Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΣΤΡΑΤΟΙ, ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στρατός στα σύνορα της Γερμανίας.

Στρατός στα σύνορα της Αυστρίας.
Στρατός στα σύνορα της Ουγγαρίας.
Για να εμποδιστεί 
το προσφυγικό ρεύμα, 
που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Αλλά, "το κεφάλαιο 
δεν έχει πατρίδα"!
Είναι ευπρόσδεκτοι 
και παρακαλετά 
οι ξένοι ...επενδυτές!
Κατασκευάζουμε δρόμους και λιμάνια, ή τους ξεπουλάμε τα δικά μας, για τη μεταφορά των προϊόντων τους και καταστρέφουμε τις εγχώριες παραγωγές, για να κυριαρχήσουν!
Χρειαζόμαστε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, για να καταλάβουμε τον καπιταλισμό!

Σχόλιο συναγωνίστριας στο διαδίκτυο….
Αφού η Μέρκελ φωτογραφήθηκε με ντεκόρ τους πρόσφυγες, η Γερμανία και το σύνολο της Ε.Ε. αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο.  Σε «φρούριο» μετατρέπει η Γερμανία τα σύνορά της με την Αυστρία μετά την απόφαση της να θέσει προσωρινά εκτός ισχύος τη συνθήκη Σέγκεν και να επαναφέρει τους ελέγχους λόγω της αυξημένης ροής των προσφύγων, κινητοποιώντας   «πολλές εκατοντάδες αστυνομικούς». «Κινητοποιούμε πολλές εκατοντάδες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι προετοιμάζεται για να εφαρμόσει αυτό το μέτρο «για μεγάλο διάστημα» ενώ ο Τόμας ντε Μεζιέρ έκανε λόγο για προσωρινή απόφαση.
Μια ακόμη κίνηση απόλυτου συμβολισμού ήρθε να αποδείξει την πραγματική ουσία της γερμανικής μεταναστευτικής πολιτικής: 21 συνολικά πρόσφυγες, που έχουν φτάσει στη χώρα θα φιλοξενηθούν, στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ. Η είδηση ήρθε στο φως μέσω δημοσιεύματος της βρετανικής Daily Mail, η οποία αποκάλυψε ότι οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους και βασανιστεί χιλιάδες κρατούμενοι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ουσιαστικά, το ευρωπαϊκό κεφάλαιο αποφασίζει να κρατήσει μέρος του τεράστιου προσφυγικού κύματος που προκάλεσαν η καπιταλιστική κρίση και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ως φθηνό εργατικό δυναμικό, πλήρως ελεγχόμενο, με ακραίους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αποκομμένο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζόμενους.  
Με βαθιά ικανοποίηση χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτορ Ορμπάν την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της, χαρακτηρίζοντάς τη «αναγκαία» λόγω της μαζικής εισροής προσφύγων στην ευρωπαϊκή ήπειρο. «Κατανοούμε απολύτως την απόφαση της Γερμανίας και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας» είπε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης σε δήλωση που έκανε στη γερμανική εφημερίδα Bild και πρόσθεσε «η απόφαση του Βερολίνου ήταν αναγκαία για να υπερασπιστεί τις αξίες της Γερμανίας και της Ευρώπης». Για να υποστηρίξει ο ίδιος τις συγκεκριμένες αξίες όχι μόνο παρέταξε τον Στρατό απέναντι στους πρόσφυγες αλλά με πλήθη κρατουμένων φυλακών που  δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς προωθεί την ολοκλήρωση ενός πελώριου φράκτη μήκους 175χλμ που σκοπό έχει να χωρίσει την Ουγγαρία από την Σερβία μέχρι τον Οκτώβριο. Περίπου 350 κρατούμενοι εργάζονται σε όλο το μήκος των συνόρων, υπό την παρακολούθηση 65 δεσμοφυλάκων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι κρατούμενοι πληρώνονται 117 δολάρια τον μήνα, εκτός ενός καθημερινού φόρου που πρέπει να πληρώσουν στην φυλακή. Επίσης, προχωρά στην ψήφιση ενός νέου νόμου που θα επιτρέπει πιο αυστηρές περιπολίες στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας.
Όλη αυτή η ενεργοποίηση των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας κατά των ασύμμετρων απειλών (βλέπε πρόσφυγες), με την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων, με τα τείχη του αίσχους, με την ασύλληπτη αστυνομική βαρβαρότητα και τη δράση της Ακροδεξιάς,  δεν σημαίνει μόνο ότι τα ευρωπαϊκά αστικά κράτη αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις προσφυγικές ροές. Επιχειρούν μια διάσπαση ιστορικών διαστάσεων στην εργατική τάξη της ηπείρου και την επιβολή της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας που σηματοδοτείται από το αστικό κράτος  του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Η αστική πολιτική του ευρωπαικού καπιταλισμού έχει την ίδια απάνθρωπη συνέχεια εντός και εκτός συνόρων. Αυτοί που εκστράτευσαν σε Αφρική-Μέση Ανατολή-Ασία για να ελέγξουν πηγές και δρόμους ενέργειας, να καρπωθούν φθηνή εργατική δύναμη και πρώτες ύλες, πνίγουν τους πρόσφυγες των πολέμων που πυροδότησαν και εκμεταλλεύτηκαν για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα, προκειμένου να καθυποτάξουν την εργατική τάξη και να δικαιολογήσουν τις νέες ιμπεριαλιστικές  επεμβάσεις.
Ο πόλεμος είναι η χειρότερη και πλέον αποκαλυπτική μορφή της ταξικής πάλης, είναι αλληλένδετος με την αστική πολιτική και δεν πρέπει να μας ξεγελά με τις νέες μορφές που λαμβάνει. Δεν επιδιώκει την εξαφάνιση του αντιπάλου, αλλά την επιβολή της θέλησης του νικητή. Ο αστικός κόσμος τον αντιμετωπίζει με ενιαίο τρόπο –ως τρομοκρατία, μεταναστευτική απειλή, κοινωνικά κινήματα κλπ- και για αυτό οι αστοί διανοούμενοι συνδέουν προπαγανδιστικά τις μεταναστευτικές ροές με τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό και τις ζώνες του κοινωνικού αποκλεισμού των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Μπορεί λοιπόν η Ουγγαρία να προκαλεί την οργή μας αλλά αναφέρθηκε από τη διάσημη υπηρεσία πληροφοριών της Jane’s  ο προσανατολισμός για τη συγκρότηση μιας γερμανικής ταξιαρχίας άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η μονάδα θα μπορούσε να είναι εξοπλισμένη με το ΤΟΜΠ «Μπόξερ» (Boxer) με 30 χιλιοστών αυτόματο πυροβόλο και με το πυραυλικό σύστημα που ακούει στο όνομα Mells. Και όλα αυτά για επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μέσα σε 48 ώρες σε όλη την Ευρώπη. Εργασιακές σχέσεις γαλέρας, εξαφάνιση ακόμη και της έννοιας του δικαιώματος για τον κόσμο της εργασίας, ζωή στα όρια της επιβίωσης, πολυεθνικές και πολεμική βιομηχανία, Ευρωστρατός και ΝΑΤΟ, επεμβάσεις εντός Ευρώπης και εκστρατείες στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια αποτελούν κουκίδες στο ίδιο ευρωπαϊκό καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό παζλ!  
Ενώ το Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, που σήκωσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ξανασήκωσαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθύνεται για τα τρομερά εγκλήματα κατά των προσφύγων καθημερινά στο Αιγαίο,  αποτελώντας την πρώτη γραμμή άμυνας της Ευρώπης Φρούριο απέναντι κυρίως στους πρόσφυγες πολέμου από την Συρία –ενός εμφυλίου με έντονα τα σημάδια του ανταγωνισμού των σημαντικότερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που περνά σε νέα φάση με την αυξανόμενη ρωσική παρουσία- η Ε.Ε. επεκτείνει ολοένα πιο κοντά στις Λιβυκές ακτές την στρατιωτική της παρουσία, δίνοντας νέα διάσταση στον πόλεμο κατά των προσφύγων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών.  Τα κροκοδείλια  δάκρυα τους και η υποκρισία τους αδυνατούν τις πραγματικές στοχεύσεις τους.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησής της στη Μεσόγειο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από πηγές των Βρυξελλών. Βάσει του μέτρου αυτού, που θα ισχύσει από τις αρχές του επόμενου μήνα, τέσσερα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία (ένα βρετανικό, ένα ιταλικό και δύο γερμανικά) θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες, να προχωρούν σε κατασχέσεις, να ζητούν αλλαγή πορείας ή ακόμη και να καταστρέφουν πλοία που είναι ύποπτα ότι χρησιμοποιούνται από διακινητές. Παράλληλα θα μπορούν να προχωρούν σε συλλήψεις, με την προϋπόθεση να μην εισέρχονται στα λιβυκά χωρικά ύδατα. Στη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες, οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση επεσήμαναν ότι «πληρούνται οι προϋποθέσεις» για να αρχίσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης EU Navfor Med, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής η επιχείρηση –στην οποία συμμετέχουν τέσσερα πλοία και χίλιοι άνδρες- συνίστατο στην παρακολούθηση από τα διεθνή χωρικά ύδατα των εγκληματικών δικτύων που κάθε μέρα στέλνουν πλοιάρια γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ιταλία από τις ακτές της Λιβύης. Προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης χρειάζονται επιπλέον επτά πολεμικά πλοία, κάποια από τα οποία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις, καθώς και ελικόπτερα, υποβρύχια και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
ΠΟΙΑ MΠΟΡΕΙ NA EINAI Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια. 
Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.
Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες.
Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τα σύγχρονα κοινά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και για την κοινωνική απελευθέρωση.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου