Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Εντείνεται η αντίσταση με όλα τα μέσα στη Δυτική Όχθη (ΒΙΝΤΕΟ) – τουλάχιστον 85 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη της εξέγερσης

Εντείνεται η αντίσταση με όλα τα μέσα, των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.
Ένοπλη επίθεση κατά ισραηλινών εποίκων – 2 νεκροί
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, 2 Ισραηλινοί έποικοι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον αυτοκινήτου στους λόφους νότια της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, ο δράστης διέφυγε. Συνολικά δώδεκα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης στις αρχές Οκτώβρη. [Maan]

Παλαιστινιακές οργανώσεις καλούν σε κοινές επιχειρήσεις
Το Σάββατο, οι παλαιστινιακές οργανώσεις χαιρέτισαν την επίθεση εναντίον των εποίκων. Ένοπλες πτέρυγες του κινήματος της Φατάχ είπαν ότι η επίθεση ήταν φυσική απάντηση στα ισραηλινά εγκλήματα και ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να αντιστέκονται στην κατοχή. Οι πτέρυγες κάλεσαν τις παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις να πάρουν τα όπλα και να συμμετάσχουν σε κοινές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ.
Μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Φατάχ, στις 6 Οκτωβρίου ((MaanImages/Emily Mulder, File)
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χουσάμ Μπαρντάν είπε ότι η επίθεση ήταν «ένα μήνυμα… ότι η αντίσταση είναι ικανή να σταματήσει το Ισραήλ, στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει, που είναι η βία και η αντίσταση σε όλες της τις μορφές».

Ένα ηγετικό στέλεχος της Ισρλαμικής Τζιχάντ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη είπε ότι η επίθεση ήταν μια «γενναία και τολμηρή επιχείρηση» και απέδωσε την επίθεση σε «όλες τις εκτελέσεις που διαπράττει το Ισραήλ». Η οργάνωση επισήμανε το φόνο του Αμπντάλα Σαλάνταχ, 28 ετών, που πυροβολήθηκε από μυστικές ισραηλινές δυνάμειςενώ επισκεπτόταν τον ξάδερφό του την Πέμπτη σε νοσοκομείο στη Χεβρώνα.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επίσης χαιρέτησε την επίθεση της Παρασκευής ως μια «νίκη» μετά το φόνο του Σαλάνταχ. Η οργάνωση είπε ότι η επίθεση ήταν ένα μήνυμα προς τον ισραηλινό στρατό ότι οι χειρισμοί του, τα εγκλήματά του, οι συνεχείς δολοφονίες και οι αποκλεισμοί στη Χεβρώνα, δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητα των Παλαιστινίων. [Maan]

Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί σε συγκρούσεις την Παρασκευή

Στο μεταξύ την Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν άλλους 3 Παλαιστίνιους. Ο 22χρονος Ίσα Αλ Σαλάνταχ, 22 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Αλ Άχλι, καθώς νωρίτερα είχε πυροβοληθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Ο 23χρονος Χασάν Τζιχάντ Αλ Μπάου, πυροβολήθηκε στην καρδιά και σκοτώθηκε ακαριαία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή της Χεβρώνας. Άλλος ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο 22χρονος Λάφι Γιούσιφ Άουαντ, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο χωριό Μπούντρους, στην ευρύτερη περιοχή της Ραμάλας. [Maan]

Χιλιάδες παρακολούθησαν τις κηδείες των νεαρών μαρτύρων. [Maan]

Η κηδεία του 23χρονου Χασάν Τζιχάντ Αλ Μπάου
Η κηδεία του 21χρονου Λάφι Γιούσεφ Άουαντ (MaanImages)
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκοτώνουν δύο Παλαιστίνιους στη διάρκεια επιδρομής στην Καλάντια

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχή σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στο στρατόπεδο προσφύγων της Καλάντια, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια επιδρομής για την κατεδάφιση σπιτιού ενός Παλαιστίνιου φερόμενου ως δράστη, δήλωσαν μάρτυρες.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Λάιθ Άσαντ Μανάσρα, 21 ετών και τον Άχμαντ Αμπού Αλ Άις, 28 ετών, καθώς ξέσπασαν συγκρούσεις μετά από επιδρομή εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών στο πυκνοκατοικημένο στρατόπεδο προσφύγων.

Δεκάδες άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις, με τον 17χρονο Γιούσουφ Αμπού Λατίφα, να τραυματίζεται σοβαρά. Μάρτυρες είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σταμάτησαν ένα ασθενοφόρο που τον μετέφερε και τον συνέλαβαν καθοδόν προς το νοσοκομείο.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες ανάγκασαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο στρατόπεδο προσφύγων πριν κατεδαφίσουν τον πάνω όροφο ενός κτιρίου που ανήκει στον Μουχάμαντ Αμπού Σαχίν.
Μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Μαάν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εκτόξευσαν κάνιστρα δακρυγόνων εναντίον παλαιστινιακών ασθενοφόρων καθώς επιχειρούσαν να προσεγγίσουν εκείνους που είχαν τραυματιστεί κατά την επιδρομή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο στρατόπεδο προσφύγων από όλες τις πλευρές, αφότου απέκλεισαν όλους τους κοντινούς δρόμους και το στρατιωτικό τσεκπόιντ της Καλάντια.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο στρατόπεδο για να κατεδαφίσουν το σπίτι του Μουχάμαντ Αμπού Σαχίν, ενός υπόπτου για το θάνατο ενός ισραηλινού εποίκου στις 19 Ιουνίου, κοντά στον εποικισμό Ντολέβ, βορειοδυτικά της Ραμάλας.

«Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων. Ως απάντηση στον άμεσο κίνδυνο, οι δυνάμεις πυροβόλησαν εναντίον των επιτιθέμενων. Τρία χτυπήματα επιβεβαιώθηκαν», δήλωσε ο στρατός του Ισραήλ. «Επιπλέον, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν στη δύναμη, πετώντας βόμβες μολότοφ, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες. Οι δυνάμεις χρησιμοποίησαν μέσα διάλυσης ταραχών για να διαλύσουν το πλήθος», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Η κατεδάφιση του σπιτιού του Σαχίν, έρχεται μετά την νομοθετική προώθηση από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, των τιμωρητικών κατεδαφίσεων σπιτιών που ανήκουν σε Παλαιστίνιους υπόπτους για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.

Παλαιστίνιοι ένοπλοι μέσα στο στρατόπεδο προσφύγων – που πιστεύεται ότι πρόσκεινται στις Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, της Φατάχ – είχαν ανοίξει πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τον περασμένο μήνα, εμποδίζοντάς τες να προχωρήσουν σε κατεδαφίσεις σπιτιών.https://intifadagr.wordpress.com

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής τη νύχτα της Παρασκευής κατεδάφισαν τέσσερα σπίτια οικογενειών Παλαιστινίων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον Iσραηλινών εποίκων. [Maan]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου