Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Έδωσε άδεια το Δασαρχείο για να κοπούν δέντρα στο Στρατόπεδο ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ, στο Κουφόβουνο Έβρου;

Αγανακτισμένοι είναι οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν στο στρατόπεδο "ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ" στο Κουφόβουνο Έβρου, με τα όσα συμβαίνουν στην συγκεκριμένη μονάδα.
Όπως επισημαίνουν πρόσφατα η διοίκηση της μονάδας και ο νέος στρατοπεδάρχης (και Δκτής του 514 ΤΠ) ανέλαβε άμεσα έργο κόβοντας πεύκα και λεύκες που έκαναν 40 χρόνια να μεγαλώσουν.
Απαιτούν επομένως να διερευνηθεί από την Ταξιαρχία, τη Μεραρχία και το ΓΕΣ αν προηγουμένως ο στρατοπεδάρχης είχε πάρει σχετική άδεια από το Δασαρχείο, όπως απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις (και μη μας πει κανείς ότι πρόκειται για απόρρητο σχέδιο και υπηρεσιακούς λόγους...).
Γιατί στην καταγγελία τους οι συνάδελφοι επισημαίνουν: «δεν μιλάμε για απλό κλάδεμα για λόγους καλαισθησίας ή ασφαλείας που είναι λογικό να γίνεται για την αποφυγή επαφής με ηλεκτροφόρα καλώδια (αυτό προβάλλεται ως δικαιολογία) αλλά για την κοπή πολλών δέντρων αφήνοντας μόνο τις ρίζες».
Ένα ερώτημα που επίσης αξίζει να απαντηθεί είναι το τι έγιναν οι κορμοί; Γιατί αυτές τις εποχές που όλοι έχουν περιορίσει το καλοριφέρ λόγω της ακρίβειας και έχουν στραφεί στα τζάκια κλπ., η καύσιμη ξυλεία είναι περιζήτητη. Και ακριβαίνει ολοένα φέρνοντας κέρδη…
Τι έγιναν επομένως οι κορμοί; 
Πετάχτηκαν; 
Ή μήπως αληθεύουν οι καταγγελίες ότι  φορτώθηκαν σε αγροτικά φορτηγάκια "οικείων" αξιωματικών; 
Μπορεί όμως και να υπήρξε άλλη απόφαση για το μέλλον των καυσόξυλων…
Φυσικά το Δασαρχείο μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάει και να κάνει αυτοψία και να διαπιστώσουν οι ίδιοι το γεγονός.
Μήπως όμως το ΓΕΣ και η νέα πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου, που φέρεται να επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τέτοιου είδους ζητήματα, πρέπει να παρέμβουν;
Εμείς ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αλλά και οι συνάδελφοι φαντάροι περιμένουμε τις απαντήσεις που απαιτούνται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου