Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η Σαουδική Αραβία έστειλε 1.239 θανατοποινίτες ως τζιχαντιστές στη Συρία

Η Σαουδική Αραβία έστειλε 1.239 θανατοποινίτες ως τζιχαντιστές στη Συρία
Ένα άκρως απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, που διέρρευσε στον Τύπο, αναφέρει πώς η ισλαμιστική σουνιτική μοναρχία έστειλε κρατούμενους των φυλακών της, καταδικασμένους σε θάνατο με την ποινή του αποκεφαλισμού, να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στη Συρία και με ποια ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 17 Απριλίου 2012, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας διαπραγματεύτηκε με συνολικά 1239 κρατούμενους, καταδικασμένους σε θάνατο, στους οποίους πρόσφερε χάρη και μηνιαίο μισθό για τις οικογένειές τους, που θα παρέμεναν στη Σαουδική Αραβία, με αντάλλαγμα να εκπαιδευθούν στρατιωτικά και στη συνέχεια να σπεύσουν στη Συρία για να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές.
Οι κρατούμενοι, που στρατολογήθηκαν από τις σαουδαραβικές φυλακές, ήταν Υεμενίτες, Παλαιστίνιοι, Σαουδάραβες, Σουδανοί, Σύροι, Ιορδανοί, Σομαλοί, Αφγανοί, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Ιρακινοί και Κουβεϊτιανοί.
Πρώην βουλευτής του Ιράκ που μίλησε στο AINA (Διεθνές Ασσυριακό Πρακτορείο Ειδήσεων), επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου και μάλιστα πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι Ιρακινοί φυλακισμένοι που στάλθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στη Συρία για να πολεμήσουν, επέστρεψαν στο Ιράκ και μαρτύρησαν στις ιρακινές Αρχές τη συμφωνία που είχαν κάνει με τους Σαουδάραβες.
Μάλιστα ζητούσαν από την ιρακινή κυβέρνηση να μεσολαβήσει για να απελευθερωθούν οι οικογένειές τους που κρατούνταν όμηροι στη Σαουδική Αραβία.
Ομοίως έπραξαν και οι Υεμενίτες κρατούμενοι, που ζήτησαν και από τη δική τους κυβέρνηση να μεσολαβήσει για τις οικογένειές τους.
Ο πρώην Ιρακινός βουλευτής είπε ότι υπάρχουν και άλλα έγγραφα, σαν αυτό στον οποίο αναφερόμαστε, με θέμα την αποστολή κρατούμενων ως τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Λιβύη.
Η Σαουδική Αραβία έχει αρνηθεί ότι υπήρξε από την πλευρά της πρόγραμμα στρατολόγησης θανατοποινιτών, ωστόσο, οι μαρτυρίες έχουν αναγκάσει Σαουδάραβες αξιωματούχους να παραδεχθούν την ύπαρξή του σε ιδιωτικούς κύκλους.
Ο πρώην Ιρακινός βουλευτής είπε επίσης ότι η Ρωσία απείλησε τη Σαουδική Αραβία ότι σε περίπτωση που δεν δεχθεί την πολιτική λύση στη Συρία, η Ρωσία θα φέρει το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη.

Το έγγραφο αναφέρει:

«Σε αναφορά του τηλεγραφήματος νο. 112 του Βασιλικού Δικαστηρίου, με ημερομηνία 19/4/1433 (3 Μαρτίου 2012), που αναφέρεται σε αυτούς που κρατούνται στις φυλακές του βασιλείου και κατηγορούνται για εγκλήματα που ο ισλαμικός νόμος της Σαρία τιμωρεί με εκτέλεση με ξίφος (αποκεφαλισμός), σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε διάλογο με εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, φόνο, βιασμό, από τις ακόλουθες εθνικότητες: 110 Υεμενίτες, 21 Παλαιστίνιοι, 212 Σουδάραβες, 96 Σουδανοί, 254 Σύροι, 82 Ιορδανοί, 68 Σομαλοί, 32 Αφγανοί, 94 Αιγύπτιοι, 203 Πακιστανοί, 23 Ιρακινοί και 44 Κουβεϊτιανοί.
Καταλήξαμε σε συμφωνία μαζί τους ότι θα εξαιρεθούν της θανατικής ποινής και θα χορηγήσουμε μηνιαίο μισθό στις οικογένειες και στους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Σαουδικής Αραβίας, με αντάλλαγμα την αναμόρφωση των εγκληματιών και την εκπαίδευσή τους ώστε να τους στείλουμε στον τζιχάντ στη Συρία.

Αυτό είναι το έγγραφο:

eggrafo
http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου