Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Συμφωνία μαμούθ! Η Lockheed Martin εξαγοράζει τη Sikorsky

Συγχώνευση που φέρνει τα πάνω - κάτω στην αμυντική αγορά των ΗΠΑ, αποτελεί η εξαγορά της πολύ γνωστής εταιρίας κατασκευής ελικοπτέρων Sikorsky Aircraft, από τον αεροναυπηγικό κολοσσό των ΗΠΑ Lockheed Martin.
Η εξαγορά μαμούθ της Sikorsky από την θυγατρική United Technologies Corp είναι ύψους $ 9 δις με την Lockheed Martin να κληροδοτεί την παραγωγή τόσο στρατιωτικών όσο και επιβατικών ελικοπτέρων με γνωστότερο το ευρέως διαδεδομένο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο MH-60 Seahawk και την γνωστή  έκδοση τακτικού μεταγωγικού UH-60L Blackhawk για χερσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μόλις οριστικοποιηθεί η μεταβίβαση μετοχών στις αρχές του 2016, η Sikorsky θα ανήκει πλέον και επίσημα στο τμήμα Mission Systems and Training (MST) της Lockheed Martin που ήδη συνεργάζεται με την Sikorsky σε αρκετά προγράμματα με κυριότερο το πρόγραμμα των MH-60R/S Seahawk, το πρόγραμμα των προεδρικών ελικοπτέρων VH-92 Presidential Helicopter και το νέο τύπο ελικόπτερου CSAR (Combat Rescue Helicopter).
Η συγχώνευση θα διευρύνει περεταίρω την επιχειρηματική δραστηριότητα της Lockheed Martin στον τομέα παραγωγής ελικοπτέρων και υποστήριξης τους για πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η εταιρία Textron,( θυγατρική της Bell Helicopters),  υπέβαλε και αυτή προσφορά για την εξαγορά της Sikorsky, αλλά τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Σε περίπτωση που η Bell Textron αποκτούσε τη Sikorsky, θα ήταν πλέον ο νέος κατασκευαστής των Black Hawk και Seahawk συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε με την κατασκευή των Huey και V-22 Osprey.

Τελικά η Lockheed Martin θα κατασκευάζει τους δύο τύπους που θα προστεθούν στην ήδη ευρεία γκάμα μαχητικών, μεταγωγικών και αεροσκαφών ΑΦΝΣ (όπως τα F-35 Joint Strike Fighter, F-16 Fighting Falcon, KC-130 Super Hercules, P-3C Orion κ.α) εδραιώνοντας την κυριαρχία της και στον τομέα των ελικοπτέρων!http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου