Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα: Στα σκουπίδια καταλήγει το καθημερινό φαγητό που περισσεύει από το ΚΕΤΧ!

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ» 
Θα ζητήσει τις μερίδες που περισσεύουν το «Φωτεινό Αστέρι» Της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου
Οι Πατρινοί πεινάνε όμως την ίδια ώρα και ενώ είναι γνωστό ότι σύλλογοι, ενορίες, οργανώσεις και η δημοτική αρχή απευθύνουν έκκληση βοήθεια ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν όρθιες δεκάδες οικογένειες με ανήλικα παιδιά, υπάρχει δημόσιος φορέας στην Πάτρα, που το φαγητό που περισσεύει σε καθημερινή βάση το… ΠΕΤΑΕΙ!
Πρόκειται για το Στρατόπεδο της Πάτρας το ΚΕΤΧ, από το οποίο οι μερίδες φαγητού που περισσεύουν από τους φαντάρους καταλήγουν στους κάδους της Εγλυκάδας.
Την αποκάλυψη έκανε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος από το «Φωτεινό Αστέρι Χρήστος Σπηλιόπουλος, τονίζοντας ότι φαντάροι του είπαν να απευθυνθεί στον διοικητή του στρατοπέδου και να ζητήσει να μην πετούν τα φαγητά, αλλά να τα δίνουν στον σύλλογο για τις άπορες οικογένειες, συμπληρώνοντας:
«Θα το πράξω στις επόμενες ημέρες και ίσως κανείς μέχρι στιγμής να μην έχει κάνει ανάλογη κίνηση προς το στρατόπεδο και για αυτό να πετάνε το φαγητό, που θα συντηρούσε κάποια παιδιά και τους γονείς τους.
Τα περισσότερα Σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να πετούν στα σκουπίδια όσα φαγητά δεν αγοράζουν οι καταναλωτές στα οποία ρίχνοντας χλωρίνη μέσα στους κάδους, για να μην τα πάρουν οι φτωχοί, όταν η Γαλλία με νόμο απαγόρευσε ανάλογες κινήσεις, που είναι εγκληματικές.
Από επιστημονική ημερίδα που διεξήχθη πριν λίγα 24ωρα στην Πάτρα, δεν καταναλώθηκαν τα είδη του μπουφέ μας κάλεσαν τα πήραμε και σιτίστηκαν 20 οικογένειες, ενώ άλλες τόσες είχαν για μία ημέρα γεμάτο το πιάτο τους, από το φαγητό που μας έδωσε το Σώμα των Προσκόπων, που περίσσευσε από εκδήλωσή τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου