Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η ΡΩΣΟΦΟΒΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ-Η Νορβηγία αυξάνει κατά 9,8% τις πολεμικές της δαπάνες το 2016!

Image
Η Νορβηγία είναι η πρώτη που κόντρα στο ρεύμα προτείνει αύξηση κατά 9,8% του αμυντικού της προϋπολογισμού για το 2016.

Μεταξύ άλλων η πρόταση προβλέπει διπλασιασμό της χρηματοδότησης για το F-35,αύξηση των κονδυλίων της Υπηρεσίας Πληροφοριών και επιπλέον κονδύλια για περιπολίες υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του προϋπολογισμού θα απορροφηθεί για τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης της προμήθειας του F-35 που θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

"Και οι δύο συμβάσεις για το F-35αποτελούν βασικά συστατικά στην προσπάθεια ενίσχυσης της άμυνάς μας και ως εκ τούτου αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των προτεινόμενων αυξήσεων», είπε η Υπουργός Άμυνας, Ine Eriksen Søreide.
Το Νορβηγικό Κοινοβούλιο έχει ήδη εγκρίνει την προμήθεια 22 αεροσκαφών . Στον προϋπολογισμό του 2016, η κυβέρνηση ζητά την άδεια να ξεκινήσει την προμήθεια επιπλέον έξι αεροσκαφών με παράδοση το 2020.

Η νορβηγική κυβέρνηση έχει προτείνει μια σημαντική και αναγκαία επένδυση στη νορβηγική Υπηρεσία Πληροφοριών, πάνω και πέρα ​​από τα επίπεδα που αναφέρονται στο τρέχον σχέδιο μακροπρόθεσμα για τις νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις. Με τον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας Πληροφοριών, θα γίνει καλύτερη για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, σύμφωνα με την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και τις εξελίξεις .

Η κυβέρνηση, κατά συνέπεια, προτείνει αύξηση της χρηματοδότησης για την Υπηρεσία Πληροφοριών κατά $ 45 εκατ. εκ των οποίων $ 31 εκατ. είναι νέα κεφάλαια που προστέθηκαν στον αμυντικό προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση προτείνει διάφορα μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του νορβηγικού Ναυτικού, αυξάνοντας τις περιπολίες των υποβρυχίων και των P-3C Orion .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου