Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Παλαιστίνη: Νεκρός και ο πατέρας του βρέφους που κάηκε από Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη

Το θάνατο του Παλαιστίνιου Σαάντ Νταουαμπέχ, πατέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό την περασμένη εβδομάδα μέσα στο σπίτι του, όταν το πυρπόλησαν Ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη, επιβεβαίωσε η οικογένειά του.
Ο Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του στο ισραηλινό νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.
Θυμίζουμε ότι στις 30 Ιούλη, κάηκε ζωντανό ενώ κοιμόταν ένα βρέφος 18 μηνών, μετά από μια εμπρηστική επίθεση που έγινε τη νύχτα στο χωριό Ντούμα, κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.

Οι γονείς του, όπως και ο 4χρονος αδελφός του, βγήκαν από το σπίτι τους που τυλίχθηκε στις φλόγες με εγκαύματα στο 75% των κορμιών τους, όπως μετέδιδαν ανταποκριτές του BBC και του «Αλ Τζαζίρα» επικαλούμενοι αυτόπτες μάρτυρες.
Στους τοίχους του σπιτιού τους βρέθηκε γραμμένη η λέξη «εκδίκηση» στα εβραϊκά.
Συνολικά, δύο σπίτια έγιναν στόχος των εμπρηστών που πολλοί εικάζουν ότι ήταν κάτοικοι του γειτονικού καταυλισμού εποίκων, ενός από τους πολλούς που το ισραηλινό κράτος «φυτεύει» στα παλαιστινιακά εδάφη, επενδύοντας στο εθνικιστικό μίσος που σπέρνει καταρχήν η ίδια η πολιτική της και εντείνοντας την καταπίεση ενός λαού, γιατί αυτό απαιτεί η υπεράσπιση των συμφερόντων της ισραηλινής πλουτοκρατίας.http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου