Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Οι Ευρωπαίοι δίνουν 1 δις στην Τουρκία για τους πρόσφυγες! Το παζάρι Ερντογάν πέτυχε

Image
Η Τουρκία πήρε από την ΕΕ 1 δις και και υπόσχεση για επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε για να βοηθήσει στο θέμα των προσφύγων! Το ανατολίτικο παζάρι της Άγκυρας έχει αποτέλεσμα και μια χώρα η οποία μέχρι τώρα αποτελούσε μέρος του προβλήματος για το προσφυγικό …επιβραβεύεται χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση ότι πράγματι θα βοηθήσει σ΄ αυτό το σημαντικό πρόβλημα! 

Το κοινό σχέδιο δράσης μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων από το τουρκικό έδαφος στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη προβλέπει:

• Η Τουρκία δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να παραμείνουν στο έδαφός της οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες που βρίσκονται στη γειτονική χώρα. Γενικώς και αορίστως.

Τι θα πάρει γι΄ αυτό;

•Κατάργηση των θεωρήσεων διαβατηρίων για τους υπηκόους της που ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

Η απόφαση θα επικυρωθεί την άνοιξη του 2016 αν η Τουρκία τηρήσει τις δεσμεύσεις της .

•Επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Όπως διευκρίνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μπορεί να ανοίξουν κάποια κεφάλαια αλλά και στο θέμα αυτό υπάρχουν κοινοτικοί κανόνες που πρέπει να τηρηθούν.

•Οικονομική βοήθεια 1 δις!

Πρόκειται για μια κατ' αρχήν συμφωνία η οποία θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα από την Τουρκία στη λογική «σας βοηθάμε και θα μας βοηθήσετε», ανέφερε ο κ. Τουσκ δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος για το προσφυγικό μετά τη σημερινή απόφαση.
Πρόσθεσε επίσης ότι στην συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση της FRONTEX, που μέσα στους επόμενους μήνες θα αποκτήσει επιχειρησιακό χαρακτήρα αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και την επιστροφή μεταναστών οι οποίοι δεν διαθέτουν έγγραφα στις χώρες τους.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου