Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δριμύ κατηγορώ από τη Λιβύη στην Τουρκία του Ερντογάν

Την Τουρκία καταγγέλλει για τον εξοπλισμό των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στη χώρα του, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Τίνι. Ο Λίβυος πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι στέλνει όπλα στους ισλαμιστές αντιπάλους του.
«Η Τουρκία δε συμπεριφέρεται έντιμα. Στέλνει όπλα στη Λιβύη για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας», είπε ο Τίνι στην αιγυπτιακή τηλεόραση. Φυσικά, η απάντηση ήταν άμεση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε ψευδείς και αβάσιμες τις καταγγελίες του Λίβυου πρωθυπουργού.

Ο Τίνι πάντως δήλωσε πως οι τουρκικές εταιρείες δεν είναι ευπρόσδεκτες στη χώρα του και απαγόρευσε την συμμετοχή τους σε κάθε δημόσιο διαγωνισμό. Ο Τίνι κατηγόρησε επίσης και το Κατάρ ότι παρέχει υλική υποστήριξη στους ισλαμιστές.
Στη Λιβύη, η Τουρκία υπολόγιζε στην μετά Καντάφι εποχή, να εγκατασταθεί ένα καθεστώς φίλα προσκείμενο στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως αυτό του Μόρσι στην Αίγυπτο.
Τα σχέδιά της ανατράπηκαν, αλλά τώρα, καθώς οι ισλαμιστές τρομοκράτες προσπαθούν να κερδίσουν την εξουσία – ελέγχουν το ανατολικό τμήματα της χώρας – η ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν τους υποστηρίζει όπως πράττει και στο Σινά, σύμφωνα με καταγγελίες των Αιγυπτίων, και φυσικά στην Συρία και το Ιράκ.
Όπως έπραξε και η Αίγυπτος, η Λιβύη προτίθεται να χαρακτηρίσει, επισήμως, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως τρομοκρατική οργάνωση.http://www.defence-point.gr/news/?p=123822

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου