Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Aποκάλυψη: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή [εικόνα]

Aποκάλυψη: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή [εικόνα]
Γύρω από το ίδιο τραπέζι και κάτω από το πορτρέτο του Νίκου Μιχαλολιάκου συναντήθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής με το προεδρείο της θεσμικά αναγνωρισμένης Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» (απ' όπου και η φωτογραφία), η σκανδαλώδης συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τα δύο μέρη συμφώνησαν για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα». Είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΑΑΣ ανακοίνωσε επισήμως τη συνάντηση στις 5 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η συνάντηση διάρκεσε μία ώρα και εκ μέρους της Χρυσής Αυγής «παρευρέθηκαν ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων αντισυνταγματάρχης ε.α. κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι ευρωβουλευτές αντιστράτηγοι ε.α. κ.κ. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο διευθυντής Προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής κ. Δημήτριος Βλαχόπουλος».
Ιδιαίτερη σημασία έχει η παρουσία του τελευταίου. Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», όχι μόνο αναφέρεται με την πρωτοφανή, για κόμμα, ιδιότητα του «διευθυντή προσωπικού», αλλά κυρίως επειδή ως οικονομικός υπεύθυνος και προσωπικός λογιστής (μαζί με τη σύζυγό του) του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ διατηρεί δύο ασφαλιστικές εταιρείες, την «Εξέλιξη ΕΠΕ» και την «Κίνηση Sub Agent ΕΠΕ», με τις φερόμενες ως έδρες τους να είναι ανύπαρκτες, και με συμμετοχή στα κεφάλαιά τους δύο κυπριακών offshore εταιρειών, της Palmsun Holdings Ltd και της Stormia Investments Ltd, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι εγκατεστημένες και στην Ελλάδα, αλλά διαπιστώθηκαν «ανύπαρκτες κατά τον έλεγχο»!

1 σχόλιο:

  1. (Αποσπάσματα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη, στην πρώτη δίκη, το Νοέμβρη του 1951)
    «Την ευθύνη για το ότι η ελληνική γη είναι σπαρμένη με τάφους και ερείπια, τη φέρουν μόνο οι ξένοι ιμπεριαλιστές και οι Ελληνες υπηρέτες τους».
    «Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα».
    «Οι οργανωτές αυτής της δίκης, ντόπιοι και ξένοι, κατέβαλαν πρωτοφανείς προσπάθειες για να κατασυκοφαντήσουν τον αγώνα του ΚΚΕ, χωρίς να διστάσουν ούτε μπροστά στη διαστρέβλωση γνωστών κειμένων (…) Αλλά παρ’ όλα αυτά, αποδείχτηκε ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα πατριωτικό, με τίτλους εθνικούς, που κανένα άλλο κόμμα δεν έχει να παρουσιάσει. Γιατί στο βωμό της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της Ελλάδος έχει προσφέρει φοβερές εκατόμβες (…) Γι’ αυτό οι σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος δε δολοφονούν εμάς. Δολοφονούν την ειρήνευση και την τιμή της Ελλάδος».

    (Αποσπάσματα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη, στη δεύτερη δίκη, το Φλεβάρη του 1952)
    Αυτή είναι η ελευθερία του κομμουνιστή. Αυτή η ελευθερία να αγωνίζεται για να ανατρέψει την ταξική σκλαβιά κάτω απ’ οποιεσδήποτε συνθήκες. Απ’ αυτό απορρέει και η δύναμη της αντοχής των κομμουνιστών. Δύναμη που αναδεικνύει τις αξίες του αγώνα, της ανιδιοτέλειας στην καθημερινή ακατάπαυστη προσφορά τους, με μόνο αντάλλαγμα τη δικαίωση της εκπλήρωσης του καθήκοντος. Να αντιπαλεύουμε το σύστημα ως την ανατροπή του για την οικοδόμηση της κομμουνιστικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή