Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Το καθεστώς του Κιέβου αναστέλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα – δήλωση της Μποροτμπά

B7KK6IJCIAAxzUCΑναδημοσιεύουμε τη δήλωση της Μποροτμπά (εδώ το πρωτότυπο, εδώ στα αγγλικά) για την πρόσφατη απόφαση της ουκρανικής Βουλής να αναστείλει επί της ουσίας και επίσημα τα ανθρώπινα δικαιώματα στις περιοχές του Ντονμπάς που δε βρίσκονται κάτω από τη μπότα του αντιδραστικού καθεστώτος του Κιέβου. Περιττό να πούμε ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στην πλειοψηφία τους δε θεώρησαν σκόπιμο να αναφέρουν κάποια σχετική είδηση, ούτε και τα διάφορα πατσιφιστικά παραρτήματα των ιμπεριαλιστών (τύπου ΟΗΕ) βρήκαν κάτι να σχολιάσουν. 
Αλλά βέβαια, εδώ μιλάμε για «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» και άρα οι συμβατικοί κανόνες πολέμου δεν ισχύουν. Όπως περίπου και στη Γάζα, εδώ επιτρέπονται τα πάντα. Δεν πρόκειται οι Ποροσένκο, Νετανιάχου και σία ούτε οι ιμπεριαλιστές σπόνσορές τους να οδηγηθούν ποτέ στη Χάγη ως εγκληματίες πολέμου, ανεξάρτητα από το πόσα γυναικόπαιδα και αμάχους έχουν σκοτώσει, ανεξάρτητα από τα αίσχη που έχουν διαπράξει. Ας μη χαίρονται όμως· ας είναι βέβαιοι ότι η δικαιοσύνη τελικά θα αποδοθεί και οι ίδιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.
«Μερικές φορές φαίνεται ότι ο πάτος στην Ουκρανία βυθίζεται ολοένα και πιο χαμηλά κάθε μέρα.
Στο φόντο των εορτασμών της Πρωτομαγιάς και της 70ης επετείου της Μεγάλης Νίκης, ένα σχέδιο νόμου, που προέβλεπε την αναστολή δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο στη Βουλή. Σήμερα εγκρίθηκε.
Το καθεστώς του Κιέβου παραδέχεται ανοιχτά ότι υιοθετεί μια σειρά νόμων που παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά αντί να καταργήσει αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, το καθεστώς έχει αποφασίσει να το αναφέρει με υπερηφάνεια στα Ηνωμένα Έθνη και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Γιατί θέλουν να ενημερώσουν επισήμως τον ΟΗΕ και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για αυτή τη διάκριση; Οι αρχές του Κιέβου διαθέτουν ένα ιδιαίτερο είδος απάνθρωπου κυνισμού!
Ας απαριθμήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που η ουκρανική κυβέρνηση «ανέστειλε». Εξάλλου τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αναφέρονται, να περιγράφονται και να εκτίθενται.
Ακυρώνονται τα δικαιώματα νομικής υπεράσπισης, ελευθερίας και προσωπικής ασφάλειας και εξασφαλίζονται όσοι προβαίνουν σε αυθαίρετες συλλήψεις και εξωδικαστικές δολοφονίες. Εξαλείφεται η ισότητα όλων των μερών στις νομικές διαδικασίες, καθώς και το τεκμήριο της αθωότητας. Οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή κατοικίας, την ελευθερία κυκλοφορίας, καθώς και τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη χώρα τους ή να εισέλθουν σε αυτή. Μια σειρά κοινωνικών υποχρεώσεων του κράτους ακυρώνεται. Τα άτομα με αναπηρία στερούνται το δικαίωμα στην κοινωνική ένταξη και συμμετοχή στην κοινωνία, καταργούνται οι διατάξεις σχετικά με τα δικαιώματα της οικογένειας, της μητρότητας και των ηλικιωμένων στην κοινωνική, νομική και οικονομική προστασία, όπως και το δικαίωμα στη στέγαση και την προστασία από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Αυτοί οι νομικοί περιορισμοί ισχύουν τώρα στη «ζώνη της ATO» [«αντιτρομοκρατική επιχείρηση»], η οποία από μόνη της αποτελεί δυσμενή διάκριση και απαγορεύεται ρητά από το διεθνές δίκαιο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μπορείτε να ευχαριστήσετε τη χούντα του Κιέβου για τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, με την οποία αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αντιλαϊκή φύση της. Ας ξέρει όμως ότι όλα αυτά θα χρησιμεύσουν ως τεκμήρια στο μέλλον, όταν θα κληθεί να λογοδοτήσει!
Ένωση Μποροτμπά (Αγώνας)»


je_suis_donbass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου