Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Suddeutsche Zeitung: Πρόταση ήττας της κυβέρνησης

Suddeutsche Zeitung
Πρόταση ήττας των Ελλήνων στο δημοψήφισμα και υπερίσχυσης του «Ναι»θεωρεί η γερμανική εφημερίδα την πρόταση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης σήμερα.

Στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες σήμερα Τρίτη γράφει η εφημερίδα «ο Τσακαλώτος πηγαίνει με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung με διαπραγματευτική πρόταση η οποία δεν διαφέρει σημαντικά από το σχέδιο μεταρρύθμισης, το απέρριψε την Κυριακή σε δημοψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων» –http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/griechenland-das-sind-die-neuen-vorschlaege-aus-athen-1.2554715

Με ελάχιστες αντιρρήσεις, όπως το ΦΠΑ 13% στα νησιά και η μη περικοπή του ΕΚΑΣ, τουλάχιστον άμεσα, η υπόλοιπη διαπραγματευτική πρόταση βασίζεται στο «πακέτο Γιουνγκέρ» το οποίο στην ουσία του απέρριψε ο λαός με το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Παράλληλα οι φήμες περί Grexit πολλαπλασιάζονται και οπωσδήποτε μέρος τους αποτελεί στρατηγική διαχείρισης μιας μετα βεβαιότητας κακής και επώδυνης συμφωνίας.
Οι «εταίροι» της κυβέρνησης εδώ μπορεί να χαίρονται αφού από ηττημένοι και απαξιωμένοι κατάφεραν να μετεξελιχθούν σε συμμάχους της κυβέρνησης ανατρέποντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ούτε λίγο ούτε πολύ να επιβραβευτούν από τα τεκταινόμενα για τη στάση τους.
Το 61.5% όμως περιμένει επιστροφή της κυβερνητικής ομάδας με συμφωνία χωρίς μνημόνιο και λιτότητα, πράγμα αδύνατο όπως έχει αποδειχθεί πέντε μήνες τώρα και με βάση όλες τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής.
Τι μέλει γενέσθαι; Ο κόσμος που αγωνίστηκε και πανηγύρισε τη νίκη του μνημονιακού στρατόπεδου θα καλωσορίσει νέα μνημόνια και λιτότητα; Θα υποδεχτεί τους Θριαμβευτές Νεοδημοκράτες, Ποταμίσιους και Πασόκους στην επιστροφή τους και μια κυβέρνηση που ενδεχομένως θα αποδειχτεί ότι τον εξαπάτησε, με άνθη; Αμφιβάλλουμε και δεν υπερβάλλουμε. Οψόμεθα.http://www.inred.gr/suddeutsche-zeitung-protasi-httas-ths-kivernisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου