Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Βίαιη Καταστρατήγηση των Συνταγματικών Ελευθεριών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων-ΚΕΕΔ

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του ΓΕΣ και της διοίκησης του ΚΕΕΔ μετά τις καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί και τη βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε την τηλεφωνική επικοινωνία του Ταγματάρχη Μηλ., που εκπροσωπώντας τη διοίκηση της μονάδας, αντί να ελέγξει την ορθότητα των καταγγελιών και να συμβάλλει ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα, επιχείρησε να ελέγξει την ελληνικότητα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Εμείς τονίσαμε ότι η ελληνικότητα δε μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο συγκάλυψης και διαιώνισης των αυθαιρεσιών-παρανομιών, διακόπτοντας την τηλεφωνική συνομιλία καθώς δεν πρόκειται να συμβάλλουμε στη νομιμοποίηση τέτοιου είδους καταδικαστέων από όλους, προσεγγίσεων.
Στην συνέχεια επικοινώνησε μαζί μας ο διοικητής της μονάδας που κράτησε αποστάσεις από την στάση του υφισταμένου του Ταγματάρχη, αρνήθηκε τα όσα καταγγέλλονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΕΔ σύμφωνα με την καταγγελία των φαντάρεων, τόνισε την προσπάθεια της διοίκησης για την διαφύλαξη της υγιεινής-καθαριότητας, παραδέχτηκε και ανέλαβε την ευθύνη της διαταγής λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα εμπρησμού του ΚΕΕΔ. Όπως είπε χαρακτηριστικά το περιστατικό αφορούσε αστειότητα μεταξύ φαντάρων που λόγω των καιρικών συνθηκών έδειξε αρχικά ότι μπορεί να επεκταθεί καταστροφικά, για αυτό και ο προταίτιος ζήτησε τη βοήθεια των συναδέλφων του ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η εκδήλωση της φωτιάς. Η οποία κατασβέστηκε έγκαιρα. Η έρευνα που διεξήχθη περιελάμβανε την παράνομη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από 40 φαντάρους που ήταν κοντά ή ελεύθεροι υπηρεσιών, με διαταγή του διοικητή και θεωρήθηκε επιτυχής από τον ίδιο, καθώς ο φαντάρος παραδέχτηκε την ενοχή του!     
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
1.       Η υποχρεωτική συλλογή αποτυπωμάτων από στρατευμένους με σκοπό την διαλεύκανση ποινικού αδικήματος, παραβαίνει σωρεία αστικών και ποινικών διατάξεων Νόμου, αντίκειται δε στις βασικές αρχές του Συντάγματος, τις σχετικές με την προστασία των δικαιωμάτων του ατόμου. 
Η ισχύς των διατάξεων που προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα, δεν αναστέλλονται κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. 
Ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, αποτελεί βασική αρχή του Συντάγματος.
Έτσι, εν προκειμένω, ο αξιωματικός που έδωσε την διαταγή αυτή και οι υφιστάμενοί του που την εκτέλεσαν, παραβίασαν τα άρθρα 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, περί προστασίας της προσωπικότητας των στρατευμένων. 
Επιπλέον, ασκώντας εξουσία που δεν τους έχει ανατεθεί από το Νόμο - δρώντας δηλ. κατά κατάχρηση της εξουσίας τους - προέβησαν σε παράνομη προανακριτιή πράξη, χωρίς την παραγγελία του Στρατιωτικού Εισαγγελέα που είναι ο μόνος αρμόδιος να διατάσει τις αρμόζουσες κάθε φορά προανακριτικές πράξεις για τη διακρίβωση των αδικημάτων και των δραστών αυτών.  Ασκώντας δε αυτές (τις παράνομες προανακριτικές πράξεις) παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας των στρατευμένων και έπληξαν την τιμή και την υπόληψή τους, διαπράττοντας εναντίον τους, το αδίκημα της δυσφήμισης (άρθρο 361 Π.Κ)
Περαιτέρω, οι ανωτέρω αξιωματικοί, παρανόμως συνέλλεξαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των στρατευμένων, παραβιάζοντας σωρεία διατάξεων του ν. 2472/1997.
Τέλος, το σύνολο της συμπεριφοράς τους και επιπρόσθετα των ανωτέρω, αποτελεί και αστική προσβολή της προσωπικότητας των στρατευμένων, αφού εκδήλωσαν ονειδισμό και αμφισβήτηση της εντιμότητάς τους καθιστώντας τους υπόπτους τέλεσης ποινικού αδικήματος, και γι' αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 57 & 914 Α.Κ., οι παθόντες στρατευμένοι δικαιούνται να υποβάλουν αγωγές με αξίωση αποζημίωσης. 
2.       Όσον αφορά τη διάψευση των καταγγελιών από το διοικητή οι συνάδελφοι απαντούν «και το δικό μας σώμα είναι γεμάτο από τσιμπήματα κοριών. Θα το φέραμε βάρος στην συνείδηση μας αν δεν κάναμε τίποτε για να βελτιωθεί η κατάσταση στο ΚΕΕΔ και στην συνέχεια μαθαίναμε ότι στην επόμενη Σειρά Κατάταξης παρουσιάστηκε περιστατικό μηνιγγίτιδας, ξανά στο ΚΕΕΔ.
3.       Εμείς περιμένουμε οι δεσμεύσεις του διοικητή του ΚΕΕΔ να γίνουν πράξη. Σε συνδυασμό με την υπόσχεση του για τη διερεύνηση των καταγγελιών για καψόνια και εξευτελισμό των συναδέλφων από συγκεκριμένα στελέχη.
Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι μόνο αγωνιζόμενοι, αποφασιστικά και συλλογικά, μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
Καλή συνέχεια. Καλή και αγωνιστική θητεία.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Ο διοικητής του ΚΕΕΔ κάθετε και μιλάει μαζί σας στο τηλέφωνο..? Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή..Αντί να δώσει έμφαση στην εκπαίδευση των στρατιωτών, να δημιουργήσει ενα σοβαρό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συνάμα να το υλοποιήσει, (τρέξιμο, πορείες, διέλευση στίβου εμποδίων, βολές με το φορητό οπλισμό, τακτικές μάχης, κτλ) κάθεται και ομιλεί με άσχετους και θεσμικά μη αρμόδιους...Η μείωση της στρατιωτικής θητείας στο 9μηνο είχε ως αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος για την μετάδοση γνώσεων και την αφομοίωση των τακτικών-τεχνικών που έχουν να κάνουν το αντικείμενο των ειδικών δυνάμεων (Εγω ήμουν από τις τελευταίες σειρές που πρόλαβα το 12μηνο).
    Πρέπει λοιπόν να πυκνώσει ο χρόνος στο εκπαιδευτικό κομμάτι και να μην γινεται με άσχετα θέματα! Είναι επιλογή του στρατιώτη να επιλέξει να υπηρέτησει σε μονάδες ειδικών δυνάμεων! Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί υπογράφει ένα χαρτάκι και σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται σε μια μονάδα πεζικου, μηχανικού, κτλ.. Επίσης τα στελέχη του ΚΕΕΔ κάτι τέτοιους λιγοψυχους πρέπει να τους κόβετε. Με τέτοιους στρατιώτες θΑ στελεχωσετε τις μονάδες καταδρομών, αλεξιπτωτιστων και πεζοναυτών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θέλεις να μας πεις τώρα ότι εσύ μέσα σε 12 μήνες έγινες ΣΤΡΑΤΕΓΚΟ στις Ειδικές Δυνάμεις.
    Κακομοίρη Ταγματάρχη, σε "δίνει" η ακραία ιδεολογία σου και οι απάνθρωπες εμμονές σου. Μπες στην τρύπα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω σε ποιον ταγματάρχη αναφέρεσαι,
    εγώ πολίτης είμαι πλέον. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το 9μηνο πλέον δεν επαρκεί για να γίνει μια σωστή εκπαίδευση των εφεδρων στρατιωτών (όχι ότι το 12 ήταν αρκετό, αλλά ο γινοταν μια πιο σοβαρή προσπάθεια). Επίσης το 9 μηνο δημιούργησε πολλαπλά πρόβλημα στην επάνδρωση των μονάδων. Για τους ανώτερο λόγους (που δεν είναι οι μοναδικοί) πρέπει το ΓΕΣ να εξετάσει το ενδεχόμενο της μετατροπή των μονάδων ειδικών δυνάμεων σε πλήρως επαγγελματικες ή σε ένα ποσοστό 70%-30%
    έτσι ώστε να υπάρχει και η δυνατότητα για εφεδρους να υπηρετησουν σε τέτοιες μονάδες! Θα πρέπει να καταλάβει η ηγεσία των ειδικών δυνάμεων ότι το επιχείρησιακο επίπεδο των μονάδων της φθίνει γεωμετρικά..Δεν το βλέπουν? Τι κάνουν εκεί πέρα? Κοιμούνται? Έτσι όπως το πάνε θα γίνουν οι μονάδες τους απλές μονάδες πεζικου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι πεις "τρελό αγορι"... Χαχαχααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταξιαρχο να με κάνεις. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή