Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αποκλειστική συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Defencenet: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά θύμα πολιτικής σκευωρίας! ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλειστική συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Defencenet: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά θύμα πολιτικής σκευωρίας! ΒΙΝΤΕΟΤην πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του και 25 ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, παραχώρησε στο defencenet.gr ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.
EρώτησηΠέρασαν 18 μήνες από τα τραγικά γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα όσα ακολούθησαν. Βρεθήκατε στην φυλακή με αφορμή αυτό το γεγονός. Ποια είναι τα συναισθήματα σας και ποιες οι σκέψεις σας σήμερα 18 μήνες αφότου μείνατε στην φυλακή;
Κανάλια, Ένωσεις Αποστράτων Στρατιωτικών, μιλιταριστικά μέσα και το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής. 

1 σχόλιο:

  1. (Αποσπάσματα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη, στην πρώτη δίκη, το Νοέμβρη του 1951)
    «Την ευθύνη για το ότι η ελληνική γη είναι σπαρμένη με τάφους και ερείπια, τη φέρουν μόνο οι ξένοι ιμπεριαλιστές και οι Ελληνες υπηρέτες τους».
    «Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα».
    «Οι οργανωτές αυτής της δίκης, ντόπιοι και ξένοι, κατέβαλαν πρωτοφανείς προσπάθειες για να κατασυκοφαντήσουν τον αγώνα του ΚΚΕ, χωρίς να διστάσουν ούτε μπροστά στη διαστρέβλωση γνωστών κειμένων (…) Αλλά παρ’ όλα αυτά, αποδείχτηκε ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα πατριωτικό, με τίτλους εθνικούς, που κανένα άλλο κόμμα δεν έχει να παρουσιάσει. Γιατί στο βωμό της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της Ελλάδος έχει προσφέρει φοβερές εκατόμβες (…) Γι’ αυτό οι σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος δε δολοφονούν εμάς. Δολοφονούν την ειρήνευση και την τιμή της Ελλάδος».

    (Αποσπάσματα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη, στη δεύτερη δίκη, το Φλεβάρη του 1952)
    Αυτή είναι η ελευθερία του κομμουνιστή. Αυτή η ελευθερία να αγωνίζεται για να ανατρέψει την ταξική σκλαβιά κάτω απ’ οποιεσδήποτε συνθήκες. Απ’ αυτό απορρέει και η δύναμη της αντοχής των κομμουνιστών. Δύναμη που αναδεικνύει τις αξίες του αγώνα, της ανιδιοτέλειας στην καθημερινή ακατάπαυστη προσφορά τους, με μόνο αντάλλαγμα τη δικαίωση της εκπλήρωσης του καθήκοντος. Να αντιπαλεύουμε το σύστημα ως την ανατροπή του για την οικοδόμηση της κομμουνιστικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή