Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

H ΜΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ: ΤΟ ΚΚΕ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Όπως είχε προαναγγείλει ο Π.Καμμένος στην πρόσφατη συνέντευξη του στο onalert.gr η ΜΟΜΑ ενεργοποιείται. Kλιμάκιο εργασίας του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (ΕΤΜΧ) το οποίο περιλαμβάνει 11 Μηχανήματα και 8 Οχήματα – Ειδικά Οχήματα ΜΧ, μεταφέρθηκε με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Ικαρία. Το Κλιμάκιο θα εργασθεί για την αποκατάσταση – βελτίωση του οδικού δικτύου Καρκιναγρίου – Μαγγανίτη στο πλαίσιο λειτουργίας της  Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι στη Διακλαδική Διοίκηση θα υπάγονται δύο Μονάδες:
η 1η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού “Η Κυρά της Ρω”, με επιχειρησιακό τίτλο 1η ΜΟΚΕ και έδρα την Αθήνα.
η 2η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού “Η Κυρά των Μαρασίων”, με επιχειρησιακό τίτλο 2η ΜΟΚΕ και έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η ΔΙΔΕΡΓΩΝ είναι διακλαδική, διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και διαθέτει δικό της προϋπολογισμό, ανεξάρτητο από αυτόν των Γενικών Επιτελείων.
Πρέπει όμως να επισημάνουμε το εξής: από τα 21 έργα που έχουν αποφασιστεί το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να αρχίσει από την Ικαρία, γνωστό σε όλους ως «κόκκινο νησί».
Με αυτό τον τρόπο οι ΑΝΕΛ, κόμμα με ακραίες  εθνικιστικές και μιλιταριστικές αντιλήψεις, θέλουν νε καμουφλάρουν το κορπορατίστικο πρόγραμμα τους που μεθοδικά δρομολογούν. Παρά τις όποιες αντιδράσεις του ΚΚΕ –για το ρόλο της ΜΟΜΑ και το αντίκτυπο της στο σύνολο της εργατικής τάξης και της νεολαίας- ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να προπαγανδίσει ότι τα σχέδια του να προβάλλει τον Στρατό ως Σωτήρα-Αποκούμπι της κοινωνίας και Εγγυητή της «εθνικής ανάκαμψης» χαίρουν της στήριξης και της Αριστεράς, κυβερνητικής και αντιπολιτευόμενης.
Εμείς θυμίζουμε τι σημαίνει ΜΟΜΑ στην σημερινή εποχή, που ήδη δρομολογείται από αυτήν η οικοδόμηση συγκροτήματος κατοικιών στη Μαλακάσα για τους στρατιωτικούς.
ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΟΒΑ
Το πρώτο ζήτημα που έφερε στο προσκήνιο η νέα πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορά τους φαντάρους είναι η επανασύσταση της ΜΟΜΑ. Την οποία θυμήθηκαν να ανασυγκροτήσουν με αφορμή την πλημμύρα του Έβρου! Μάλιστα, η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση παρουσιάστηκε ως χαστούκι στους εργολάβους-κατασκευαστές, οι οποίοι είχαν πιέσει τα μέγιστα για να πετύχουν τελικά το κλείσιμο της ΜΟΜΑ, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.  Σε αυτή την προπαγανδιστική τους προσπάθεια βοήθησε τα μέγιστα και το «ΠΟΤΑΜΙ», κόμμα φίλα προσκείμενο  στους εργολάβους και τους καναλάρχες- καθώς σε ανακοίνωση του άσκησε δριμεία κριτική στην συγκεκριμένη απόφαση του ΥΠΕΘΑ.
Το κλείσιμο όμως της ΜΟΜΑ επιβάλλει μεταξύ άλλων η Ε.Ε., που προωθεί την ιδιωτικοποίηση όλων των κερδοφόρων τομέων κράτους-δήμων.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πραγμάτωση των τεχνικών έργων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των εργολάβων. Πρόκειται για βασική αντιλαϊκή-αντεργατική ρύθμιση καθώς όλοι γνωρίζουν τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας που επικρατούν στο χώρο των κατασκευών. Ο Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος έκανε γρήγορα μια περίτεχνη κωλοτούμπα. Δεσμεύτηκε ότι ο Στρατός με τη ΜΟΜΑ, δε θα παραγκωνίσει τους εργολάβους, αλλά θα αναλάβει την εκτέλεση διαφόρων έργων σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» και στην άγονη γραμμή, καλύπτοντας το κενό του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων.
Εξάλλου, η ΕΕ δεν επιτρέπει τη δραστηριοποίηση κρατικών φορέων όταν υπάρχουν εργοληπτικές εταιρείες για λόγους ανταγωνισμού και αυτό ίσως τελικά περιορίσει τον ρόλο της νέας ΜΟΜΑ. Ο υπουργός ωστόσο δίνει την δική του απάντηση σχετικά με τις συμβάσεις των μεγάλων τεχνικών έργων, «Θα σεβαστούμε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όπου μπορούμε να επέμβουμε, θα το κάνουμε. Εγώ δεν είμαι υπουργός κανενός εργολάβου», αναφέρει ο κ. Καμμένος. Ντουφεκιές στον αέρα, με άσφαιρα σκάγια από το Πάνο Καμμένο!
Αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη των μονάδων αυτών και τα μηχανήματα (εκσκαφείς, μπουλντόζες, γερανούς, φορτηγά, οδοστρωτήρες, γκρέιντερ) που πρέπει να βρεθούν ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες της ΜΟΜΑ, τα περισσότερα θα προέρχονται από τον ΟΔΔΥ, από ιδιώτες, από εργολάβους αλλά και από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος είχε επικοινωνία με τις ΗΠΑ προκειμένου να διαθέσουν δομικά και άλλα μηχανήματα που βρίσκονται ανενεργά στο Ιράκ αλλά και με τον Ρώσο ομόλογο του για αντίστοιχες προσφορές. Επίσης, έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες μηχανήματα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Δηλαδή και πάλι ο Π.Καμμένος έπιασε κορόιδο τους Αμερικάνους. Θα τους βουτήξει τα μεταχειρισμένα μηχανήματα που δεν είχαν τι να τα κάνουν, θα τους γλυτώσει το κόστος αποθήκευσης και θα εντείνει τον αντιμπεριαλιστικό αγώνα, αγοράζοντας ανταλλακτικά από τις αμερικανικές εταιρείες. Τέτοιο δόλιο σχέδιο υπονόμευσης της αμερικανικής αυτοκρατορίας δεν είχε σκεφτεί κανείς. Μόνο ο Π.Καμμένος.
Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Όσο για το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτούν τέτοια έργα, στο υπουργείο φαίνεται ότι έχουν καταλήξει η νέα ΜΟΜΑ να επανδρωθεί με όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους: αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, οικονομολόγους, ενώ γίνονται σκέψεις, «εκμεταλλευόμενοι» το φάσμα της ανεργίας που θα αντιμετωπίσουν μετά τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να τους προτείνουν παράταση της θητείας τους με το δέλεαρ της πιστοποίησης, της βεβαίωσης δηλαδή προϋπηρεσίας. Χαμάλης δηλαδή του Π.Καμμένου, αλλά με πιστοποίηση!
Αυτό που δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Καμμένος είναι ότι «δεν προβλέπεται να γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού στη νέα ΜΟΜΑ»! Τέτοια κυνική ομολογία ούτε οι Σαμαράς-Βενιζέλος δε θα μπορούσαν να κάνουν. Αλλά η εθνικιστική έξαρση του Π.Καμμένου τον παρασύρει και αποκαλύπτει με τον πλέον ωμό τρόπο ότι βασική προϋπόθεση των μεγαλεπήβολων σχεδίων του είναι  η εκμετάλλευση της δωρεάν εργασίας των φαντάρων, μάλιστα νέων με υψηλή εκπαιδευτική και εργασιακή εξειδίκευση.
Αυτά είπαν αρχικά. Ακολούθησε νέα κωλοτούμπα: «“Παράταση θητείας” με επαγγελματική έμμισθη σχέση με τις “κάτι σαν ΜΟΜΑ” που θα αρχίσουν να λειτουργούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην πρωϊνή εκπομπή του Mega. Όσοι έχουν τα προσόντα και το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν για τουλάχιστον δύο χρόνια και να πληρώνονται με το μισθό του υπαξιωματικού. “Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε παιδιά που είναι χειριστές μηχανημάτων και θέλουν να δουλέψουν”, είπε ο Πάνος Καμμένος».
Δηλαδή, Μισθοφόροι Απασχολήσιμοι για 2 χρόνια στη ΜΟΜΑ και μετά ανεργία. Το πελατειακό κράτος εκσυγχρονίζεται και ενσωματώνει νέες μορφές μαύρης εργασίας στον Στρατό, από μια κυβέρνηση  που δηλώνει ότι επιθυμεί να την καταπολεμήσει θεσπίζοντας συμβάσεις εργασίας και βασικό μισθό.
Διαφημίζουν ότι θα δίνουν 800 ευρώ, χωρίς να αναφέρουν καθόλου το ζήτημα της ασφάλειας! Δηλαδή το ΤΣΜΕΔΕ που γδέρνει τους ασφαλισμένους του, ποιος θα το πληρώσει; Μα φυσικά ο Φαντάρος!!!  Ο Θεσμός που θα αξιοποιηθεί από το ΥΠΕΘΑ είναι αυτός των ΟΒΑ, που καλύπτονται με ΙΚΑ. Οι μηχανικοί-αρχιτέκτονες κλπ. θα πρέπει να διασφαλίσουν και την ασφάλιση τους σε περίπτωση ατυχήματος και την κάλυψη του Επαγγελματικού τους Ασφαλιστικού Ταμείου! Από τα 800 ευρώ που διαφημίζουν «ως καθαρά», θα αφαιρούνται οι κρατήσεις του ΤΣΜΕΔΕ! 
Αυτή είναι η "εθνική ανάπτυξη" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: όπως και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στέλνουν τους νέους στον στρατό για να τους δουλεύουν τσάμπα, φορτώνοντας τους και το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης.  Ο Π.Καμμένος συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων, και ιδιαίτερα των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, μετατρέποντας την περίοδο της υποχρεωτικής στράτευσης σε περίοδο άγριας εργασιακής μας εκμετάλλευσης.
Μας ντύνουν λοιπόν υποχρεωτικά στα χακί για να μετατραπούμε σε κρέας στα κανόνια τους και για να εκμεταλλεύονται τη Μαύρη, Απλήρωτη Εργασία μας. Να καθαρίζουμε τις παραλίες. Να μαζεύουμε σκουπίδια στους δήμους. Να ανοίγουμε δρόμους που πλημμύρισαν ή έκλεισαν από τα χιόνια. Να σβήνουμε φωτιές ή να αναλαμβάνουμε την πυρασφάλεια. Να κάνουμε τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις  των αξιωματικών και στις Λέσχες τους. Να καλύπτουμε θέσεις φαρμακοποιών-γιατρών στα νησιά της άγονης γραμμής.
Με αυτό τον τρόπο όμως οι φαντάροι καλύπτουν θέσεις εργασίας, συχνά μάλιστα εξειδικευμένης εργασίας. Αντί λοιπόν να γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο, τρέχουν οι χαμάληδες στρατιώτες.
Έτσι όμως θα καταπολεμηθεί η ανεργία; Ή αντίθετα με τη δική μας απλήρωτη εργασία εξοικονομούνται χρήματα για πολεμικές δαπάνες; Μήπως δημιουργείτε ένα ακόμη πεδίο δράσης του πελατειακού κράτους και ψηφοθηρίας των ανέργων που θα προσδοκούν από τον Στρατό μια ευκαιριακή εργασία;
Αυτή είναι όμως η αστική πολιτική, αυτή είναι η ταξική ουσία των Μνημονίων, όπως και τα να ονομάσεις.
Και έχουν πάντα τα ίδια θύματα: τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία.
Εμείς απαιτούμε Σταθερή-Αξιοπρεπή Εργασία για όλους. Καμιά Ιδιωτικοποίηση. Όχι στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com 

5 σχόλια:

  1. Εεεεεεε !!! Δημοκράτες ! Πού είναι τα ... Σχόλια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε αφηστε τα ψεμματα το ΚΚΕ ποτε δεν προκειται να αφησει ιμπεριαλιστες να κανουν ασκησεις....ο δημος ικαριας και ο λαος της θα το αρνηθει...παρτε το χαμπαρι το ΚΚΕ δεν ειναι σαν τα μουτρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ, κάνε μια χάρη στο εαυτό σου και ξαναδιάβασε το κείμενο, πριν πεις το ποίημα σου.

      Διαγραφή
  3. Ο τίτλος είναι επίτηδες γραμμένος έτσι και είναι ντροπή για το δίκτυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή