Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Διαμαρτυρία Ταγματαρχών προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού: Εμπαιγμός και κακοήθεια σε μια δύσκολη εποχή!

Αποτέλεσμα εικόνας για ταγματαρχης σημαΤο ζήτημα της εξέλιξης των Υπαξιωματικών είναι γνωστό. Η κατάσταση τους γνωστή, θύματα και αυτοί τόσο της μνημονιακής πολιτικής, όσο και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, αλλά και των προηγούμενων ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Η παρακάτω καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτει μια ακόμη ψηφίδα του προβλήματος που καλείται να διαχειριστεί το ΓΕΣ. Και κυρίως αποκαλύπτει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολουθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, την στάση της οποίας και τον ρόλο πρέπει να ελέγξει άμεσα το ΓΕΣ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μετά από 33 έτη συνολικής πραγματικής υπηρεσίας και φθάνοντας στο τέλος της σταδιοδρομίας μας 12 ανώτεροι Αξκοί βαθμού Τχη, απόφοιτοι ΣΜΥ, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον εμπαιγμό και τις λανθασμένες ενέργειες του Γενικού Επιτελείου Στρατού/ΔΙΜΣΠΡΟ.  

Κάποτε στο Στρατό Ξηράς υπήρχαν σε υψηλό βαθμό πολλές αξίες και πολλά ιδανικά γιατί έτσι μεγαλώσαμε και διδαχθήκαμε στην ΣΜΥ, εν έτη1982 - 1984, από τους τότε Δριτες μας και Δκτές Λόχων μας Ανθλγους – Λγους και τώρα Στρατηγούς εν ενεργεία.
 Δυστυχώς σήμερα που δεν υπάρχουν αξίες και ιδανικά κάποιοι επιπόλαιοι εισηγητές  θεμάτων προσωπικού της ΔΙΜΣΠΡΟ αλλά και των νομικών συμβούλων ΥΕΘΑ προσπαθούν να οδηγήσουν τον Κύριο ΥΕΘΑ αλλά πολύ περισσότερο τον Αξιότιμο και σεβαστό Αρχηγό του ΓΕΣ στην εμπάθεια των υφισταμένων τους, που προέρχονται από παραγωγικές σχολές ΑΣΣΥ, αποφοίτους της ΣΜΥ.   
Τον Μάρτιο 2014 υποβάλαμε 12 τότε Λγοί ΣΜΥ τάξεως 84 ατομική αναφορά προκειμένου η ΔΙΜΣΠΡΟ να μας γνωρίσει την ακριβή ημερομηνία προαγωγής μας σε Τχη. Η ΔΙΜΣΠΡΟ με όλη την σοβαρότητα και εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να την διακρίνει μας απάντησε, με επίσημο έγγραφό της, ότι θα προαχθούμε με την συμπλήρωση 32 ετών συνολικής υπηρεσίας. Η απάντηση που έδωσε δεν ήταν αληθής διότι κρατούσε την υπ' αριθμό Α2266/2013  τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών,  που αφορούσε συμμαθητή μας, δηλαδή ότι πρέπει να προαχθούμε, όπως εφαρμόζεται και στο Πολεμικό Ναυτικό (απόφοιτους ΣΜΥΝ) στα 30 έτη συνολικής υπηρεσίας και όχι στα 32.
 Παρά την απόφαση μας προήγαγε όλους στα 32 έτη (Ιουν 2014) πλην του συμμαθητή μας που προήχθη αναδρομικά σύμφωνα με την ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ  ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 682 2 Ιουνίου 2014. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4β του άρθρου 20 του Ν. 2439/1996: Σε Ταγματάρχης κατ' εκλογή ο Λοχαγός Διαβιβάσεων ………………….(ΑΜ:     ), της προαγωγής του λογιζομένης από 25−10−2012 που συμπλήρωσε τον απαιτούμενο χρόνο πραγματικής συνολικής υπηρεσίας αξιωματικού κατόπιν της υπ' αριθμό Α2266/2013 ακυρωτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Τον Ιουν 2014 προσφύγαμε στην δικαιοσύνη, αφού το ΓΕΣ αδιαφόρησε για το προσωπικό του (αφορούσε Αξκό άλλου Στρατού απάντησε γραπτώς σε συνάδελφο). Στην συνέχεια το Σεπ 2015 διαπιστώσαμε ότι κατά τις Κρίσεις Αξκών 2016 – 2017 δεν συμπεριληφθήκαμε στους πίνακες πλην του εν λόγω συμμαθητή μας.  Συνεχίζοντας τα τραγελαφικά την 5 Οκτ 2015 απέστειλε έγγραφο η ΔΙΜΣΠΡΟ στις Δώδεκα(12) Στρατιωτικές Μονάδες που υπηρετούμε με το οποίο ζητά σε Δώδεκα(12) Τχες να αποστείλουν αποδεικτικά ότι παρέλαβαν το ΨΕΥΔΕΣ έγγραφο ότι δηλαδή προαγόμαστε στα 32 έτη υπηρεσίας παρά την υπ' αριθμό Α2266/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που αποφασίζει στα 30 έτη.
Ναι κ.κ της ΔΙΜΣΠΡΟ παραλάβαμε το Ψευδές έγγραφο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε λέγοντας ξανά ψέματα  στην δικάσιμο που έχει οριστεί την 5 Νοε 2015 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Δ’ Τμήμα).  
Παρακαλούμε ενόψει τις δικάσιμου την 5 Νοε 2015 τον Κύριο ΥΕΘΑ για την ενιαία τακτική στις προαγωγές  των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αφού υπαγόμαστε στον ίδιο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών  με το Ναυτικό, αλλά πολύ περισσότερο τον Κύριο Αρχηγό του ΓΕΣ για τον έλεγχο των αναγραφομένων στην παρούσα καθώς και την επίλυση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου