Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε., ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Το μεταναστευτικό ζήτημα, η έκρηξη των ροών εκατομμυρίων προσφύγων η οποία έχει λάβει παροξυσμικές διαστάσεις στην Ελλάδα και το νότο της Ε.Ε., αναδεικνύεται σε κεντρικό σημείο - σημείο τομής - της κοινής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Ευρώπη Φρούριο συναντά την όξυνση του κοινωνικού πολέμου με ακόμη πιο αυταρχικά-ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά: Τείχη του Αίσχους παντού, Στρατός-Αστυνομία-Φασίστες-Δήμαρχου-Δικαστές αποτελούν το μαύρο μέτωπο εφαρμογής των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας του αστικού κόσμου.
Στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο ζήτημα μαζί με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου συγκροτούν τις κεντρικές πολιτικές γύρω από τις διεξάγεται συνολικά η πολιτική αντιπαράθεση για την χάραξη μιας «εθνικής πολιτικής», για την νέα αστική κερδοφορία και τον αναβαθμισμένο ρόλο του ελληνικού αστισμού.Είναι χαρακτηριστικό ότι «ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος» όπως προβάλλεται από τα συστημικά προπαγανδιστικά παπαγαλάκια ο ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, «υποχωρεί». Τη θέση του καταλαμβάνει «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».Αποκαλυπτική είναι η δήλωση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένουστις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τονίζοντας “Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μία καινούργια απειλή από την Ανατολή, την απειλή του φονταμενταλισμού».Ως πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας στην εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, παρουσίασε την Ελλάδα ο Π.Καμμένος. Αυτό σημαίνει ένταση του Πολέμου κατά των μεταναστών αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, τόσο εκτός, όσο και εντός των συνόρων, με την ενεργοποίηση των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, με παράλληλη ένταση της συμμετοχής στις επεμβάσεις!
Από τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, μαζί με ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό, ΟΗΕ και ΟΑΣΕ, για την διευθέτηση των ανταγωνισμών πολυεθνικών και ντόπιων κλαδικών μονοπωλίων και αστικών τάξεων στις περιοχές του πλανήτη που καταρρέουν, δημιουργώντας ρεύματα εκατομμυρίων προσφύγων, ως την διαλογή τους προς ένταξη στα όρια του κοινωνικού περιθωρίου των ίδιων αυτών κέντρων, οι μετανάστες, μαζί με τους ντόπιους εκμεταλλευόμενους, καλούνται να μάθουν το μέλλον που τους επιφυλάσσεται: Το μέλλον του φτηνού, ανανεώσιμου και αναλώσιμου υλικού των επόμενων γύρων καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Η αντιμετώπιση των μεταναστών συναντάει την αντιμετώπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκτείνεται μέσα κι έξω από τα σύνορα. Από τον μετανάστη ως τον άνεργο (που ζουν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες την απώλεια της ένταξής τους σε κάποιον κοινωνικό ιστό) και από τον πρόσφυγα ως τον κοινωνικό αγωνιστή (που ζουν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες την εκδίωξη από το κυρίαρχο νομικό πλαίσιο), το προλεταριάτο σήμερα συμπιέζεται στο περιθώριο της κοινωνικής ένταξης. Εκεί που διεξάγεται ένας πόλεμος για τη διαρκώς μεγαλύτερη πλειοψηφία, η οποία για μια σειρά από λόγους (γεωπολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς) δεν χωράει στον εθνικό κορμό των κρατών όπου βρίσκεται.Η εμπλοκή του Στρατού σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό, η στρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., όπου δρα και ως εκτελεστικό απόσπασμα, και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας συνιστούν την κοινή προοπτική ενός πανοπτικού κράτους. Καθώς εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ενοποιούνται σε ένα μηχανισμό έκτακτων αποφάσεων με διαρκή χαρακτηριστικά, ταυτόχρονα συγχωνεύονται με δικαστική εξουσία και μηχανισμούς ασφαλείας. Είναι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.
Μιλώντας από αυτή την σκοπιά του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό, θέλουμε να συμβάλλουμε σε μια συντονισμένη από τα κάτω έκφραση Ταξικής Αλληλεγγύης και οργάνωσης κοινών αγώνων. Με βασικούς άξονες:
Να ανοίξουν δημόσια κτήρια για τη στέγαση των προσφύγων. Να ανοίξει το ζήτημα των αστέγων και των αποκλεισμένων. Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς χώροι, με όλες τις αναγκαίες παροχές, για την αξιοπρεπή διαβίωσή και μετακίνησή τους, είτε θέλουν να μείνουν είτε να φύγουν.Να υπάρξει μέριμνα για την επανένωση και την ένταξη των οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία.
Να δοθούν χρήματα από δήμους, κρατικό μηχανισμό, την Ε.Ε. Να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για το πρόβλημα, να παρθούν χρήματα από το κεφάλαιο και ιδίως τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει συμβόλαια στις χώρες επέμβασης του ελληνικού στρατού.Να δοθεί μάχη για την κατανομή των χρημάτων (480 εκ. ευρώ το τελευταίο κονδύλι από την ΕΕ) που αφορούν το μεταναστευτικό. Πόροι για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τους μηχανισμούς ασφαλείας (Frontex, ΕΥΠ, λιμενικό κλπ), τους πολεμικούς και κατασταλτικούς εξοπλισμούς, τους μηχανισμούς ασφάλειας, ελέγχου και καταγραφής, που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού/κρατικού τομέα άμυνας/ασφάλειας.Να δοθεί χρηματικό ποσό σε κάθε πρόσφυγα για την μετακίνησή του
Να μην εμπλακεί τοπικό-κεντρικό κράτος, αστυνομικές-δημοτικές υπηρεσίες στη διαχείριση των χώρων, μετακίνησης, δημόσιων αγαθών. Είναι ζήτημα της αυτοοργάνωσης μεταναστών και Ελλήνων. Του κινήματος.
Καμία διαδικασία καταγραφής, ελέγχου, ταυτοποίησης από τις αστυνομικές αρχές ως προϋπόθεση για την ένταξη των προσφύγων-μεταναστών. Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο Ι & ΙΙ, Frontex, Ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.Να σταματήσουν οι διώξεις, οι έλεγχοι και η καταστολή από το Λιμενικό. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην αστυνόμευση των συνόρων. Να αποσυρθούν και να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.
Να σταματήσουν οι αποστολές εκτός συνόρων, να διακοπεί η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τα στενά του Άντεν. Να διακοπεί η στρατηγική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο. Να σταματήσουν οι κοινές ΝΑΤΟϊκές, Ευρωπαϊκές και διεθνείς ασκήσεις του ελληνικού στρατού.
Να στηριχθούν έμπρακτα οι λαοί που αγωνίζονται σε Τουρκία, Κομπάνι, Ουκρανία, Παλαιστίνη. Να ανοίξει η συζήτηση για τις μορφές κοινωνικής οργάνωσης που εφευρίσκονται μέσα στην πάλη ενάντια στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό, τις μόνες ικανές να αντιπαρατεθούν στον κοινωνικό και γεωπολιτικό πόλεμο που διεξάγεται κατά του κόσμου της εργασίας.
Να λάβουμε μαχητικές πρωτοβουλίες και να μπλοκάρουμε την κατασκευή Στρατοπέδων Συγκέντρωσης και Κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων (hotspot).Να οργανωθεί ημέραΠανελλαδικής Δράσης εναντίον του Τείχους του Αίσχους στον Έβρο με πορεία εκεί και παράλληλες κινηματικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα.
Κρίσιμη κρίνεται η Δράση στον Στρατό. Ήδη διατυπώθηκε η απαίτηση του διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλύμνου να κηρύξει στο νησί στρατιωτικό νόμο και να στραφεί ένοπλα εναντίον κινητοποίησης προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί χωρίς νερό και φαγητό. Πρόσφατα η 16η Μεραρχία μπήκε σε επιφυλακή για να σταματήσει τους πρόσφυγες που έρχονταν από Αδριανούπολη, που μπλόκαρε η συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ. Τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε πλήθος ασκήσεων με δυνάμεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, ενώ αποφασίστηκε  η συμμετοχή υποβρυχίου στον ευρωπαϊκό στόλο που θα περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, πρόκριμα χερσαίας επέμβασης. Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015» διεξάγεται εναντίον ασύμμετρων απειλών!Πρέπει να ενισχυθεί το Κίνημα των Φαντάρων μέσα στον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής-Κατασταλτικής Μηχανής.
Να οργανώσουμε κινητοποίηση στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Η ταξική και κινηματική αλληλεγγύη πρέπει να συνδεθεί με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες για διεύρυνση των εργατικών-κοινωνικών-πολιτικών δικαιωμάτων όλης της εργατικής τάξης και συνολικά της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να συνδεθεί με τους αγώνες και τις κινηματικές δράσεις που έχουν ξεσπάσει ή ξεσπάνε, από τις εργατικές μάχες στο βιομηχανικό τομέα και σε κλάδους όπως ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες κλπ ως την ΕΡΤ-3 και από τους αγώνες των κατοίκων (πχ Ιερισσός κλπ) ως τα εγχειρήματα τύπου ΒΙΟ.ΜΕ.
Πρέπει να συμβάλλουμε σε ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με αντικαπιταλιστικά-αντιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που μας μετατρέπουν σε Δούλους του 21ου αιώνα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου