Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

8η Ε.A.N Kαλπάκι‏: για τους χωμένους φαντάρους η υποχρεωτική στράτευση είναι Άμισθη Σκλαβιά!

Αυτές είναι για τους φαντάρους οι συνέπειες του πελατειακού κράτους, η άθλια συναλλαγή των κομμάτων εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τοπικά συμφέροντα για να αρπάξουν ψήφους. Εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που δεν κλείνουν όσο και αν το υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Μια κατάσταση που ευθύνεται για τη διασπορά του προσωπικού σε μονάδες με ελάχιστη επάνδρωση. Με επικεφαλείς στο Πεντάγωνο τον Πάνο Καμμένο των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και έναν άνθρωπο του κομματικού σωλήνα  το Δημήτρη Βίτσα που όχι μόνο δεν σέβονται τους φαντάρους και τα δικαιώματα τους, αλλά ευθύνονται αποκλειστικά για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
8η Ε Α Ν Καλπάκι , Ιωαννίνων. Σε τούτο το στρατόπεδο τεθωρακισμένων, υπάρχει ένα μείζον ζήτημα το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα στους στρατιώτες και δεν είναι τίποτα άλλο από την έλλειψη δύναμης . Στο στρατόπεδο η δύναμη των στρατιωτών δεν φθάνει για να καλύψει ούτε τις βασικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να εκτελούνται διπλές υπηρεσίες με ωράρια εξαντλητικά για τους στρατιώτες οι οποίοι προφανώς και δεν ξεκουράζονται ούτε κατά διάνοια τις προβλεπόμενες ώρες.
Με την αλλαγή του διοικητή τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως, καθώς πια οι στρατιώτες βγαίνουν με υπηρεσιακά ανά κάποιες μέρες, και όποτε υπάρχει η δυνατότητα. Αυτός ο άνθρωπος από τη μια αιτήθηκε στρατιώτες τους οποίους αναμένουμε με την νέα ΕΣΣΟ, αυτή που ορκίστηκε αλλά κανείς δεν ξέρει πόσοι θα έρθουν τελικά.
Επίσης, τα μαγειρεία και τα εστιατόρια λειτουργούν με ένα μάγειρα μονάχα στρατιώτη εννοείτε, ο οποίος δεν παίρνει ούτε υπηρεσιακά ούτε εξόδους και εργάζεται εκεί από τις έξι το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ καθώς σιτίζει και ένα φυλάκιο.
Φυσικά επιπρόσθετες κτλ και αυτές στελεχώνονται από τους στρατιώτες οι οποίοι μετά την υπηρεσία τους, αντί να ξεκουράζονται, βοηθούν την κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός τον στελεχών ΕΠΟΠ και αξιωματικών ξεπερνά τους 100.
Τούτη η κατάσταση δεν είναι καινούργια για το συγκεκριμένο στρατόπεδο,  μα συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια μαθαίνουμε από τις συζητήσεις με τα στελέχη.
Δυστυχώς ακόμη και τούτη την στιγμή που γράφουμε την επιστολή, στρατιώτης που μόλις τελείωσε την 6ωρη υπηρεσία του δεν πρόλαβε να φάει και αμέσως με κίνηση να παει το φαγητό στο φυλάκιο και να περάσει και από το μουσείο να παραλάβει τους στρατιώτες, έτσι ώστε μόλις έρθουν από κει να κάνουν τα νούμερα τους στις ανάλογες υπηρεσίες και πάει λέγοντας.
Δουλική κατάσταση, άκρως ψυχοφθόρα και επικίνδυνη για το στρατόπεδο και για τους στρατιώτες και όλα αυτά σε ειρηνική περίοδο που θα μπορούσε το ζήτημα να λυθεί ανά πάσα στιγμή.
Να σταλθούν στρατιώτες φωνάζουμε στο ΓΕΣ και ανθρώπινες συνθήκες θητείας.  Εξόδους για να πάρουμε λίγο αέρα και ωράρια νόμιμα. 
Αλήθεια, το ΓΕΣ τι πρόκειται να κάνει.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

10 σχόλια:

  1. Και για εμας τους Στρατιώτες Καταδρομών/Αλεξιπτωτιστων η "υποχρεωτική" στράτευση είναι τιμή γιατί στα κονταρια θέλουμε Σημαία Ελληνική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις. Πουλάς εθνοκαπηλεία ενώ όλοι ξέρουν ότι οι στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ πάνε για να πάρουν τα μόρια για να γίνουν ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ κλπ.
      Το τομάρι σου το ντύνεις ρουφιάνο και μπράβο των πλουσίων με ελληνική σημαία.
      ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

      Διαγραφή
    2. Τι λες βρε αθλιε? Η ελ.ας έχει σταματήσει πλέον να παίρνει ειδικούς φρουρούς (έχει να πάρει 5 χρόνια) και αν κάποια στιγμή πάρει έχουν μαζευτεί τοσοι πολλοί που η πιθανότητα να σε πάρουν είναι πολύ μικρή.. Όλοι εδώ είμαστε γιατί γουστάρουμε να είμαστε. Γκεγκε?

      Διαγραφή
    3. Οσοι υπηρετούν πρόβατα των απο πάνω είναι. Βεβαια στις ειδικές δυνάμεις είστε 10 πρόβατα γιατί τρώτε απίστευτο χώσιμο με την θέληση σας...

      Διαγραφή
    4. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΧΌΛΙΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΟΜΑΝΤΟ. ΤΈΤΟΙΑ ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ ΘΈΛΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    5. ΨΕΥΤΕΣ, ΓΛΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΘΑΡΣΥΛΕΙΛΟΥΣ...
      ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ!

      Διαγραφή
    6. Δεν μου κάνει εντύπωση, πάντα υβριστες, συκοφαντες και λασπολογοι. Τέτοιοι ήσασταν ανέκαθεν. Γιατί να αλλάξετε τωρα?

      Διαγραφή
  2. Πάντα οι ταγματασφαλίτες κάθε εποχής ξεπουλιούνται για το καλό της πατρίδας.
    Από την άλλη μεριά νομίζω ότι ο unknwon τσουβαλιάζει αγωνιστές του κινήματος, αριστερούς και αναρχικούς που υπηρετούν.
    όλοι αυτοί είναι πρόβατα;
    Και μάγκες όσοι λαμβάνουν Ι5 γλύφοντας και προσπαθώντας να απαλλάξουν με ατομικούς και αξιοθρύνητους τρόπους το τομάρο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οποιος υπηρετησε γιαννενα ξερει οτι τα εποπια την εχουν δει στρατηγοι με την ανοχη κ ευθυνη των ανωτερων παντοτε και οι φανταροι τα κανουν ολα . αυτος ειναι ο στρατος σε βισματοστρατοπεδα στα γιαννενα . υπομονη μαγκες και γραψτε τους ολους στα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και λιγο παλιοτερα υπηρχαν φανταροι που επαιρνα μεταθεση εκει , δεν παταγαν καν το ποδι τους καλπακι και επαιρναν αποσπαση στα γιαννενα κατευθειαν και γυριζαν μονο για να απολυθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή