Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΦΑΝΤΑΡΕ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ

Συνάδελφος που υπηρετεί στο Έβρο απευθύνθηκε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θέτοντας το παρακάτω ερώτημα που σχετίζεται με το ζήτημα της κατ΄ εξαίρεση μετάθεσης.

Επιλέγουμε να απαντήσουμε δημόσια γιατί είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς συναδέλφους, τους οποίους επιλέγουμε να ενημερώσουμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΑΝΤΑΡΟΥ:   
«Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν δικαιούμαι μετάθεση λόγο ι4 ορθοπαιδικό.
Έχω συμπληρώσει 4 μήνες θητεία στον Έβρο, αλλά δεν ξέρω αν δικαιούμαι να κάνω τα χαρτιά μου για μετάθεση».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ:
Δικαιούσαι. Έχεις αργήσει πολύ να καταθέσεις τα χαρτιά σου και ταλαιπωρείσαι άδικα!
Θυμίζουμε τι προβλέπεται:
ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!
ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! 
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ-ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ-ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΟΙ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ:
Κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους από το army.gr
Είναι δυνατή η μετάθεση των οπλιτών όλων των κατηγοριών (Ολοκλήρου Θητείας, ΥΠΕΚ 8μηνου, ΥΠΕΚ 6μηνου, ΥΠΕΚ 3μηνου) εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας για κοινωνικούς λόγους.
Η διαδικασία και τα κριτήρια για τις κατ' εξαίρεση μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους αφορούν στους οπλίτες που αντιμετωπίζουν ένα ή περισσότερα «όλως εξαιρετικά» κοινωνικά προβλήματα....

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ (;) ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!

ImageΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ: Δικαιούνται οι συνάδελφοι φαντάροι με Σωματική Ικανότητα  Ι3-Ι4 (αιτούνται μετάθεση σε μονάδα κοντά στον τόπο καταγωγής τους και σε νοσοκομείο), για κοινωνικούς (προστάτες οικογένειας, παιδιά χωρισμένων γονιών, προστάτες οικογένειας, αναπηρία γονιών κλπ) και οικονομικούς λόγους (παρουσιάζεται ανάλογα δικαιολογητικά για την οικονομική σας κατάσταση (δείτε σχετικά τι προβλέπεται στο army.gr).
Συχνά, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξηγεί κανείς το γιατί, η κατ΄εξαίρεση μετάθεση δεν δίνεται κατευθείαν μετά το Κέντρο Εκπαίδευσης, αλλά πρέπει πρώτα να σε στείλουν μετάθεση στη παραμεθόριο, μετά να στείλει ο διοικητής της μονάδας το φάκελο σου με τα δικαιολογητικά στο ΓΕΣ. Αφού και αν το αποφασίσει ο αρμόδιος αξιωματικός, βγαίνει νέα μετάθεση σε κοντινή μονάδα στο τόπο καταγωγής σου.
Όμως αυτό σημαίνει ότι ο Στρατός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όλους αυτούς τους λόγους που επιβάλλουν την κατ΄εξαίρεση μετάθεση καθώς υποβάλλει τον αδύναμο οικονομικά φαντάρο και την οικογένεια του σε μεγάλα έξοδα, στερεί τον στρατιώτη από τον άρρωστο γονιό ή την οικογένεια που προστατεύει. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός ότι οι διοικητές, που για να γίνουν αρεστοί στους ανωτέρους τους μας σχίζουν στις υπηρεσίες και το τρέξιμο, με πρόφαση ότι η μονάδα δεν έχει κόσμο καθυστερούν παρανόμως να στείλουν τα χαρτιά στο ΓΕΣ. Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου αφού βολέψουν τα κομματόσκυλα και τα πλουσιόπαιδα, θυμούνται να το παίξουν αυστηροί στους πιο αδύναμους οικονομικά-κοινωνικά φαντάρους. Με αποτέλεσμα, ενώ έχουν όλα τα δικαιολογητικά, να μην τους δίνουν κατά εξαίρεση μετάθεση.
Δεν είναι σπάνιο επίσης το γεγονός, ότι στο πλαίσιο των επικοινωνιακών αναγκών του κάθε Υπουργού Άμυνας, δίνονται ενίοτε κατευθύνσεις να δυσκολέψει η διαδικασία χορήγησης κατ΄εξαίρεση μετάθεσης-δήθεν για να καταπολεμηθεί η βυσματοκρατία-με αποτέλεσμα να την πληρώνουν ξανά οι συνήθεις ύποπτοι συνάδελφοι, ενώ τα κομματικά βύσματα περνάν μια χαρά!
Εμείς απαιτούμε να αντιμετωπιστεί άμεσα η βιομηχανία του βύσματος και της παράνομης αλλαγής του (Ι) που στοχεύει στο βόλεμα και τη προνομιακή μεταχείριση της κομματικής πελατείας.
Οι κατ΄εξαίρεση μεταθέσεις να βγαίνουν αμέσως μετά την ορκωμοσία σε όσους το δικαιούνται.      
Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι να πάτε άμεσα τα έγγραφα στο διοικητή της μονάδας που θα πάρετε μετάθεση, ζητώντας άμεσα να σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, για να βγει το ταχύτερο η νέα μετάθεση σας. Για κανένα λόγο μην υποχωρήσετε και δεχτείτε να παραταθεί η παραμονή σας στη παραμεθόριο.
Ας μην ξεχνάνε τέλος οι νέοι συνάδελφοι πως ο στρατιωτικός κανονισμός (20 – 1 και 20 – 2) που υπάρχει αναρτημένος και στο blogspot του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος σε ηλεκτρονική μορφή, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ενάντια στην αυθαιρεσία των στελεχών και μπορεί να αποβεί χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις.
Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΝ 20-1 ΚΑΙ 20-2 ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΙΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ Ι3 ΚΑΙ Ι4 ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΙΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Ι3-Ι4. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ.
    ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΙΣΤΕ ΜΕ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
    ΨΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, τα παράπονα σου για τον Στρατιωτικό Κανονισμό στον Καμμένο...
      Επίσης, δεν είναι και το χειρότερο κείμενο...
      Οι κρίσεις και η υβριστική σου τοποθέτηση φυσικά μένουν ασχολίαστες

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω ότι κατ' εξαίρεση μετάθεση ΔΕΝ διακιούνται όλοι όσοι έχουν προβλήματα υγείας...! Εάν διαβάσετε προσεκτικά τα κριτήρια που δημοσιεύετε αναφέρονται σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τώρα το Ι4 ορθοπαιδικό μπορεί να είναι μιά κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου - όχι και τόσο σοβαρό - μέχρι και πολύ σοβαρότερα νοσήματα της σπονδυλικής στήλης που απαιτούν και τη χρήση ειδικών βοηθημάτων. Σαφώς απαιτείται ακρίβεια στις πληροφορίες που δημοσιεύετε, γιατί διαφορετικά το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργείτε εντυπώσεις και ψευδείς ελπίδες στους νεαρούς...

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνουμε το άγχος του υπουργείου άμυνας που προβάλλεις, αλλά θα ήσουν πιο ακριβής αν ανέφερες ότι αυτά είναι τα δημοσιευμένα στοιχεία του army.gr
      Να θυμίσουμε επίσης στον ανώνυμο που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τους νεαρούς την περίπτωση φαντάρου που το ΓΕΣ αρνήθηκε μετάθεση ενώ ήταν Ι4 με σοβαρά προβλήματα υγείας, που απαιτούσαν συστηματική παρακολούθηση.
      Σε κάθε περίπτωση θα γράψουμε εκεί που πρέπει τις απόψεις του ΥΠΕΘΑ που διαδίδει με ανώνυμους τρόπους στους νεαρούς!

      Διαγραφή