Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η Γερμανία ξεφορτώνεται όπως όπως τα μεταχειρισμένα Marder στην πολεμική χωματερή της Ουκρανίας

Η Ουκρανία προσπαθεί να προμηθευτεί τα Marder που προορίζονταν για την Ελλάδα
Σύμφωνα με το ρωσικό LifeNews, που έχει στη διάθεσή του λεπτομέρειες της αλληλογραφίας μεταξύ μιας ιδιωτικής βουλγαρικής εταιρείας και της ουκρανικής Spetstehnoekspert (θυγατρική της κρατικής Ukroboronprom), το Κίεβο διαπραγματεύεται την προμήθεια 300 παροπλισμένων γερμανικών ΤΟΜΑ Marder, τα οποία νωρίτερα είχαν προταθεί ανεπιτυχώς και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την επιστολή, με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2015, ένας επιχειρηματίας από τη Σόφια πρότεινε στην ουκρανική πλευρά να αγοράσει 300 παροπλισμένα Marder για 48.000 ευρώ ανά μονάδα.
 Το ΤΟΜΑ Marder έχει κατασκευαστεί σε 2.136 κομμάτια για τον Γερμανικό Στρατό από τον όμιλο Rheinstahl το διάστημα 1971-1975. Μετά το 2000 αυτά τα οχήματ αποσύρθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους από την υπηρεσία, 521 παρέμειναν (σε μεγάλο βαθμό στις αποθήκες), και θα πρέπει να αποσυρθούν πλήρως μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, όπως αντικαθίστανται από το νέο ΤΟΜΑ Puma.
 Από το 2009 μέχρι σήμερα, από το απόθεμα του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας 237 Marder πουλήθηκαν στη Χιλή και 80 στην Ινδονησία. Τα υπόλοιπα οχήματα παροπλίστηκαν και σταδιακά διαλύονται για τον σκοπό της ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου