Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ!

Εντύπωση προκάλεσε η εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ότι θα μειωθεί κατά 20% ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων και της αναπροσαρμογής των Ενόπλων Δυνάμεων στις σύγχρονες απαιτήσεις. Σύμφωνα με τον Υπουργό Π.Καμμένο από 315 ανωτάτους αξιωματικούς που υπάρχουν σήμερα στους τρεις Κλάδους, αυτοί θα μειωθούν κατά 20% (δηλαδή μείον 54 αξιωματικοί) και θα φτάσουν τους 261. Ως ανώτατοι αξιωματικοί λογίζονται οι αντιστράτηγοι, υποστράτηγοι και ταξίαρχοι καθώς και των αντίστοιχων Κλάδων.

Παρά την προπαγανδιστική εκμετάλλευση συγκεκριμένων εξαγγελιών πρέπει να θυμίσουμε ότι πρόκειται για αλλαγές που είχε παρουσιαστεί από τους πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και  Δ.Αβραμόπουλο, ενώ αποτελούν βασική συνιστώσα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα!
Όμως τα όσα αποκάλυψε πρόσφατα η δημοσιογραφική έρευνα απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ακόμη υπόσχεση που δεν υλοποιείται. Σύμφωνα επομένως με δημοσίευμα του onlaert.gr:
«Για μείωση του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών κάνουν λόγο στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο που από τις κρίσεις που έγιναν στις Ένοπλες Δυνάμεις τον τελευταίο μήνα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως στον Στρατό Ξηράς φαίνεται ότι οι ανώτατοι είναι οι μόνοι κερδισμένοι και αξιωματικοί που βρίσκονταν στο πιο παραγωγικό σημείο της καριέρας τους αποστρατεύθηκαν.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση που κάνουν αξιωματικοί που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και αριθμούς:
•Όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι ανώτατοι αξιωματικοί αλλά αποστρατεύθηκαν 25 συνταγματάρχες Όπλων και 24 Σωμάτων με υπηρεσία από 30 ως 32 έτη.
•Επιλεκτική εφαρμογή του ν.2439/1996, μόνο για τους συνταγματάρχες. Υποστράτηγοι παραμένουν στα σώματα (τελευταίος βαθμός εξέλιξης) για 2ο και 3ο χρόνο διατηρητέοι μεπάνω από 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ενώ ο υπόψη νόμος είναι σαφής προβλέπει ότι, κρίνονται υποχρεωτικά στις τακτικές ετήσιες κρίσεις ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή αποστρατευτέοι (σχετικό άρθρο 16, παράγραφοι 14, 18 και 23). 
•Επίσης βάση των άρθρων 31 και 34 του ν.3883/2010, τα οποία ισχύουν από 01.01.2012 (καθορίζεται στο άρθρο 91, του ιδίου νόμου) για όλες τις τάξεις και κατηγορίες των αξιωματικών θα έπρεπε οι συνταγματάρχες που αποστρατεύθηκαν με 31, 32 και 33 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τίθενται εφόσον το επιθυμούν Εκτός Οργανικών Θέσεων μέχρι τη συμπλήρωση πλήρους πραγματικής (συντάξιμης) υπηρεσίας και 1 μήνα προ της αποστρατείας τους να προάγονται στον επόμενο βαθμό. Χωρίς να μπορεί κανείς να εξηγήσει τα συμβούλια κρίσεων αποστράτευσαν αυτούς ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, δίδοντας τον επόμενο βαθμό και οδηγώντας τους στην πρόωρη συνταξιοδότηση.
Μήπως ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αισθάνεται την ανάγκη να δώσει κάποιες απαντήσεις;
Ή μοιράζει ακόμη σημαιάκια στην Παρέλαση, χορεύοντας Δημοτικούς χορούς, ακούγοντας τους φασίστες των  ΟΥΚ να απαγγέλουν φασιστικά άσματα;  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου