Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Καταγγελία μιας φτωχής διαζευμένης μητέρας που έστειλαν το μοναχοπαίδι της να υπηρετήσει Πλάτη Έβρου

Ενώ δικαιούται κατ΄ εξαίρεση μετάθεση!!!
Μια ακόμη  καταγγελία αποδεικνύει τον απάνθρωπο τρόπο λειτουργίας του Στρατού, ενός παράλογου μηχανισμού που τσαλακώνει την νεολαία και την λαϊκή οικογένεια. Η στυγνή γραφειοκρατική λειτουργία αποκαλύπτει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν δεσμεύουν κανέναν. Οι φαντάροι και οι γονείς τους, που δοκιμάζονται άγρια από την κυβερνητική-μνημονιακή πολιτική ταλαιπωρούνται, υποβάλλονται σε τεράστια έξοδα και βάναυση εργασιακή εκμετάλλευση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ
 Καλημέρα σας!
Εδώ και καιρό θέλω να ακουστεί η φωνή μου και δεν ξέρω που να απευθυνθώ.
Κατέληξα σε εσάς επειδή δε μασάτε τα λόγια σας κι έχετε ξεσκεπάσει ένα σωρό σκάνδαλα.
Στις 29 Ιανουαρίου το μοναχοπαίδι μου παρουσιάστηκε στην Σπάρτη φαντάρος.
Μετά από 10 μέρες (χωρίς να το ζητήσει) του ανακοίνωσαν πως θα πάει στην Κύπρο.
Στείλαμε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μέσω ΚΕΠ που βεβαίωνε πως είναι παιδί χωρισμένων γονιών και εξαιρέθηκε.
Μετά από μια βδομάδα τον μεταθέτουν στην πιο απομακρυσμένη μονάδα του Έβρου, στη Πλάτη!
Που σημαίνει 3 ώρες με το ΚΤΕΛ (αν υπάρχει δρομολόγιο την ώρα που το χρειάζεσαι) από Αλεξανδρούπολη και πάνω από 1000 χιλιόμετρα απόσταση από τον τόπο κατοικίας του.
Αναρωτιέμαι, η Πλάτη Έβρου είναι πιο προνομιούχα επιλογή από την Κύπρο;
Το κριτήριο που απέτρεψε τη μετακίνηση του στην Κύπρο δεν ήταν αρκετό να βοηθήσει να πάει σε μια μονάδα πιο κοντά στον πολιτισμό και κυρίως στα μέσα μεταφοράς;
Η κατάσταση στη μονάδα είναι η εξής: έξοδο μόνο το Σαββατοκύριακο –αν δεν έχουν υπηρεσία- και αυτή την Ορεστιάδα που απέχει 40 χιλιόμετρα. Τις υπόλοιπες μέρες (σπάνια) στο χωριό Πλάτη γιατί δεν υπάρχει χρόνος, ούτε υπάρχει συγκοινωνία μετά το μεσημέρι να πάνε αλλού.
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ!!!!!!!!!
Γιατί να στείλουν το δικό μου παιδί εκεί, που το σπίτι του απέχει πάνω από 1000 χλμ.;
Είμαι χωρισμένη, με συρρικνωμένα εισοδήματα και ο πατέρας του άνεργος. Και κυρίως δεν έχω άλλο παιδί.
Δε μπορούσαν να στείλουν παιδιά που τα κοινωνικά τους κριτήρια ήταν ευνοϊκότερα και ο τόπος κατοικίας τους κοντινότερος;
Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα υπάρξει κάποια μέριμνα, κάποια βοήθεια για τις μονογονεϊκές οικογένειες;
Ώρες ώρες θέλω να ουρλιάξω και να με ακούσουν αυτοί που κανονίζουν τις ζωές μας.
Με ρώτησαν αν έχω χρήματα και πόσο θα στοιχίσει το πήγαινε έλα του παιδιού στις άδειες από την Πλάτη στη Ζάκυνθο και πόσες μέρες θα χρειαστούν;
Όταν πρόκειται για το δικό τους παιδί, όλοι καταλαβαίνουν. Όταν είναι το παιδί του άλλου, είναι απλά ένας στρατιώτης, ένα κομμάτι κρέας, αναλώσιμο είδος.
Για  εμένα όμως είναι η ίδια μου η ζωή.
Ο  καινούργιος Υπουργός Άμυνας είπε πως θα φτιάξει την ¨ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ¨.
Πότε;
Δεν ζητάμε τίποτε σπουδαίο. Δε ζητάω να μου τον φέρουν δίπλα στο σπίτι. Απλά να είναι πιο κοντά στα με΄σα μεταφοράς.
Η Αλεξανδρούπολη παραμεθόριος είναι κι αυτή. Ας ήταν τουλάχιστον εκεί.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.
Κλείνοντας θα βροντοφωνάξω κι όποιος το ακούσει:
Βοηθήστε τις Μονογονεϊκές Οικογένειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εμείς ενημερώνουμε ότι το παλικάρι έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση για κοινωνικούς (παιδί χωρισμένων γονιών κλπ) αλλά και οικονομικούς λόγους (δεινή οικονομική κατάσταση-ανεργία κλπ).
Να καταθέσει λοιπόν άμεσα τα δικαιολογητικά στο διοικητή της μονάδας για να σταλούν στο ΓΕΣ –στη ΔΟΘ- ώστε να μετατεθεί σε μονάδα κοντά στον τόπο κατοικίας του.
Τέλος, να καλέσουμε το ΓΕΣ να παρακολουθήσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ΚΕΝ Σπάρτης, όπου η Στρατολογία προκαλεί χωρίς λόγο τεράστια ταλαιπωρία.
Πρόσφατα μια άλλη μητέρα μας κατήγγειλε ότι έχασαν το φάκελο που είχε υποβάλλει φαντάρος που αιτούνταν κατ΄ εξαίρεση μετάθεση «γιατί έβαφαν και επικρατούσε ακαταστασία»!
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί στη μητέρα που πήρε να ρωτήσει γιατί το παιδί της δεν έτυχε κατ΄ εξαίρεση μετάθεσης, όπως αρχικά τους είχαν διαβεβαιώσει, αλλά έλαβε φύλλο πορείας για τον Έβρο!

Εμείς καλούμε τους αρμοδίους να σοβαρευτούν, να αντιληφθούν την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και να πράξουν το καθήκον τους με υπευθυνότητα και ανθρωπιά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com      

10 σχόλια:

  1. Εμμ δεν ήθελε να πάει στην Κύπρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί είναι υποχρεωμένος ο φαντάρος να πάει εχτός συνόρων; Πότε γίναμε αμερικανικός στρατός και δεν το γνωρίζω.
    Μην ξεχνάμε υπάρχει πάντα και η επιλογή του αντιρρησία συνείδησης αν δεν θέλουμε να μας μάθουν να σκοτώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i dilwnei antirisias, i anavoli i kanei tin thiteia tou ekei panw. telws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ζητησει από τον Αλέξη να της φτιάξει ένα στρατόπεδο στο σπίτι της μπροστά, στη Ζάκυνθο. Η Πλάτη είναι ο πολίτισμος γιατί είναι πολύ κοντύτερα στην ΠΟΛΗ από το βόθρο που λέγεται Αθήνα. Στην Πλάτη υπάρχουν μόνο Έλληνες οι οποίοι ομιλούν Ελληνικά και είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σε αντίθεση με την Αθήνα τη Ζάκυνθο και άλλα μέρη της Ελλάδας με <> από την Αλβανία, τα Σκόπια, το Πακιστάν, την Γεωργία, την Αφρική και άλλες χώρες. Η Ελλάδα πείτε στην κυρία είναι μία και πολιτισμένη εκατομύρια χρόνια τώρα και θα έπρεπε να είναι υπερήφανη που ο κανακάρης της υπηρετεί την Πατρίδα (την μία και μοναδική πατρίδα του κόσμου) στα σύνορα και όχι σε κάποιο γραφείου υπουργού ή στο σπίτι του ως Ι5 ή αχρηστος ως αντιρρησίας συνείδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη παλευεις στη ζωη σου ρε?αντε κανε μας τη χαρη κ ασχολεισου με κατι δημιουργικο γελοιε

      Διαγραφή
  5. Επίσης, η Ελλάδα επίσης είναι πολύ περήφανη για την ορθογραφία σου και τους μουσουλμάνους ή Τουρκικής εθνικότητας κατοίκους της Θράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυπρος είναι μια πολύ καλή μετάθεση. Όσοι είχαμε την τιμή να υπηρετησουμε εκεί το γνωρίζουμε καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τον στείλουν στο Παρίσι με τους διανοούμενους αφού θέλει πολιτισμό. Σα δε ντρεπόμαστε. Με τον τρόπο γραφής της κατάφερε το ίσως πραγματικό της πρόβλημα να το διακωμωδήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να τελειώσουν τα σχόλια, όπως το κατάλαβα εγώ, η μητέρα ήθελε να τονίσει το πρόβλημα της χιλιομετρικής απόστασης και το θέμα των μονογονείκών οικογενειών. Ούτε παραπονέθηκε πως οι συνθήκες μέσα στη μονάδα δεν είναι καλές, ούτε είπε κάτι υποτιμητικό για τον τόπο. Απλά, έθεσε το θέμα των μεταφορικών μέσων και των χιλιομέτρων. Από προσωπική αντίληψη ξέρω πως οι συνθήκες στην Πλάτη Έβρου είναι αρκετά καλές, οι φαντάροι είναι ικανοποιημένοι, το κλίμα καλό, ο Διοικητής από τους καλύτερους και οι Θρακιώτες υπέροχοι άνθρωποι. Ας σταματήσουν λοιπόν τα κάθε λογής σχόλια κι ας είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν... καλό θα ήταν οι στρατιώτες να μην κάνουν παράπονα στις μανάδες τους, οι οποίες δεν έχουν ιδέα τι θα πει στρατός και θητεία. Το μοναχοπαίδι σας δεν δικαιούται κατ' εξαίρεση μετάθεση, σύμφωνα με τους νόμους που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πολλοί νέοι υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές με παρόμοια οικογενειακά - οικονομικά προβλήματα, δεν είναι μόνο ο δικός σας γιος, αλλά δεν το κάνουμε "θέμα". Και να σας πω κάτι, για λίγους μήνες είναι, ας σταματήσουν την κλάψα και ας κάνουν υπομονή. Άσε που αν πάει στην Αλεξανδρούπολη θα ξοδεύει περισσότερα χρήματα. Γι' αυτό τον στείλανε σε μια απομακρυσμένη -όχι απολίτιστη όμως κυρία μου- περιοχή. Καλή θητεία λοιπόν σε όλα τα παιδιά και ας ασχοληθούμε με σοβαρότερα προβλήματα που υπάρχουν στο στρατό και στην κοινωνία μας. Όσο για τις μονάδες της Πλάτης, μπορεί να είναι στην άκρη του Βόρειου Έβρου, αλλά είναι καλές μονάδες, σε αντίθεση με άλλες μονάδες του υπόλοιπου νομού (ειδικά της "πολιτισμένης" πρωτεύουσας) όπου τρέχουν και δεν προλαβαίνουν φαντάρια και στελέχη... αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή