Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και προσφύγων στην Κω

AP Photo/Yorgos Karahalis
Συντάκτης:  efsyn.gr
Συνεχίζεται η ένταση σήμερα στην Κω, την ώρα που περίπου χίλιοι πρόσφυγες περιμένουν να μεταφερθούν από τις πλατείες σε γήπεδο του νησιού μέχρι να δοθεί λύση.
Με προπηλακισμούς και τη χρήση πυροσβεστήρα αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τους πρόσφυγες ψεκάζοντάς τους.


AP Photo/Yorgos Karahalis

Ο δήμαρχος του νησιού, που μέχρι την περασμένη εβδομάδα σφύριζε αδιάφορα και με φρασεολογία στην πάλαι ποτέ γραμμή Σαμαρά, δήλωσε σήμερα ότι «υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει την κυβέρνηση λέγοντας ότι «είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη».


AP Photo/Yorgos Karahalis

Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει τη λέξη «παράνομοι», ο κύριος Κυρίτσης επιτίθεται στην κυβέρνηση καλώντας την να αναλάβει τις ευθύνες της και μιλώντας για ανάγκη μετακίνησης των προσφύγων άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από το νησί, να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου