Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Βρετανία: Δημοσίευσαν μυστικό έγγραφο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας!

ImageΤο Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αντιμετώπισε σφοδρή κριτική σήμερα οταν έγινε γνωστό ότι απόρρητες πληροφορίες της κύριας βάσης της Βασιλικής Αεροπορίας στα νησιά Φώκλαντ δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. 
Το μυστικό έγγραφο, το οποίο περιέχει τις ακριβείς συντεταγμένες των σημαντικών εγκαταστάσεων, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το βάθος του σκυροδέματος στο διάδρομο δημοσιεύθηκε χωρίς κρυπτογράφηση στην ιστοσελίδα του βρετανικού υπουργείου άμυνας.
Οι λεπτομέρειες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν απο την Αργεντινή ως «εγχειρίδιο εισβολής», με τις τεχνικές πληροφορίες να παρέχουν τις κατάλληλες πληροφορίες στα βομβαρδιστικά αεροπλάνα της Αργεντινής. 
Το εγχειρίδιο του αεροδρομίου φορτώθηκε καταλάθος σε ένα δημόσιο τμήμα του δικτυακού τόπου του υπουργείου άμυνας που θα μπορούσε εύκολα να κατεβάσουν πράκτορες της Αργεντινής, και οποιοσδήποτε άλλος, για να βοηθήσουν στην προετοιμασία αποστολής στην ανάκτηση των νήσων. 

Ένας ανώτερος στρατιωτικός δήλωσε στην εφημερίδα Express: “Αυτό είναι ακριβώς το είδος των μυστικών πληροφοριών που στέλνουν κατάσκοπους να πάρουν” “Είναι ουσιαστικά ένα εγχειρίδιο εισβολής. Χωρίς τον διάδρομο η ικανότητα της Βρετανίας να καταπολεμήσει τους εισβολείς σχεδόν μηδενίζεται”.

Το Υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε οτι το εγχειρίδιο έγινε διαθέσιμο στο διαδίκτυο, αλλά ο σύνδεσμος έχει πλεον απενεργοποιηθεί. Ωστόσο διαψεύδει οτι οι πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητες.

Η γκάφα συνέβη την στιγμή που ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon χαρακτηρισε την Αργεντινή ως μια «πολύ ζωντανή απειλή». 

Εξάλλου αξίζει να ανφέρουμε οτι η Αργεντινή ετοιμάζεται να αγοράσει 12 Sukhoi SU-24 βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς από τη Ρωσία.
Τα Φωκλαντ "φρουρούνται" απο σύγχρονα αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, που υποστηρίζονται από πυραύλους εδάφους-αέρος Rapier και 1.200 στρατιώτες. Το Βασιλικό Ναυτικό περιπολεί την περιοχή και σύμφωνα με πηγές πυρηνοκίνητα υποβρύχια εμφανίζονται ανα τακτικά διαστήματα. 

Το Βρετανικό ΥΕΘΑ ανακοίνωσε πρόσφατα την αγορά νέων αντιαεροπορικών πυραύλων για την ενίσχυση της άμυνας των νήσων με κοστος £228εκατ. (περίπου 250 εκατ. ευρώ).

Πηγή - Daily Mail
Μεταφραση/Επιμέλεια- OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου