Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Λαμβάνουν ΜΙΖΑ και οι Ρώσοι Στρατοκράτες;

Ο πρώην αρχηγός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Βλαντιμίρ Τσίρκιν, καταδικάστηκε από ρωσικό στρατοδικείο σε πενταετή φυλάκιση, έχοντας διαπράξει το αδίκημα της δωροληψίας. (atlanticsentinel.com)
Στρατοδικείο της Μόσχας καταδίκασε την Παρασκευής τον πρώην Αρχηγό του Στρατού Ξηράς Βλαντιμίρ Τσίρκιν σε πενταετή φυλάκιση για την λήψη δωροδοκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Ο Τσίρκιν, έτων 59, ήταν ένας παρασημοφορημένος αξιωματικός ο οποίος υπηρέτησε ως αρχηγός του στρατού ξηράς από τον Απρίλιο του 2012 πριν αποπεμφθεί στα τέλη του 2013 όταν κατηγορήθηκε για το αδίκημα της δωροληψίας.
Είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Ρωσικού Στρατού που έχουν καταδικαστεί για το έγκλημα της διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το 2008 έλαβε «μίζα» 450000 ρουβλιών (εκείνη τη στιγμή ήταν περίπου 20000$) από έναν αξιωματικό ο οποίος ζήτησε βοήθεια για την απόκτηση διαμερίσματος από το υπουργείο Άμυνας.

Ο αξιωματικός πλήρωσε την «μίζα» αλλά όταν προσπάθησε να μετακομίσει διαπίστωσε πως στο διαμέρισμα κατοικούσε ήδη μια άλλη οικογένεια, και απευθύνθηκε στους εισαγγελείς.

Το στρατοδικείο έκρινε τον Τσίρκιν ένοχο και τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση σε απομόνωση, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ο εκπρόσωπος του στρατοδικείου της Μοσχας, Σερκέι Μιτσιουκ, προσθέτοντας ότι ο Στρατηγός προφυλακίστηκε και καθαιρεθεί από το αξίωμα του.

Ο Τσίρκιν ήταν ένας αξιωματικός καριέρας ο οποίος ήταν αρχηγός κατά τον Ρωσικό πόλεμο της Τσετσενίας και τον Μάιο του 2013 είχε το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης της Ημέρας της Νίκης.

Νωρίτερα φέτος, ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση την πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας Γεβγένια Βασιλίεβα μετά από μια μακροχρόνια έρευνα για υπεξαίρεση εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοφ με τον Σεργκεί Σοίγκου και την φυλάκιση της ερωμένης του.limitofadvance.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου