Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Συνταξιοδοτικό: Γιατί τη γλίτωσαν οι αστυνομικοί και γιατί "έχασαν" οι στρατιωτικοί!

Την εποχή των Μνημονίων οι Στρατιωτικοί Υποβαθμίζονται και Οδηγούνται στην ΑΝΕΡΓΙΑ!
Το `έλα να δεις` με τον υπολογισμό συντάξεων στρατιωτικών! Ζητούνται διευκρινήσειςΣε αναρτήσεις ενημερωτικών σαιτ επισημαίνεται ότι οι Συνδικαλιστές Αστυνομικοί σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στρατιωτικούς κατάφεραν να μην θιγούν από τις νέες ολέθριες αντιδραστικές μνημονιακές αλλαγές στο Συνταξιοδοτικό. Για ακόμη μία φορά αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους στρατιωτικούς.
Τονίζεται λοιπόν ότι  «Μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διατυπώθηκε διαφορετικά, τελικά, η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους ενστόλους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δέχτηκε να διατηρήσει τις διατάξεις που είχαν διαμορφωθεί με το πρώτο μνημόνιο, το 2010 και σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη φράση για τους όρους συνταξιοδότησης των ενστόλων «στο 58ο έτος ηλικίας και 40 έτη ασφάλισης», επανέφερε το «60ο έτος ηλικίας ή 40 έτη ασφάλισης», που είχε θεσμοθετηθεί με το πρώτο μνημόνιο. Η νομοτεχνική βελτίωση που έγινε επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση, την οποία είχε επεξεργαστεί και προτείνει κατά κύριο λόγο ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιάννη Πανούση, Βασίλης Μαστρογιάννης, ως τμηματάρχης Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, και μέλος τριμελούς επιτροπής που είχε μελετήσει το συνταξιοδοτικό της Αστυνομίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Κατάφερε να ανατρέψει τις δυσμενείς για όλους προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, διατηρώντας στο ακέραιο τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».
Ας θέσουμε όμως ορισμένα ερωτήματα:
1.       Είναι πιο ικανοί οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους των Ενόπλων Δυνάμεων;
Πέρα από τον κατακερματισμό του χακί συνδικαλισμού, τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και την χειραγώγηση των κομμάτων εξουσίας, είναι παράλογο και ενέχει πολιτικό σχεδιασμό, η απόκρυψη του γεγονότος ότι το αστικό σύστημα εξουσίας δύσκολα ανέχεται οποιαδήποτε μορφή συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για αυτό υποτιμά, διαβάλλει συστηματικά τις Ενώσεις Στρατιωτικών, κυρίως παρασκηνιακά και μέσω καιροσκόπων παραγόντων αλλά και των ΜΜΕ.
2.       Γιατί οι υπουργοί ΠΡΟΠΟ Πανούσης και ΥΕΘΑ Καμμένος, ενώ ψηφίζουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα για το σύνολο των εργαζομένων, με το σύστημα δημοσίων σχέσεων τους παρουσιάζονται να υπερασπίζουν τους υφισταμένους τους;   
Καταρχήν είναι δεδομένο ότι υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, που ιδιαίτερα για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου θα είναι συντριπτικό, όπως για κάθε αντιμνημοναικό πολιτικό που «τα γύρισε» και ακολούθησε μια ακραία μνημονιακή πολιτική. Επιπροσθέτως και οι δύο ακολούθησαν μια πατερναλιστική πολιτική απέναντι στις δυνάμεις Καταστολής, που συχνά οι όποιες υποσχέσεις τους ποτέ δεν υλοποιήθηκαν (εφαρμογή απόφασης ΣτΕ).  Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ταξική και άδικη αστική πολιτική που ακολουθεί συνειδητά το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: την ίδια στιγμή που Πανούσης-Καμμένος εμφανίζονται να μάχονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ένστολων, η πρώτη εγκύκλιος την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Χαϊκάλης προβλέπει ότι στα 392,7 ευρώ καθορίζεται για φέτος, αντί των 486 ευρώ, το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015 και μετά με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος!
3.       Γιατί όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελικά αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τους Αστυνομικούς από τους Στρατιωτικούς, ακολουθώντας τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ (2010-2015);
Όλες αυτές οι κυβερνήσεις, ενώ συνεργάστηκαν με την ναζιστική Χρυσή Αυγή και συγκροτήθηκαν από ακροδεξιούς πολιτικούς (Σαμαράς-Καρατζαφέρης- Μπαλτάκο κλπ), προέταξαν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που για να υλοποιηθούν απαιτούσαν τη μνημονιακή πολιτική ώστε να προσχωρήσει η αναδιοργάνωση του ελληνικού αστικού κόσμου, να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και να χαραχθεί ο νέος δρόμος αστικής κερδοφορίας.  Ο νέος γύρος της ταξικής πάλης σφραγίστηκε από τη δουλοποίηση της εργατικής τάξης, την πλήρη εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, την αρπαγή των κόπων μιας ζωής, την προλεταριοποίηση-φτωχοποίηση τεράστιων τμημάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Για να γίνουν όλα αυτά και για να εφαρμοστεί το 3ο Αριστερό-Ακροδεξιό Μνημόνιο στηρίχθηκαν και στηρίζονται οι αστικές κυβερνήσεις στους Πραιτοριανούς των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ, αυτά τα φασιστικά ένστολα τάγματα εφόδου, τους Δικαστές και τα ΜΜΕ.  Και φυσικά ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός όχι μόνο έπρεπε ταυτόχρονα να εντείνει τον Πόλεμο κατά των Μεταναστών υπερασπίζοντας την Ευρώπη Φρούριο, αλλά επίσης εργαλειοποίησε το Μεταναστευτικό Ζήτημα, καλλιεργώντας την ανασφάλεια με τη δαιμονοποίηση των μεταναστών, επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό από τα ακραία κοινωνικά προβλήματα, τη χειραγώγηση με τον εθνικισμό και το ρατσισμό, ανοίγοντας το δρόμο στους ΝΑΖΙ, που εντάχθηκαν οργανικά ή συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής στις κρατικές εκστρατείες-πογκρόμ «Ξένιος Δίας»!    
Η θέση των Στρατιωτικών υποβαθμίστηκε –τους φώναζαν με τη θεωρία των μάχιμων/μη μάχιμων ότι δεν τους χρειάζονταν όλους και με τους ίδιους όρους- ενώ σημαντικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις και με ευρωπαϊκή σφραγίδα πρόκειται να τρέξουν το επόμενο διάστημα, προκαλώντας μια εντελώς νέα κατάσταση.  
Όλα αυτά πρέπει να τα έχουν οι Στρατιωτικοί κατά νου όταν διαβάζουν για τη μια αυτοκτονία συναδέλφου τους που διαδέχεται την άλλη.
Όταν θα τους διατάξουν να εκπαιδευτούν σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους και να στραφούν εναντίον του εχθρού εργαζόμενου λαού.
Οι Στρατιωτικοί πρέπει να κατανοήσουν τη διαφορά τους –οριακή- από τις Δυνάμεις Καταστολής.
Το μέλλον τους είναι η ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση, αλλά και η Ανεργία, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!
Πλέον γίνεται σαφές ότι ο ευρωπαϊκός και αστικός μονόδρομος δεν είναι για όλους. Πολύ περισσότερο αντιμετωπίζει την κοινωνική πλειοψηφία ως Αναλώσιμους.
Δεν μεταρρυθμίζεται, δεν αντιμετωπίζεται με όρους συντεχνιασμού.
Αντιμετωπίζεται αγωνιστικά, ενωτικά, αποφασιστικά, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.     
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου