Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ:Ο αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για διαμαρτυρία

Image
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, John Bass, κλήθηκε χθες από το τουρκικό ΥΠΕΞ προκειμένου να του μεταφερθεί η έντονη αντίδραση της Άγκυρας σχετικά με την ρίψη αμερικανικών πολεμοφοδίων που προορίζονταν προς το PYD στις 11 Οκτωβρίου στην Συρία. 

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για το γεγονός ότι εξοπλίζουν και στηρίζουν το PYD στη Συρία για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών. 
Το επιχείρημα της Άγκυρας είναι ότι τα όπλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους Τουρκίας από το ΡKK που σύμφωνα με την Άγκυρα είναι φίλα προσκείμενο προς το PYD. 

«Έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας στις ΗΠΑ και στην Ρωσία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Είναι ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας για μας. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τι ενέργειες κάνουμε όταν πρόκειται για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, όπως ακριβώς κάναμε τη νύχτα της 23ης Ιουλίου όταν επιτεθήκαμε στο ΡΚΚ και στο ΙΚ», δήλωσε στους αρχισυντάκτες των μεγαλύτερων εφημερίδων της χώρας χθες ο Νταβούτογλου ο οποίος απευθυνόμενος στην αμερικανική κυβέρνηση πρόσθεσε: «Όταν παρέχετε όπλα σε μια ομάδα θα πρέπει να είστε σε θέση να προβλέψετε σε ποιανού τα χέρια θα καταλήξουν τα όπλα αυτά. Αυτήν την στιγμή κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα όπλα που αποστείλατε στο PYD δεν θα καταλήξουν στα χέρια του ΡΚΚ. Αν μάθουμε ότι τα όπλα αυτά βρέθηκαν στο βόρειο Ιράκ και ότι χρησιμοποιήθηκαν εκεί, θα τα καταστρέψουμε όπου και αν βρίσκονται. Κανείς να μην περιμένει κατανόηση σε αυτό το ζήτημα. Αυτά τα όπλα θα βλάψουν τους στρατιώτες, τους αστυνομικούς και τους πολίτες μας».


ΠΗΓΗ: DAILY SABAH 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου