Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ; ΜΕ «ΑΤΥΠΗ ΔΙΑΤΑΓΗ» ΤΟΥ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΝΑΜΙΧΘΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;
Εντύπωση είχε προκαλέσει η επιχείρηση καταστολής των Συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο.
Αιχμή του δόρατος της καταστολής υπήρξε ο ίδιος ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, ο οποίος όχι μόνο τιμώρησε τους συνδικαλιστές αξιωματικούς, αλλά τους απαγόρεψε στους στρατιωτικούς να κατεβαίνουν ένστολοι στις πορείες που διοργάνωναν. Μάλιστα, σε κινητοποίηση του ΣΥΣΜΕΔ μπροστά στην Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών είχαν αντιπαρατάξει τμήματα της Στρατονομίας και της ‘Ζ ΜΑΚ!
Όμως όλα αυτά είναι παρελθόν. Οι στρατιωτικοί επιτρέπεται να συμμετέχουν ένστολοι –«αυθορμήτως» πάντα- σε δημόσιες συναθροίσεις.
Σε συγκεκριμένες δημόσιες συναθροίσεις. Στις οποίες «επιβάλλεται» να φορούν την στολή τους και να κουβαλούν τις οικογένειες τους.
Για να κάνουν μπούγιο στις εθνικιστικές και μιλιταριστικές παραστάσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και της Περιφερειάρχη Δούρου.
ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Η τεράστια προπαγανδιστική επιχείρηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να επιβληθεί «εθνική ενότητα», απαιτεί συμφιλίωση ΛΑΟΥ-ΣΤΡΑΤΟΥ ώστε να υλοποιηθεί η «εθνική επιτυχία», όπως παρουσιάζεται το νέο Μνημόνιο –όπως και να το ονομάσουν!
Οι πανάκριβες στρατιωτικές παρελάσεις των Καμμένου-Δούρου έχουν αυτή ακριβώς την επιδίωξη.
Και δρομολογούν την «αυθόρμητη» συμμετοχή των στρατιωτικών σε αυτές.
Αφού λοιπόν εξόδευσαν 1,5 εκατομμύρια ευρώ για τανκς και αεροπλάνα, μοίρασαν 10000 σημαίες, κατεβάζουν τους στρατιωτικούς με στολή στα πεζοδρόμια.   
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ζήτησε λοιπόν από τον Α/ΓΕΕΘΑ να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν συμμετοχή όχι μόνο με τα τμήματα που θα παρελάσουν. Να “μπλεχτούν” με τον κόσμο, να γίνουν ένα μαζί του.
Και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος -ξέρεται αυτός που του φωνάζει το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να γλύφει τον Υπουργό Άμυνας-   δεν χαλά καρδίες. Δεν πικραίνει Υπουργούς Άμυνας.
 Φρόντισε μ΄ ένα μήνυμα στο twitter να ικανοποιήσει την υπουργική επιθυμία. Καλεί λοιπόν όσα στελέχη κατεβούν στις παρελάσεις σ΄ όλη τη χώρα για να τις παρακολουθήσουν να το κάνουν φορώντας τη στολή τους. Είναι μια προτροπή “άτυπη διαταγή” που ποιος να το ΄λεγε ότι θα προερχόταν από το ΓΕΕΘΑ με Αρχηγό τον Μ.Κωσταράκο.
Ιδού τα μηνύματα του Α/ΓΕΕΘΑ από το πρωί στο twitter. Είναι σε κλίμα εορταστικό εν όψει της παρέλασης.    
Όμως η παραπάνω κίνηση αποδεικνύει δύο σημαντικά ζητήματα:
καταρχήν τον πραγματικό ρόλο των στρατιωτικών και του στρατού. Στρατιωτικοί που σε ποσοστό 75-80% απαντούν ότι για λόγους εργασιακής εξασφάλισης επιλέγουν Στρατιωτικές Σχολές και άρα για χάρη της καριέρας τους είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε εκδούλευση-υποχώρηση. Σε ένα στρατό που ενισχύει τον ρόλο του ως τον κατεξοχήν κατασταλτικό μηχανισμό της εργατικής τάξης, ως τον πιο μαχητικό και αποφασιστικό μηχανισμό αστικής κυριαρχίας, εξασφάλισης των αστικών συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων.
Δεύτερον, αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος των Ενώσεων Αποστράτων: ευρω-φονιάδες προασπιστές συντεχνιακών συμφερόντων και γιάφκες εθνικισμού.
Εμείς απαιτούμε να καταργηθούν τώρα οι Στρατιωτικές Παρελάσεις.

Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις αντιλήψεις περί έθνους. Να προβάλλει με μαχητικό τρόπο τα εργατικά συμφέροντα και να παλέψει για την ανατροπή της ταξικής πολιτικής και των Μνημονίων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου