Κυριακή 31 Μαΐου 2015

543 Μ/Κ Τ.Ε. ΚΩ: ένα τάγμα ανεπιθυμήτων μες΄ τη βρωμιά, τα καψόνια και με ατελείωτο χώσιμο των φαντάρων

Για μια ακόμη φορά το απαράδεκτο Τάγμα Εθνοφυλακής 543 ΤΕ στην Κω έρχεται στο προσκήνιο.
Για την κακομεταχείριση των φαντάρων και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι το πρόβλημα του Ελληνικού Στρατού δεν είναι η επάνδρωση των μονάδων, αλλά αυτό της διοίκησης και του σκοπού που εξυπηρετεί.
Γιατί στο 543 ΤΕ που πριν λίγους μήνες μετρούσε ελάχιστους φαντάρους τώρα η δύναμη απογειώθηκε στους 60-70 στρατιώτες χωρίς όμως να αλλάξουν τα πράγματα. Το χώσιμο παραμένει χώσιμο. Η επάνδρωση των φυλακίων γίνεται με ελάχιστους φαντάρους, ενώ για να βγουν οι υπηρεσίες παραβιάζεται κάθε κανονισμός και διαταγή.
Οι φαντάροι καταγγέλλουν ότι γίνουν 3ωρα νούμερα στην σκοπιά, σε υπηρεσίες που εκετούνται νούμερα παρά νούμερο:  π.χ. 15.00-18.00, 21.00-24.00, 06.00-09.00 το πρωι, για να ακολουθήσουν μετά αγήματα, μετά πάλι σκοπιά και  φτου από την αρχή…
Όμως πρόσφατα όργια έγινα όργια και στα ΣΠΕΝ. Συχνά στα καψόνια πρωταγωνιστούσαν γυναίκες αξιωματικοί με χαρακτηριστικό επεισόδιο Υπολοχαγό να δίνει παράνομη διαταγή «πέσε και πάρε κάμψεις, μάλιστα με το ένα χέρι»!
Οι συνάδελφοι από τα Τεθωρακισμένα-Λοκατζήδες-Τυφεκιοφόροι πραγματικά έλιωσαν καθώς ταλαιπωρούνταν από τα ξημερώματα έως τις 23.30 το βράδυ. Μάλιστα, οι περισσότεροι κατέρρευσαν μετά τη δεύτερη πορεία 25 χλμ., καθώς άντεξαν μόλις οι 19 εξ αυτών.
Οι γονείς είναι εξαγριωμένοι και τρομοκρατημένοι με τα όσα συμβαίνουν.
Επίσης στις καταγγελίες τους προς την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θίγουν και το θέμα των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στο 543 Τ.Ε. Κάνουν λόγο για απίστευτη βρωμιά και μια μονάδα που οι κατάκοποί φαντάροι συχνά δεν έχουν καθόλου νερό για να κάνουν μπάνιο.     
Εμείς από την πρώτη στιγμή που τέθηκε ζήτημα επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου, δηλώσαμε δικαιωμένοι καθώς χρόνια καταγγέλλουμε τη βυσματοκρατία και το πελατειακό κράτος.
Όμως αυτή η νίκη των φαντάρων εκφράστηκε από μια πολιτική ηγεσία που αδιαφόρησε για την αποκρουστική καθημερινότητα των μονάδων, που χωρίς αύξηση των κονδυλίων και ανύπαρκτες υποδομές καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολύ μεγαλύτερες ανάγκες.
Αν προσθέσει κανείς  και τις ανάγκες του Αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων «για να το παίξει» η κυβέρνηση ΣΥΡΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, καταλαβαίνουμε τι απάνθρωπες συνθήκες βιώνουν οι συνάδελφοι φαντάροι.
Εμείς δηλώνουμε ότι δε θα θυσιαστούμε για τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, για τα πετρέλαια και τα κέρδη των Βαρδινογιάννη-Λάτση-Αγγελοπούλου.
Καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι σε διοικητή και στην Ταξιαρχία.
Οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να παραπονεθούν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

3 σχόλια:

  1. Συχνά στα καψόνια πρωταγωνιστούσαν γυναίκες αξιωματικοί με χαρακτηριστικό επεισόδιο Υπολοχαγό να δίνει παράνομη διαταγή «πέσε και πάρε κάμψεις, μάλιστα με το ένα χέρι»!
    Κάτι πρέπει να ξέρουν και αυτές από υποχρεωτική στράτευση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φετος ισχυουν τα ιδια? Δεν υπαρχει καμοια καλυτερευση στο 543 στην Κω?

      Διαγραφή
  2. Συγνωμη κιολας αλλα ο στρατος εχει τα 1002 του προβληματα αλλα τα παραπανω..καψονια ΔΕΝ ειναι.

    Γενικα το να σου μιλαει καποιος αγρια και να σου λεει να κανεις κατι δυσκολο και επιπονο σωματικο δεν ειναι καψονι αλλα μινι εκπαιδευση για το σωμα και το μυαλο σου επειδη σε εναν αληθινο πολεμο τα θες και τα 2 σε αριστη κατασταση. Στην τελικη στρατο κανεις, καντο καλα εστω.

    Τωρα αν σε βαζουν να στεκεσαι μεσα στο χιονι με το φανελακι, αν σε στελνουν να καθαρισεις τουαλετες με ενα οδοντοβουρτσακι και αν σε ξυπνανε με συναγερμους καθε μιση ωρα ολο το βραδυ τοτε ναι, εκει κατι δε παει καθολου καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή