Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑϊΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Ισχυρή ανάπτυξη το 2014 για τη γαλλική εταιρία Nexter

LECLERC Copyright Yves DebayNexter ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2014 τα οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τύπου, επιβεβαίωσαν την ισχυρή ανάπτυξη του που εδράζεται σε ισχυρά βιομηχανικά, εμπορικά και οικονομικά βασικά δεδομένα.
Η συνεχής καινοτομία και εμπορική δραστηριότητα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την απόκτηση της βελγικής Mecar και της ιταλικής Simmel Difesa επέτρεψαν στον όμιλο να διπλασιάσει τον όγκο των παραγγελιών για το 2014, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 56% των παραγγελιών που λήφθηκαν.
Αναλυτικά, το 2014 λήφθηκαν παραγγελίες ύψους 1,2 δις ευρώ που διαμόρφωσαν στις 31 Δεκεμβρίου 2014 τον συνολικό όγκο ανεκτέλεστων παραγγελιών στα 5 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 2,8 δις ευρώ αποτελούν προεκτάσεις – προαιρέσεις υφισταμένων συμβάσεων. Οι ανωτέρω παραγγελίες, που σε ποσοστό 53,2% αφορούν εξαγωγικούς πελάτες, αντιστοιχούν σε περισσότερα από δύο χρόνια δραστηριότητας.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα πυρομαχικών ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 883 εκατ. ευρώ και πλέον ανήκει στους τρεις κορυφαίους παραγωγούς πυρομαχικών στην Ευρώπη. Ο κύκλος εργασιών για το 2014 ανήλθε σε 1,048 δις ευρώ, αυξημένος κατά 33% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Επίσης για ένατο συνεχή χρόνο ο όμιλος Nexter επέτυχε λειτουργικό κέρδος 13% επί του κύκλου εργασιών που αποτελεί απόδειξη της ομαλής εξέλιξης των συμβάσεων που έχει αναλάβει.
Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στη εξελισσόμενη διαδικασία συγχώνευσης μεταξύ του ομίλου Nexter και της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann (KMW) που ανακοινώθηκε το 2014 και η κατάληξη της οποίας αναμένεται εντός του 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου