Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ MEGA.... γρυλίζουν στις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη για την σχέση ΔΝΤ-δημοσιογράφων

Αντιδράσεις δημοσιογράφων για τις αιχμές Ρουμελιώτη
Οργισμένες αντιδράσεις στο δημοσιογραφικό κόσμο έχουν προκαλέσει οι αιχμές που άφησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για δημοσιογράφους που επηρεάζε το ΔΝΤ μέσω σεμιναρίων στην διάρκεια της ακρόασής του από την Eξεταστική Eπιτροπή της Bουλής.
"Δεν ξέρω ακριβώς τις ημερομηνίες αλλά ξέρω ότι το ΔΝΤ έχει ως πάγια πολιτική να προσκαλεί δημοσιογράφους είτε στην Ουάσινγκτον είτε να οργανώνει σεμινάρια στις χώρες μέλη του προκειμένου να περάσει κάποια μηνύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, για τις πολιτικές του, προφανώς για να δώσει μια εικόνα θετική για το έργο του ΔΝΤ", σημείωσε ο πρώην επικεφαλής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Στο θέμα αναφέρθηκε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" τόσο η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη όσο και ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας.
"Επίτηδες το κάνει. Ή θα δώσει τον κατάλογο ή το κάνει επίτηδες. Ξέρει ποιοι ήτανε, στο ΔΝΤ ήτανε, κονδύλια διαχειριζότανε, ήξερε ποιοι ήτανε, τους χρησιμοποίησε και τώρα δεν τους λέει", τόνισε ο Δημήτρης Καμπουράκης.
"Μέχρι να το βουλώσουν και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που έχουν απομείνει να λένε καμιά κουβέντα, γιατί αυτός είναι ο βαθύτερος στόχος, το μυαλό είναι ο στόχος, η τρομοκρατία να μην μπορείς να πεις κουβέντα", σημείωσε ο Γ. Οικονομέας.

"Η καταγγελία να διερευνηθεί για να μην είναι σε όλους, για να είναι για όλους", ανέφερε ο κ. Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

"Μίλησε ο εγκυρότερος των ανθρώπων. Για να διερευνήσετε την καταγγελία του. Ο εγκυρότερος των ανθρώπων. Ο άνθρωπος ο οποίος δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα, ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ 500 χρόνια, πήγε στο ΔΝΤ, παραβίασε τις συμφωνίες του και τα επαγγελματικά του συμβόλαια, σκοτίστηκα ας τον κυνηγήσουν τα αφεντικά του και ήρθε εδώ που τον πήρατε εσείς τώρα να μας κάνει την κάθαρση. Δεν θα το παίξει ηρωική καθαρίστρια ο κ. Ρουμελιώτης. Ηρωική καθαρίστρια με γάντι που μας καθαρίζει ο κ. Ρουμελιώτης δεν θα το παίξει", απάντησε η Λιάνα Κανέλλη.

"Όταν λέει κάτι, τον κατάλογο, αποδείξεις, δεν μπορεί να ρίχνονται στον ανεμιστήρα και να πιάνει λάσπη όλους", ανέφερε από τη μεριά του ο Δ. Τσιόρδας του Ποταμιού.

"Κ. πρόεδρε της Βουλής, εσείς που ενδελεχώς πάντα επιμένετε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, περιμένω να τον ξαναφωνάξετε τον κ. Ρουμελιώτη και να τον έχετε εκεί απέναντι 2-3 ώρες στην Επιτροπή της Βουλής", τόνισε στην ίδια εκπομπή ο Ν. Κακλαμάνης της ΝΔ.

"Ζητώ από το ΔΝΤ να δώσει τα ονόματα γιατί δεν μπορεί όλοι να μπαίνουν στον ίδιο τον κουβά είτε του ανεμιστήρα της λάσπης είτε των εικασιών", είπε παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά ο υφυπουργός Επικρατείας και δημοσιογράφος, Τέρενς Κουίκ.

Δηλώσεις Ρουμελιώτη στο MEGΑ Μιλώντας στο MEGA και στον Ιάσωνα Πιπίνη ο κ. Ρουμελιώτης στρογγύλεψε τη θέση του αλλά δεν έδωσε ούτε περαιτέρω στοιχεία, ούτε ονόματα.

"Δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν μπορούσα να το πω γιατί δεν συμμετείχα σε αυτά τα σεμινάρια, δεν γνωρίζω πως οργανώνονται και τι λέγονται σε αυτά τα σεμινάρια", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν είναι πιθανό να υπήρχε κάποια οικονομική συναλλαγή απάντησε ότι "είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί στον βαθμό που το ΔΝΤ λειτουργεί με διαφάνεια και σίγουρα θα είχε υποπέσει στην αντίληψη των μελών του ΔΣ αν υπόκρυπταν τα σεμινάρια αυτά και οι εκδηλώσεις αυτές του Ταμείου ένα είδος συναλλαγής" ενώ σχετικά με τους δημοσιογράφους του MEGA ονόματα των οποίων γράφτηκαν στο διαδίκτυο είπε ότι "ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο, ουδέποτε συνάντησα τον κ. Καμπουράκη και τον κ. Οικονομέα στην Ουάσινγκτον".

Σχετικά με το εάν θεωρεί πως υπάρχει κάτι μεμπτό στη διαδικασία απάντησε ότι "είναι η σύνηθης πρακτική του ΔΝΤ να καλεί δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. Τώρα αν η πολιτική αυτή είναι σωστή ή όχι δεν το γνωρίζω" ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει λίστα με φιλικά προσκείμενους στο ΔΝΤ δημοσιογράφους είπε "δεν το γνωρίζω".

"Δεν θυμάμαι, πραγματικά δεν θυμάμαι καν ποιους συνάντησα στον δρόμο. Είναι 1-2 δημοσιογράφοι που ούτε καν θυμάμαι", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αιτιάσεις Ρουμελιώτη έχουν προκαλέσει την αντίδραση των δημοσιογραφικών ενώσεων και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ.
http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=34832638

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου