Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πολεμάει το ISIS στο πλευρό του Κιέβου; Ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες στην Ουκρανία.

Ukrainian soldiers near Debaltseve, east Ukraine
«Το ηθικό του ουκρανικού στρατού στο ναδίρ. Τα εγκλήματα στο Ντονμπάς συνεχίζονται από ξένους μισθοφόρους.» Αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Εντουάρντ Μπασούριν, 31 Μαίου 2015

 Η ελληνική κυβέρνηση τι έχει να πει για τις επίσημες καταγγελίες; Θα συνεχίσει να στέλνει βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου
Εντ. Μπασούριν: «Στο Verekhenetoretsko ανιχνεύσαμε 60 – 100 «εθελοντές» υπηκόους Γεωργίας. Στο σημείο Veterok (μεταξύ Gorlovka και Dzerzhinsky) έχουμε καταγράψει τη δράση στρατευμάτων προερχόμενων από τις ΗΠΑ και την Πολωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών μας περίπου 1000 μισθοφόροι από την Πολωνία δραστηριοποιούνται στις πόλεις Dzerzhinsk, Dimitrov, Slavyansk, Mironovskoye, Konstantinovka και Kramatorsk. Στην Krasnogorovka σε μια συλλογική φάρμα, καταγράψαμε δύο εταιρίες στα πλαίσια του εθελοντικού τάγματος Ichkeria. Στο Lastochkino, εντοπίσαμε μια μισθοφορική μονάδα με περίπου 800 έγχρωμους μισθοφόρους. Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Yasnobrodovka καταγράφηκε η δράση αράβων μισθοφόρων. Εκτιμούμε ότι αυτή η μισθοφορική μονάδα έχει άμεσες σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS.


Επιπλέον, στο λιμάνι της Οδησσού, καταγράφηκε η άφιξη 14 μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) από το Ισραήλ με όλο το προσωπικό που χρειάζεται για τη λειτοργία τους. Τέλος, ανακαλύψαμε ότι Ισραηλινοί στρατιωτικοί εν αποστρατεία δουλεύουν για το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι η ηγεσία της Ουκρανίας γνωρίζει πόσο χαμηλό είναι το ηθικό στις ένοπλες δυνάμεις και στηρίζεται πλέον σε ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρίες (PMC – private military company) για να συνεχίσει την τρομοκρατία στο Ντονμπάς.«




Αντίστοιχα ευρήματα προκύπτουν και σε αναφορές που γίνονται στο άρθρο του Ανδρέα Ζαφείρη Ναζί και Ισλαμιστές, έμμισθοι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ!όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά:


Στα πλαίσια του ISIS δραστηριοποιείται η οργάνωση Jaish al-Muhajireen wal-Ansar(Στρατός των ξένων και των υποστηρικτών) που αποτελείται κυρίως από τσετσένους και ρωσόφωνους ισλαμιστές. Ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης jaish al-Muhajirin wal Ansar είναι ο Abdul Karim Krymsky, Τάταρος από την Κριμαία. Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται το σημείο συγκέντρωσης -γέφυρα, που συνδέει το ISIS με την Ουκρανία και τις νεοναζιστικές ομάδες. Μέσω αυτής της «γέφυρας» ρωσόφωνοι ισλαμιστές μετακινούνται για εκπαίδευση στις περιοχές που ελέγχει το ISIS και μέλη τουISIS μετακινούνται ως «εθελοντές» στην Ουκρανία για να πολεμήσουν δίπλα στα ναζιστικά τάγματα.




Τέλος, στο από 21 Απριλίου 2015 ρεπορτάζ του λατινοαμερικάνικου δικτύου Telesurδημοσιεύεται το κάλεσμα των αρχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ προς τη διεθνή κοινότητα και τους οργανισμούς να ερευνήσουν τη δράση ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών στο πλευρό του ουκρανικού στρατού. Τον Απρίλιο ο Υπ. Άμυνας Εντ. Μπασούριν είχε καταγγείλει ξανά τη δράση 70 μισθοφόρων της εταιρείας Academi στην περιοχή Volnovakha.

Το Μάιο του 2014 γερμανικά μίντια είχαν δημοσιεύσει καταγγελίες ότι 300 – 400 μισθοφόροι της Αcademi δρούσαν στην Ουκρανία. Τότε, η Αcademi είχε καταγγείλει τα δημοσιεύματα ως απολύτως ψευδή. Λίγους μήνες μετά η Academi επιβεβαίωνε ότι από το Γενάρη έως το Φεβρουάριο του 2015 είχε αναλάβει την εκπαίδευση ενός ουκρανικού τάγματος. Η εταιρεία Academi αποτελεί μετεξέλιξη της περιβόητης Blackwater, γνωστή για το ρόλο της στο Αφγανιστάν και το Ιράκ στο πλευρό του αμερικανικού στρατού. Μάλιστα, πρόσφατα 4 πρώην μισθοφόροι της Βlackwater καταδικάστηκαν για δολοφονίες αμάχων στη Βαγδάτη.


Ακολουθεί ρεπορτάζ του Russian Today για το θέμα της δράσης αγγλόφωνων μισθοφόρων στο πλευρό του ουκρανικού στρατού
solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου