Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κι άλλα μαχητικά της USAF σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Αποτέλεσμα εικόνας για F-15C
Επιπλέον αμερικανικά μαχητικά, στην προκειμένη περίπτωση 12 F-15C, αναπτύχθηκαν στη Βουλγαρία, ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την ανάπτυξη αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης Α-10 στην Εσθονία. Τα 12 F-15C ανήκουν στην 159η Μοίρα Μαχητικών της 125ης Πτέρυγας.

Αναπτύχθηκαν, δε, στη Βουλγαρία μαζί με 200 άτομα από το προσωπικό της μοίρας. Τα αμερικανικά μαχητικά αναπτύχθηκαν στη βάση του Ιγκνατίεβο, στη Φιλιππούπολη, από τη βάση του Ράμσταϊν της Γερμανίας, όπου βρίσκονταν από τον Απρίλιο. Η μοίρα μετονομάστηκε, επίσης, σε 159η Εκστρατευτική Μοίρα Μαχητικών.

Το σμήνος των τεσσάρων Α-10 αναπτύχθηκε στη βάση του Αμάρι στην Εσθονία, στις 5 Μαΐου. Τα F-15C και τα Α-10 στάλθηκαν στην Ευρώπη στο πλαίσιο του προγράμματος του «πακέτου» Ευρωπαϊκού Θεάτρου Επιχειρήσεων (Theatre Security Package – TSP). Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας στις χώρες της Αν. Ευρώπης, έναντι της Ρωσίας και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τις δυνάμεις των χωρών αυτών.
Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζεται και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, από το 2004. Οι αμερικανικές μονάδες παραμένουν στις περιοχές ανάπτυξής τους για έξι μήνες. Κατόπιν θα αντικαθίστανται από άλλες, αναλόγως των επιχειρησιακών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου