Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ποιοι είναι οι «Τηρητές του Όρκου»; ΕΝΟΠΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Οπλισμένοι σαν αστακοί, φορώντας στολές παραλλαγής, αλεξίσφαιρα γιλέκα και φέροντας βαρύ οπλισμό (τουφέκια AR-15) και πιστόλια οι «Τηρητές του Όρκου» (Oath Keepers) βγήκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον του Μιζούρι, που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έπειτα από τα βίαια επεισόδια στην πόλη κατά την επέτειο του θανάτου ενός άοπλου μαύρου έφηβου, του Μάικλ Μπράουν, από τα πυρά ενός λευκού αστυνομικού.

Η εμφάνισή τους προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των διαδηλωτών, ενώ τον προβληματισμό της εξέφρασε και η αστυνομία καθώς θεωρεί ότι η παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα στο Φέργκιουσον. Οι τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι όλοι τους λευκοί, εμφανίσθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους του Φέργκιουσον, όπου οι διαδηλωτές, κυρίως αφροαμερικανοί, συμμετέχουν στην τριήμερη κοινωνική ανυπακοή και αμέσως έσπευσαν να δηλώσουν πως βρίσκονται στο πλευρό τους.
ferguson


Οι Τηρητές του Όρκου περιγράφουν τον εαυτό τους ως μια οργάνωση από πρώην και νυν άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας που στόχος τους είναι η προστασία του συντάγματος. Ωστόσο πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν τους Τηρητές του Όρκου ως μια αντικυβερνητική μιλιταριστική οργάνωση. Σύμφωνα με το Reuters οι ένοπλοι δήλωσαν πως στόχος τους είναι να προστατέψουν έναν δημοσιογράφο από τη συντηρητική ιστοσελίδα «Infowars.com». «Με την παρουσία τους εδώ αναδαυλίζεται η ήδη έκρυθμη κατάσταση» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σέιντ Λούις Τζον Μπέλμαρ και διευκρίνισε ότι εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο αν η συγκεκριμένη ομάδα έχει παραβιάσει κάποια νομοθεσία.
http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου