Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Νέο «όπλο μικροκυμάτων» στη διάθεση της Ρωσίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής
mikrokumata-rwsia
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσει ένα υψηλής συχνότητας «όπλο μικροκυμάτων», το οποίο μπορεί να αχρηστεύσει τα λεγόμενα drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη), αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους από απόσταση έως και έξι μιλίων.
Η εταιρεία αμυντικών κατασκευών UIMC, μέρος της κρατικής Rostec Corporation, είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα επιδείξει τις δυνατότητες του νέου όπλου στο φετινό Συνέδριο του Στρατού, όπου θα συμμετείχε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και το Sputnik News, το όπλο έχει κατασκευαστεί για χρήση από τα ρωσικά στρατεύματα και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στα ήδη υπάρχοντα ρωσικά πυραυλικά συστήματα.
Αξιωματούχοι της UIMC ανέφεραν ότι το όπλο είναι ικανό να εκπέμψει υπερ-υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να καταστείλει τον εξοπλισμό των αεροσκαφών χαμηλού υψομέτρου, καθώς και να επηρεάσει την ακρίβεια στόχευσης των εχθρικών πυραύλων.
Μιλώντας στο Sputnik News, ένας εκπρόσωπος της UIMC, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το νέο σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια υψηλής ισχύος γεννήτρια και κεραία-ανακλαστήρα, σύστημα ελέγχου, καθώς και ένα σύστημα μετάδοσης που είναι εγκατεστημένο στο πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος BUK. Όταν τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα, το όπλο είναι ικανό να εξασφαλίσει άμυνα περιμέτρου 360 μοιρών».
Ο Πούτιν άνοιξε το διεθνές συνέδριο του στρατού με μια προεδρική ομιλία την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προσθέσει περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.
Το στρατιωτικό αυτό φόρουμ έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και η UIMC υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει επίδειξη του «όπλου μικροκυμάτων» κατά το κλείσιμο του συνεδρίου.http://www.rizopoulospost.com/neo-oplo-mikrokymatwn-sth-diathesh-t/?utm_source=facebook&utm_medium=ads&utm_campaign=promoted_posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου