Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η κυβέρνηση της Μέρκελ παρουσίασε μια σκληρή σειρά μέτρων που αφορούν στην απέλαση δεκάδων χιλιάδων «ανεπιθύμητων» οικονομικών μεταναστών στη Γερμανία, παρά την συμπονετική στάση που είχε κρατήσει προσωπικά απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες και προσπαθώντας να μετριάσει τις κριτικές που έχει δεχθεί σχετικά με αυτή.
Τα νέα μέτρα που χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως σκληρά, περιλαμβάνουν σχέδια για «ζώνες μεταφοράς» στα σύνορα και θέτουν σε ετοιμότητα ακόμα και τους πιλότους της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας ώστε να μεταφέρουν αεροπορικώς τους οικονομικούς μετανάστες από τη Γερμανία σε άλλες χώρες.
Η τεράστια ροή των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, όπου οι περισσότεροι από αυτούς είναι παγιδευμένοι στις χώρες των Βαλκανίων, αλλά και οι άθλιες συνθήκες που βιώνουν, ώθησαν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής μέσα στην εβδομάδα ώστε να γίνει μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
Η Γερμανία εντωμεταξύ δημοσίευσε την Τετάρτη τον αριθμό των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα και που φτάνει τους 193.500. Σημειωτέων ότι αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε ανθρώπους που απέτυχαν να πάρουν άσυλο και που δεν έχει καταφέρει ακόμα να απελάσει η Γερμανία. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι απελάσεις από εδώ και πέρα θα γίνονται χωρίς προειδοποίηση, η καθυστέρησή τους λόγω χειμώνα θα πάψει να ισχύει, και οι μετανάστες δεν θα έχουν κανένα νομικό δικαίωμα πλέον να κινηθούν ενάντια στις εντολές απέλασης.
Έξω από τη Γερμανία και ιδιαίτερα στην Ουγγαρία, οι συνοριακοί έλεγχοι έχουν οδηγήσει τα κύματα των μεταναστών να είναι παγιδευμένα στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην Κροατία, τη Σερβία και τη Σλοβενία.
Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας εν τω μεταξύ πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται περισσότερη δύναμη στο στρατό που υποβοηθά την αστυνομία στη φύλαξη των συνόρων.
Υπό το πρίσμα λοιπόν της «έκτακτης ανάγκης» ο Γιουνκέρ καλεί τους αρχηγούς της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Μακεδονίας, Γερμανίας, Ελλάδα, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και Σλοβενίας σε σύνοδο κορυφής την Κυριακή για να συζητηθεί «η ανάγκη για περισσότερη συνεργασία».

http://kollectnews.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου