Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 147 ΤΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη δημοσίευση της επιστολής καταγγελίας φαντάρων που υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο στην οποία ανέφεραν το σοβαρό πρόβλημα που αφορά την συντήρηση των οχημάτων και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα με τις μίζες και την έλλειψη μπαταριών.
Όμως το πρόβλημα αυτό αφορά πληθώρα μονάδων και εντείνεται λόγω των περικοπών στα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την κατασπατάληση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε πολεμικές ασκήσεις –ολοένα συχνότερα με πραγματικά πυρά- στο πλαίσιο των συμμαχιών με το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ!   
 Πρόσφατα δημοσιεύτηκε άλλη μια καταγγελία που έθιγε το σημαντικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Επίσης, η καταγγελία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συμπεριφορά των αξιωματικών που αδιαφορούν και των ΕΠ.ΟΠ. που είναι αχαρακτήριστοι.
Η καταγγελία προέρχεται από έναν Μόνιμο Επιλοχία που υπηρέτησε για 2 χρόνια στο 147 ΤΕ Χίου, μονάδα Πυροβολικού. Τα οχήματα - Steyr, Καναδέζες», ΠΕΠ RM 10- είναι παντελώς ασυντήρητα. Τις περισσότερες φορές απαιτούνταν η χρήση ενός booster για να φορτίσει τη μπαταρία τους, αλλιώς δεν έπαιρναν μπροστά. Η μονάδα διέθετε 2 booster τα οποία μεταφέρονταν με ροδάκια από όχημα σε όχημα. Η έλλειψη αυτών των δύον μηχανημάτων θα έφερνε ακινησία στη μονάδα καθώς 30 οχήματα θα καθηλώνονταν.
Το ζήτημα δεν λύθηκε ποτέ. Οι αξιωματικοί νοιάζονται μόνο για την καριέρα τους και τίποτε άλλο. Σε  μια μονάδα με 100 στελέχη, η δουλειά έβγαινε μόλις από τα 5! Οι ΕΠ.ΟΠ. κοιμούνταν μέχρι τις 10 στα κρεβάτια των φαντάρων και μετά άμα ήθελαν έπιαναν δουλειά.
Πώς να συντηρήσεις έτσι τις μπαταρίες των οχημάτων;
Αυτά τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους. Κανείς δεν νοιάζεται.
Αντιθέτως, να υπάρξουν ορισμένοι να κάνουν το παραπάνω, γίνονται κακοί, στοχοποιούνται από όλους γιατί χαλάν την πιάτσα και μετά από συνεχείς αναφορές τους ωθούν σε παραίτηση.
Άραγε θα ιδρώσει το αυτί κανενός;
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου