα και στριμώχνοντας τον στο ασανσέρ τον φίλο κι επίσης λαθρεπιβάτη, του 9χρονου που διαμαρτυρόταν. Τέλος στην ιστορία δίνουν δύο αστυνομικοί που συλλαμβάνουν τα παιδιά, με τον 9χρονο να καταφέρνει να ρίξει μία κλοτσιά στον ελεγκτή.
Τα δυο παιδιά από το Μαρόκο φιλοξενούνταν σε ξενώνα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, από τον οποίο το είχαν σκάσει. Σημειώνεται ότι η Σουηδία φιλοξενεί αριθμό ρεκόρ ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών, έχοντας δεχτεί επί εδάφους της μόνο το 2014 τουλάχιστον 7.000 παιδιά.
Ένας ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Sydsvenskan ότι τα ανατριχιαστικά βίντεο δεν αποδίδουν όλη τη βιαιότητα της σύλληψης. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις κραυγές του αγοριού αυτού που ζητούσε βοήθεια, την προσευχή του και τον ξηρό χτύπο του κρανίου του στο έδαφος» τόνισε.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του των ιδιωτικών φρουρών που έχουν προκαλέσει την κατακραυγή των Σουηδών, που αποτελούν έναν από τους πιο ανοιχτούς στη μετανάστευση λαούς της Ευρώπης.
Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε. Μετά το επεισόδιο αυτό, τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν πίσω στην εστία που τα φιλοξενούσε, ωστόσο μετά από αρκετές ημέρες και χωρίς καμία πληροφορία για την τύχη τους, βρέθηκαν σήμερα στη γειτονική Δανία.
Από τους 315.000 κατοίκους του Μάλμε σχεδόν το ένα τρίτο είναι μετανάστες και η σημαντική μουσουλμανική κοινότητα της Σουηδίας αυξάνεται διαρκώς με την άφιξη Ιρακινών και Σύρων προσφύγων.
http://tvxs.gr/news/kosmos/malme-elegktis-basanizei-9xrono-prosfyga-epeidi-den-eixe-eisitirio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου