Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΚΕΤΘ Αυλώνα: στην Ίλη Αρμάτων τα καψόνια συνεχίζονται κανονικά-Ποιος αναλογίζεται τις οδυνηρές συνέπειες;

Περιμέναμε να δούμε αν θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου για μια θητεία για ανθρώπινο πρόσωπο, όπως διατυπώθηκαν όταν ο ίδιος επισκέφτηκε το ΚΕΤΘ Αυλώνα πρόσφατα.
Περιμέναμε να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από τη διοίκηση του Κέντρου, καθώς ο νέος διοικητής υποσχέθηκε ένα διαφορετικό στυλ διοίκησης από την απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη συμπεριφορά του Ταξίαρχου διοικητή που αντικατέστησε.
Όμως όλα αυτά μένουν κενό γράμμα καθώς συγκεκριμένα στελέχη εφαρμόζουν απαράδεκτες, προσβλητικές και παράνομες μεθόδους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανθυπασπιστής Πλ. ο οποίος όποτε εκτελεί καθήκοντα ΑΥΔΜ (Αξιωματικός Υπηρεσίας Διανυκτέρευσης Μονάδας)  επιβάλλει το δικό του προσωπικό πρόγραμμα, που καμιά σχέση δεν έχει με τις διαταγές και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Καταρχήν, έχει ταυτίσει το εγερτήριο με την Αναφορά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους αλλά και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις "να πέσει καμπάνα" σε όποιον αργήσει στην Αναφορά.
Επίσης, το προσωπικό του ρολόι έχει κολλήσει στην εποχή της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Βασικό στοιχείο της καθημερινότητας του είναι το καψόνι και μάλιστα το ομαδικό καψόνι, μετατρέποντας το όποιο ατομικό παράπτωμα -όπως ο ίδιος, πάντα, θεωρήσει ότι έκανε φαντάρος κόντρα στην λογική και στην αντίθετη γνώμη των υπολοίπων- σε συλλογικό παράπτωμα που επιφέρει συλλογική ποινή.
Αλήθεια, ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα μπορεί να μας πει που το προβλέπει αυτό ο Στρατιωτικός Κανονισμός.
Που επίσης προβλέπει την ποινή που επέβαλλε ο Ανθυπασπιστής Πλ. στο σύνολο των φαντάρων –να τρέξουν δηλαδή τέσσερις (4) φορές την «πισίνα», το προαύλιο των ΥΕΑ,  γιατί κάποιος φαντάρος δεν άκουσε το όνομα του στην Αναφορά (το Σαββατοκύριακο);
Αλήθεια, ο Ταξίαρχος έχει αναλογιστεί που οδηγεί το κλίμα αδικίας και η παράνομη συμπεριφορά των στελεχών;
Ανέχεται ή αλλιώς αποδέχεται ο διοικητής του ΚΕΤΘ φαντάροι να εξωθούνται στο να ζητούν Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, ελάχιστους μήνες πριν την απόλυση τους.
Καταλαβαίνει ο διοικητής πόσο κοντά βρίσκεται η μονάδα και το προσωπικό από το να ζήσουμε οδυνηρές καταστάσεις.
Γιατί γνωρίζουμε όλο το εύρος της θρασυδειλίας των συγκεκριμένων στελεχών, που μετά τα όσα έπραξαν και αναλογιζόμενοι τις συνέπειες, αφενός απέτρεψαν τις αιτήσεις αναβολών, αφετέρου τους έλουσε κρύος ιδρώτας μην τυχών και συμβεί το μοιραίο.
Τέλος, επειδή για εμάς η σωματική ακεραιότητα, η ψυχική υγεία και η ζωή των φαντάρων είναι το πρώτιστο μέλημα μας καλούμε τον Ταξίαρχο Διοικητή του ΚΕΤΘ Αυλώνα και το ΓΕΣ να πράξουν άμεσα ότι προβλέπεται.

Αυτή η συμπεριφορά των στελεχών, αλλά κυρίως καμιά απώλεια φαντάρου δεν είναι Ανεκτή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

2 σχόλια:

  1. Πότε δίνουμε εξετάσεις στην <>αρμάτων??Μάθετε πρώτα να το γράφετε σωστά τσουτσέκια του Σπάρτακου και μετά λασπολογήστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή την απάντηση έδωσες στον Ταξίαρχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή